0
Lifestyle Tipy & Triky

Neskoré vítanie roku 2018

22. februára 2018
Leto 2017 - Liptovská Mara - nový rok 2018

Ahojte drahúšikovia,

momentálne som tu dlhšie nebola (naposledy s článkom o šetrení) a verte mi, bola som si toho veľmi vedomá. Každý deň som rozmýšľala o blogu, no poznáte to, keď niekedy vypadnete s toho kolotoča, je ťažké zas nastúpiť. Tak ako to býva s cvičením či zdravím stravovaním, mne sa to stalo s blogovaním.

Hlavne šlo o to, že som sa necítila veľmi motivovaná a celkovo som sa proste necítila ako si dobre. Preto som mala pocit, že sem nemôžem prísť a snažiť sa inšpirovať či motivovať vás. Lebo ja sama som sa tak necítila. Bolo to celé ako na hojdačke raz extrémne super a potom silný pád zas pruuuuudko na zem. O tom, že prečo a ako tu ale dnes hovoriť nebudem.

Možno niekedy inokedy keď už to bude odžité a niekde ďaleko za mnou. Niekedy sa len tak akosi pospája veľa situácii, emócii, očakávaní a proste všetkého. No ale taký je život. A život je krásny. Je to dar a aj keď nás niekedy skúša, myslí to dobre, aby sme boli pripravení a prešli sme všetky tie lekcie podstivo. Za to potom dostaneme odmenu. 🙂 Preto je tu na blogu takto oneskorene vítanie nového roku.

Vítanie roku 2018

Okrem toho nové začiatky sa predsa nespájajú len s novým rokom. Nový začiatok môžete mať každý deň, dokonca každú hodinu či minútu. Keď sa rozhodnete, bude to tak. Minulý rok som vám napísala môje ciele o čosi konkrétnejšie a síce sa mi to veľmi páčilo aj týmto spôsobom, tento rok to urobím inak. Možno sa k tomu v ďalších rokov vrátim, uvidíme. 🙂 Tentokrát som sa rozhodla vám napísať skôr 4 všeobecnejšie mottá, ktorými sa chcem riadiť.

Urobiť to – “Get sh*t done”

Môj nový rok začal pomerne produktívne. Až tak, že som bola normálne v šoku, ale o tom asi v tomto zásnubnom príspveku, lebo tam dám celú príhodu. Vtedy sa mi točila v hlave stále táto veta. Hovorím si, toto je ono. Toto je ten rok a ja sa vidím ako mnoho svojich cieľom splním. Aaaaa potom to šlo zas dolu z kopca :D. No som späť a verím, že motto Get sh*t done stále platí. Začínam sa do toho celého zas viac a viac dostávať. Takže poďte do toho som nou a spolu splníme aspoň 3 väčšie ciele, sny či predsavzatia. 🙂

Neskoré vítani roku 2018

Jednoduchosť – “Keep life simple”

Tento citát mám, krásne vystavený na poličke. Je vo fotorámiku len ako príklad obrázku, no dokonale tam pasuje a ja ho momentálne nemienim vymeniť. Každý deň mi pripomína aby som sa sústredila na to čo skutočne chcem. Aby som si robila život jednoduchším a nie ťažším. Aby som sa odosobnila. Aby som bola šťastnejšia. Dnes mi aj vďaka tomuto citátu či mottu dávajú moje vlastné slová z článku – Narodeninový & 10 vecí, ktoré som sa v 25-ke naučila – ešte väčší význam.

“Čím som staršia tým viac rozumiem tomu, prečo sa obklopovať ľudmi, ale aj vecami, ktoré v nás vyvolávajú pozitívne pocity. Naše prostredie nás ovplyvňuje. Viac a viac vnímam to, že chcem dávať svoju pozornosť len veciam a ľuďom, ktorí si ju vážia, ktorí chcú byť som nou a sú v mojej prítomnosti radi.”

“Zjednodušiť” a.k.a pretriediť môžete svoj šatník, svoj okruh priateľov alebo svoje vnútro. Verím, že takéto zjednodušovanie pomôže aj vám, tak ako to postupne pomáha mne. Nebudem vám klamať, nemusí to byť jednoduché, no práve potom bude JEDNODUCHOSŤ o to účinnejšia. Verím, že ma chápete, aj keď sa nevyjadrujem konkrétne. 🙂

Liptovská Mara leto 2017

Pokoj v sebe – “Balance within”

Za posledných pár mesiacov sa mi zbierali rôzne zážitky, ktoré ma teraz doviedli k poznaniu, že “Balans musíte získať najskôr v sebe až potom ho môžete priniesť do sveta okolo seba.” Nie že by som to doteraz nevedela, ale človek častokrát zíde z cesty. Pozabudne sa.

Po niekoľkých mesiacoch sa mi tento fakt pripomenul a ja som ho veľmi uvedomelo prijala. Uvedomelejšie ako kedykoveľvek pred tým. Som ešte len na začiatku, no tento rok som rozhodnutá sa viac venovať sebe. Po všetkých stránkach, duchovnej aj fyzickej.

Som rozhodnutá vnímať indície, ktoré mi moje telo a pocity dávajú a riadiť sa nimi. Život/Boh/Vesmír (nazvyte si to ako chcete) nám krásne radí a pomáha. Celá naša cesta je ako puzzle. S odstupom času do seba všetko zapadne. Ak sa viete skutočne zamyslieť nad minulosťou uvidíte to. Niečo sa odhalí možno po ďalších 40 rokoch no niečo sa odhalí po pár mesiacoch. Keď dáte svojej intuícii, emóciám a životu možnosť aby vás viedli, spravia to.

Červené ruže

A ruže stále voňajú – “Don't forget to smell the roses”

Prvé dva body mi boli jasné hneď od začiatku roka. Vedela som, že tak má vyzerať môj rok 2018, odľahčene a produktívne. Ďalší bod sa pridal pomerne nedávno, no a tento posledný až dnes. Napadlo mi, že by som nikdy nemala zabúdať na to dobré a pekné. Aj keď sa v tom momente možno necítim najlepšie. Vždy sa chcem zastaviť a ovoňať ruže. V ťažkých chvíľach pomôže aj maličkosť (ak si ju vážite, ak nie váš deň bude len horší).

Love - červené ruže

Takže takéto je moje oficiálne vítanie nového roku na blogu. To som originálna, vítať rok o 2 mesiace neskôr. 😀 Snáď sa vám bude páčiť aj tak a možno vás inšpiruje, aj keď je už február. 🙂

PS: Skoro som zabudla. Mala som pre vás pripravený kalendár ale keďže je tu tak oneskorene, neviem či ho ešte niekto využije. No pridávam ho aj tak. Ja ho rada používam. Síce si musím vytlačiť druhý, lebo prvý oblial môj drahý snúbenec červeným vínom spolu so stenou v našej novej spálňo-pracovňo-beautyroome. (Našťastie to nie je až tak vidno, lebo to zakrýva stôl.) A ešte plán na rok 2018 po mesiacoch. :-*

KLIKNITE NA ODKAZY PRE STIAHNUTIE:

Kalendár 2018 – LuciasBlog_Calendar_2018

Plán na rok – LuciasBlog-Plan-na-rok -print

Nezabudnite mi napísať dolu do komentárov aký bol váš začiatok roka a aké sú vaše ciele, sny alebo predsavzatia na rok 2018. 🙂 Veľmi sa poteším.

Majte sa krásne,

Podpis Lucia

    Zanechať odpoveď

    one × two =