0
Lifestyle Móda Outfity Tipy & Triky

Aké dámske kabelky budú túto sezónu kraľovať? Ako ich môžete kombinovať s rôznymi outfitmi?

12. decembra 2022
Prechodný outfit na jar alebo jeseň - inšpirácia

Kabelky patria k mojim najobľúbenejším doplnkom a to najmä vďaka svojej univerzálnosti. Keďže nepotrebujete špecifickú veľkosť ako je tomu u oblečenia alebo topánok, dajú sa nakupovať vždy veľmi ľahko.

Jarné / Jesenné ootd

To množstvo rôznych dizajnov, farieb a materiálov je pre mňa obrovským lákadlom, takže si zvyčajne musím dávať veľký pozor pri ich prezeraní. 😅 Aké kabelky sú trendové túto sezónu?

Kabelky zaujmavých tvarov

Túto jeseň sú veľmi trendové práve kabelky rôznych tvarov, či už sú to kufríkové kabelky, okrúhle kabelky alebo tzv. bucket bags. Zvyčajne máte na výber mnoho zaujímavých tvarov, ktoré sú ešte stále dostatočne praktické. Napríklad ako táto Calvin Klein kabelka. No nájdu sa aj kabelky, ktoré spadajú do katergórie extravagantješích, kedy plnia najmä estetickú funkciu.

Kabelka Calvin Klein - answear.sk
Listová kabelka Calvin Klein - answear.sk
Biela letná kabelka z Mohito - inšpirácia na letný outfit

Textúrované kabelky

Ďalším silným trendom sú výraznejšie textúry na kabelkách a použitie rôznych materiálov ako napríklad mäkká plyšová látka či hrubá károvaná látka.

Letné šaty na dojčenie a kočíkovanie
Kabelka Pinko - Answear
Kabelka Liu Jo - Answear.sk
Kabelka Dkny - Answear

Shopper tašky

Shopper tašky patria k jedným z najpraktickejších kabeliek a to hlavne do práce. Odnesú všetko potrebné ako notebook a bežné denné drobnosti. Túto sezónu sú shopper kabelky stále v kurze, čím väčšia tým lepšia. Dobrá shopper kabelka zvládne, okrem bežných vecí, odniesť aj malý nákup.

Kabelka Guess - Answear
Kabelka Dkny
Prada Baroque slnečné okuliare

Crossbody kabelky

Crossbody kabelky sú taktiež stále v kurze. Ideálna je crossbody s hrubším a zaujímavejším remienkom, ktorý jej vzhľad osvieži. Pri niektorých značkách si viete dokúpiť aj extra pútka a meniť ich podľa svojho outfitu, tak aby kabelka krajšie ladila. Veľmi štýlové sú aj retiazky, ktoré sú ale o čosi menej praktické.

Crossbody kabelka a teplákový mama outfit
Kabelka MICHAEL Michael Kors
Kabelka Tommy Hilfiger

Nezvyčajné ruksaky alebo radšej ľadvinky?

Medzi populárne kúsky patria aj batohy, opäť pre túto sezónu platí pravidlo, čím zaujímavejší tým trendovejší. Aby bol ruksak zaujímavejší môžete siahnúť po netradičom tvare, napríklad sťahovacom batohu z vrchu alebo výraznejšom materiále.

Ruksak Pinko - Answear
Ruksak Karl Lagerfeld

Ľadvinky sú síce túto sezónu v úzadí, no stále nájdete zaujímavé kúsky, podobne ako pri batohoch, čím zaujímavejšia tým lepšie. Ľadvinky vedia príjemne osviežiť jesenný outfit.

Kožená ľadvinka Pinko

Mini kabelky, čím menšia, tým štýlovejšia

Mini kabelky sú tu už pár sezón a ešte stále sa držia na výslní. Aj ja sama som si ich nakoniec veľmi obľúbila aj keď som pôvodne bojovala s praktickosťou.

Kožená kabelka Kurt Geiger London
Kabelka Chiara Ferragni

Momentálne ich mám hneď niekoľko. Aby som sa do nich zmestila zvolila som menšiu peňaženku. Tá mi teraz vôjde do všetkých mojich “miničiek” aj spolu s mobilom a kľúčmi. (Ak mám nejaké extra veci vopchám ich do prebaľovacej tašky či kočíka.)

Mama a dcéra - Mini me
Jesenný outfit a 10 tipov na úspech

Pre mňa je na materskej mini -ideálne crossbody- kabelka nevyhnutnosť aby som mala vždy tie najdôležitejšie veci po ruke. (Aj keď je dieťa na úteku 😄.)

Crossbody kabelka a mama teplákový outfit

Ako túto jeseň správne zladiť kabelku k outfitu?

Už dávno nie je tabu nosiť športové oblečenie s elegantnejšiou shopper či crossbody kabelkou. Práve naopak celkový vzhľad to ešte viac zvýrazní a podškrtne, ak sú zvolené správne kúsky.

Kombinácia elegantných kúskov s teniskami či športovými legínami sú moje top kombinácie oblečenia a to hlavne teraz na materskej. Kabelky som vždy preferovala elegantnejšie takže terajší trend mi veľmi vyhovuje.

Túto jeseň sa nemusíte báť ani farieb ak je to niečo, čo vás láka. Výrazná oranžová, zelená ale kľudne aj ružová stoja za skúšku. Hmlisté jesenné dni rozžiarite farbou a slnečné budú zas trošku pripomínať leto. Výraznejšie oblečenie môžete stlmiť strohejšími doplnkami.

Aké kabelky patria medzi vaše obľúbené? Ktorý trend medzi doplnkami vás túto sezónu najviac zaujal?

Ootd na materskej

Inšpiráciu na tento článok som čerpala na Answear.sk, ktorým zároveň ďakujem za spoluprácu na tomto článku.

Foto: vlastné a Answear.sk

    Zanechať odpoveď

    seventeen + 5 =