0
Mama blog Móda Outfity Tipy & Triky

Ako byť so sebou spokojná aj na materskej?

1. októbra 2021
Materská móda - ako byť štýlová na materskej

Práve ste 9 mesiacov ubytovávali ďalšieho človiečika, dnes si ho nesiete domov a podľa všetkého máte trošku problém so šatníkom, ktorý sa musí opäť prispôsobiť vášmu novému telu.

Bonprix materské šaty na dojčenie
Mama na materskej s bábätkom
Materská móda - materské šaty na kojenie

Tentokrát tomu popôrodnému. Asi máte ešte nejaké to kilečko naviac a prsia väčšie o niekoľko čísel. Čiže keď sa pozriete do výstrihu zrazu sa nespoznávate.

Bonprix materská móda

Treba sa prispôsobiť a to vo viacerých úrovniach. Jednou z nich je teda aj nové telo, ktoré sa snáď čoskoro vráti do pôvodnej formy (ako tak pôvodnej formy, prípadne niektoré z nás snívajú dokonca o lepšej forme ako pred tehotenstvom).

Kočíkovanie, letné materské šaty

Ako som písala pred nedávnom ja sama mám problém s materskou módou a materským šatníkom. Moje telo sa aj po pár mesiacoch stále mení, našťastie rúčka na váhe ide smerom dolu. No o to náročnejšie je vybrať si vhodné oblečenie, ktoré musí splniť toľko komplikovaných podmienok.

Ružové šifónové materské šaty z Bonprixu
Mama a dcéra
Mima Xari kočík - štýlová mama na materskej

Už dávno viem, že sa cítim lepšie ak sa trošku upravím a sedí mi aj môj outfit, respektíve celá vizáž. A je to pre mňa dôležité aj na materskej. Chcem sa cítiť pohodlne ale zároveň aj trošku reprezentatívne. Veď predsa materstvo je krásna vec, jedno nádherné a špeciálne obdobie.

Toto je pár mojich tipov ako sa cítiť dobre a byť so sebou spokojná aj na materskej:

Nájdite si 15 minút na rýchly make-up a účes

Valentínka spáva cez deň najmä v nosiči a tak som si musela nájsť spôsob ako byť aspoň ako tak produktívna aj počas jej spánku. Cvičiť sa mi vtedy teda nedá, no základný make-up a účes zvládnem.

Ako byť so sebou spokojná aj na materskej?
5 tipov ako sa cítiť na materskej pohodlne a štýlovo
5 tipov ako byť na materskej štýlová

Zvyčajne stihnem do pol hodiny make-up, bronzér, highlihter, riasenku, obočie, rúž a fixačný sperej. K tomu nejaký ten cop či drdol. Hotovo! Za pol hodinku je zo mňa iná mama.

Materské šaty z Bonprix
Materské šaty vhodné na dojčenie

Šaty sú v lete po pôrode záchrana

Keďže máme jarné bábo, vyšlo mi to parádne a ľahko som splnila odporúčanie lekárov na “vetrania” po pôrode. (Aj keď je pravda, že máj bol tento rok dosť chladný takže som začala až s teplejším počasím.) Za mňa sú šaty a (tehotenské) legíny čerstvo po pôrode absolútna záchrana. Ak je k tomu ešte aj teplo, je to ideál. Nemusíte veľa rozmýšľať a kombinovať.

Spokojná mama, spokojné dieťa
Detská a materská móda

Pár kusov šiat všetko vyrieši. Nezabudnite staviť v lete najmä na svetlejšie farby aj keď čierna je inak skvelá. No treba predsa len myslieť aj na tie horúce dni a priame slnko.

Materská láska

Ja som stavila na niekoľko materských šiat z Bonprix. Po týchto ružových materských šatách, ideálnych pre dojčiace maminy, som pokukovala veľmi dlho, keďže pôvodne bolo moje číslo vypredané.

Mamičkovský outfit vhodný aj na dojčenie
Životná láska
Kočík Mima Xari

No nakoniec som ich v auguste uchmatla. Plán bol mať ich na oslavu mojej 30tky, čo sa podarilo. Ďalej slúžili ako záložné na svadbu mojej švagrinej. Okrem toho ich nosím pri každej príležitosti keď ešte svieti slniečko a je okolo 20 stupňov.

Dojčenské šifónové šaty Bonprix

Čierna je váš kamarát

Čierna je váš best friend (keď na vás práve nepečie slnko). Zužuje a ľahko sa kombinuje. Nič pod ňou nepresvitá (aspoň by nemalo) a teda celkovo ňou outfit určite neskazíte.

Mamičkovské OOTD

Keď si budete vyberať kúsky do svojho mamičkovského šatníka a to najmä v začiatkoch kedy sa váha bude hýbať, myslite na čo najuniverzálnejšie kúsky. Prípadne aj na to či ich viete znovu využiť, či už ako obyčajné tričko, prípadne počas ďalšieho tehotenstva.

Mama na vychádzke - kojo friendly outfit

Aj tepláky môžu byť štýlové ba dokonca elegantné

Už korona nám ukázala, že môžeme byť štýlové a zároveň mať pohodlie. Tepláky, legíny alebo veľmi pohodlné rifle, voľba je na vás. Skutočne sa ale zamerajte na kúsky, v ktorých sa budete cítiť dobre vizuálne ale zároveň aj príjemne.

Letné šaty na dojčenie a kočíkovanie

Taktiež nezabudnite, že bábätko vás môže prekvapiť a aj vaše oblečenie musí zvládnuť nejaké to vrackanie alebo “inú” nehodu. Vyberte si kúsok pri ktorom vám to nebude ľúto a materiál (+farbu) na ktorom to buď nebude vidieť, prípadne to pôjde ľahko dolu.

Mama s dcérou na prechádzke
Ružové šifónové šaty - materská móda s Bonprixu
Prechádzka s bábätkom

Pár základných kúskov stačí

Samozrejme všetky dúfame, že na pôvodnú váhu sa dostaneme čoskoro a teda čoskoro sa vrátime aspoň k väčšej časti nášho šatníka. Nebuďte sklamané ak to trvá aj niekoľko mesiacov.

Mama na vychádzke s kočíkom

Ja sama mám ešte dosť ďaleko k pôvodnej váhe. Asi tak 95% oblečenia som na sebe nemala viac ako rok. Ale je to prirodzené, 9 mesiacov sa vaše telo zväčšovalo, dajte mu aspoň 9 mesiacov na zotavenie sa.

Najväčšia láska - mama s dcérkou
Láska - mama s dcérou
Zábavná materská dovolenka
Zábavná materská dovolenka - zábava s bábätkom

Ja som pôvodne chcela kupovať väčšie množstvo oblečenia, no zistila som, že pár kúskov na každé obdobie skutočne stačí. Áno budete potom nosiť oveľa častejšie tú istú vec. A aj ju budete musieť stále dookola prať.

Kočíkovanie s Mima Xari
Bábätko na vychádzke s mamou
Mamičkovský outfit - šaty pre mamu na dojčenie

No myslím, že keď budete späť vo forme, budete radi, že ste toho nenakúpili príliš veľa. Zároveň si ale kúpte kúsky s ktorými ste stotožnené lebo ich budete nosiť fakt často.

Ja som stavila najmä na Bonprix. Začala som už v tehotenstve a to konkrétne tehotenskými pyžamami, ktoré mi slúžia dodnes (hlavne vrchná časť) a ostala som verná aj po pôrode.

Mama s dcérou

Mám niekoľko šiat a topov, ktoré sa mi osvedčili a zožali aj nejakú tú pochvalu. Páči sa mi, že sú to kúsky, ktoré sa dajú využiť opäť aj pri ďalšom tehotenstve. Niektoré oblečenie je buď čisto tehotenské (žiadne ako to ja volám kojo-friendly, hovorím o tebe H&M), iné sú zas sústredené najmä na dojčiace maminky.

Vychádza s bábätkom - mamičkovské ootd

Napriek tomu, že ešte nie som na 100% vo svojej koži, nerobím si z toho ťažkú hlavu. Hlavne, že sa cítim každým dňom silnejšia a vidím drobné zmeny, krok po kroku. No a keď sa pozriete na vysmiatu tváričku vášho drobčeka, viete, že to všetko stojí za to.

Maminky, odkiaľ ste kupovali materské a tehotenské oblečenie vy?

Materská dovolenka, kočíkovanie a materská móda

Ďakujem Bonprix za spoluprácu na tomto článku.

    Zanechať odpoveď

    4 × 5 =