0
Lifestyle Rôzne Tipy & Triky

Ako ľahko osviežiť interiér? 10 tipov na interiérové doplnky

1. marca 2021
Dovido - obrazy na stenu - Nezábudky

Blíži sa nám jar a s jarným upratovaním možno dostanete chuť osviežiť a zútulniť aj váš interiér. Keďže celková renovácia nie je lacná záležitosť a taktiež je s tým veľa práce, najjednoduchšie je využiť na tento účel práve bytové doplnky.

My síce budeme túto jar dopĺňať našu spálňu najmä detskou postieľkou a detskými doplnkami. No napriek tomu, mám pre vás pár tipov, ktoré využijeme aj my pri ich výbere.

Koberec

Koberec úžasne zútulní priestor. Ak žiadny nemáte alebo ak máte ten svoj už nejaký čas, možno by bolo zaujímavé ho vymeniť za nový. Koberec sa dá ľahko doladiť aj s doplnkami ako sú vankúše, deky, závesy či dokonca obrazy.

My síce ten náš meniť nebudeme ale od mojej sestry sme na Vianoce dostali malinký okrúhly koberček, ktorý asi použijeme pod detskú postieľku. Aj keď momentálne sa skvele vyníma na komode a slúži Leuškovi, nášmu kocúrikovi, ako príjemná podložka. 🙂

Obrazy a fotky

Ako som spomenula vyššie obrazy sa dajú krásne zladiť v interiéri s ďalšími drobnými doplnkami. Hlavne ak sa jedná napríklad o kvety, prírodu či abstraktné obrazy. Ja osobne mám rada hlavne obrazy alebo fotky kvetov, miest, prípadne mora. Krásne obrazy a fotky nájdete na dovido.sk. Ja tam mám momentálne vyhliadnuté tieto dva – Výhľad na more a Modré kvety na vintage pozadí.

Výhľad na more ma veľmi upokojuje a v spojení s krásnymi kvetmi, je to pre mňa pastva pre oči. Nezábudky zas patria medzi moje obľúbené kvety avšak pestovať ich v byte sa mi zatiaľ nepodarilo. Na obraze by zostali stále krásne rozkvitnuté. 😀

Taktiež rada dopĺňam do bytu naše rodinné fotky. Myslím, že je super mať v interiéri svoje vlastné fotky, či už sú umeleckejšie alebo sú to len fotky z rôznych rodinných udalostí.

Manžel mi k narodeninám vytlačil a zarámoval naše fotky zo svadobnej cesty zo Sicílie a túto kolekciu chceme rozrásť. Hlavne teraz keď sa nám narodí bábätko. Okrem toho chcem bábu nechať urobiť obraz s menom na mieru. A možno pridáme aj váhu, dĺžku a dátum narodenia.

Osvetelenie & luster

Niekedy stačia skutočne malé zmeny ako zmena osvetlenia alebo nový luster. Momentálne je už mnoho možností aj čo sa týka farebného osvetlenia, ktoré vedia svietiť teplým ale aj studeným svetlom, podľa toho, čo v danom momente potrebujete. Keď si potom večer sadnete a zasvietite príjemné svetlo v interiéri zrazu budete mať celkom inú atmosféru ako cez deň.

Ďalšou možnosťou sú rôzne svetielka na baterky. My ich máme po byte hneď niekoľko a dotvárajú príjemnú atmosféru. Taktiež som pridala jedny na balkón. V zime slúžia ako vianočné a v lete zas ako letné osvetlenie keď sedíme na balkóne.

Postlaná posteľ, základ dobrého dňa

Deky, vankúše a prehozy

Jeden z najlacnejších, najjednoduchších a najrýchlejších spôsobov ako presviežiť interiér. Keď ich doladíte s pár menšími doplnkami viete vyčarovať celkom nový priestor. Teda aspoň čiastočne. 🙂

U nás striedam deky a vankúše najmä v zime a v lete. V zime využívame huňatú teplú deku a taktiež chlpaté vankúše z Dormeo, ktoré sme dostali ako svadobný dar. V lete zas vytiahnem ružovú deku a ružové vankúše. K tým doplním pár ružových kvetov, či už umelých alebo živých, podľa toho, čo mám vtedy po ruke, sviečku či drobnú dekoráciu a mám hotovo.

Esenciálne oleje doterra a elektrický difúzer

Kvety

Ako som už spomenula vyššie, opäť ľahký spôsob ako osviežiť interiér, či už živými rezanými kvetymi, umelými kvetmi alebo izbovými rastlinami. Stačí ich trošku doladiť k ostatným doplnkom a interiér dostane celkom nový charakter.

Závesy a záclony

Podobne ako koberec, závesy a záclony robia priestory oveľa útulnejšími. Čo sa týka závesov, výber je teraz veľmi veľký. Môžete kúpiť lacnejšie závesy, ktoré budú skutočne viac dekorovať ako tieniť alebo môžete investovať do drahších blackout závesov, ktoré sa vynikajúco hodia do spálne.

Trošku horšie to majú možno majitelia mačiek ako my. 😀 Naša záclona už utrpela ujmu a musela som ju dať opraviť, no od poslednej nehody sa celkom drží. 😀

Taburetka

Taburetky som si za posledné obdobie veľmi obľúbila. Približne behom pol roka som kúpila už druhú. Obidve majú aj úložný priestor, takže plnia dekoračnú a aj praktickú funkciu. Samozrejmosťou je, že sa na nich dá aj sedieť.

No ja ich využívam najmä ako úložný priestor. Potrebovala som úložný priestor na detské hračky a keďže máme kocúrika, chcela som niečo, čo sa dá zavrieť. Mnohé košíky či boxy na detské veci nemali vrchnák ani iný spôsob ako ich ľahko uzavrieť a tak som kúpila taburetku. Je to super riešenie hlavne pre malé priestory, ktoré potrebujú skĺbiť hneď niekoľko funkcií naraz.

10 tipov ako produktívne a efektívne prežiť karanténu

Drobné doplnky

Klasika v podobe sviečok, drobných dekorácií, fotiek, vázičiek a všetkého možného. Stačí ich pár zladiť s ďalšími doplnkami ako sú vankúše, koberec, závesy a je to.

Osobné doplnky

Či už sú to zdedené sentimentálne kúsky alebo rôzne úlovky z cestovania, taktiež vedia krásne doplniť interiér ak sú použité v správnom množstve. U nás medzi takéto dekorácie patria napríklad drevené písmená, ktoré sme mali ako dekoráciu na našom svadobnom stole.

Štýlové kreslo alebo stolička

Nemusíte hneď vymeniť gauč alebo celú obývačku. Stačí pridať pohodlné kreslo, ktoré môže ladiť s kobercom alebo závesmi. Ani cena za takýto kúsok už nie je v dnešnej dobe vysoká. Malou zmenou prepojíte hneď niekoľko častí interiéru.

Naša spálňa

Ďakujem Dovido za spoluprácu na tomto článku.

Zanechať odpoveď

ten − 6 =