0
Lifestyle Svadba

Zásnubný

28. februára 2018

Ahojte drahúšikovia,

dnes som to s veselším článkom. Teda drámy okolo zásnub nebolo málo ale budeme sa sústrediť na to príjemné a pekné 🙂 Lebo tak to mám rada.

Zásnuby 23.12.2017

Zásnuby

Zasnúbuli sme sa 23.12.2017 ale bolo to v podstate na prelome medzi 22.12. 2017 a 23.12.2017. Krásna červená krabička bola pod vianočným stromčekom otvorená a osvetľovala skoro celú izbu. Bola som prekvapená ako silno svietila na to, že je tak malá. Celé zásnuby boli také “naše”. Neprebiehali podľa žiadnych štandardov ale veľmi spontánne a romanticky pre nás dvoch. Bolo to celé veľmi prirodzené a tak by to malo byť. 🙂

Zásnuby

Nenechajte si nikým nahovoriť ako by vaše zásnuby mali vyzerať. Ak ste boli vy dvaja spokojní, všetko je tak ako má byť. To, že to vo filme či na Instagrame vyzeralo inak je v poriadku. Aj tak ste najdôležitejší vy, vaša láska a či si rozumiete v tom, čo v živote chcete. (Malá rada, lebo reakcie okolia vás môžu niekedy prekvapiť.)

Svadobný denník

O prejsnejšom priebehu zásnub sa s vami deliť nebudem, no možno si ho s Robom zapíšeme do našho Svadobného denníka. Vedela som, že chcem určite nejakého pomocníka k plánovaniu svadby a práve na tomto Svadobnom denníku ma zaujalo, že to nie je len plánovač ale skutočne aj denník.

Svadobný denník

Môžete si tam zapísať priebeh zásnub, ako ste sa spoznali, priložiť ku všetkému fotky. Okrem toho je tam aj pár tipov ako čo plánovať a kedy začať. Je tam aj priestor na zapísanie si výdajov a podobne. Zatiaľ je ešte taký nový a pekný, a aj keď sme už začali riešiť nejaké svadobné veci, zatiaľ som si ich napísala len bokom na papier. Ten som založila do Svadobného denníka. 😀 Áno toto niekedy robím keď mám novú vec. Udržujem ju tak dlho novú, že už je pomaly stará. Ale do denníka už čoskoro pribudnú fotky a tým sa začne oficiálne používať. 🙂

Zásnuby

Nečakané zmeny

Čo sa mi veľmi páčilo, bolo, že od zásnub som mala iný mindset a bola som veľmi produktívna. To som ešte nikdy nezažila, aj napriek tomu, že sme s Robom spolu už takmer 9 rokov. Veď predsa samo o sebe to nie je až taká veľká zmena, no napriek tomu som k veciam pristupovala akosi svižne, inak a bez problémov. Všetko mi šlo od ruky. (Až dokým ma nezvalcovali ďalšie veci ako som vám spomínla v minulom článku.)

Engaged

Najvtipnejšie potom bolo keď som to Robovi povedala, on odvetil, že to tiež tak cíti. Pôvodne to pripisoval novému roku avšak taktiež cítil, že to bolo čímsi iné. Veď predsa nový rok je každý rok, no iba tento začiatok roka mu prišiel tak výnimočný. To ma veľmi potešilo, pretože mi bolo jasné, že sa mi to len nezdá. Obaja sme cítili zmenu a to veľmi príjemnú.

Zásnuby

A skoro som zabudla… Zásnubný prsteň

A skoro som zabudla na prsteň! Ten vám predsa musím spomenúť aaa to aj preto, že zbožňujem prstene (ale to ste si už určite všimli na mojom Instagrame). Takže, prstienok je o čosi netradičnejší. Viem, že to možno nie je typ prstienka pre každého, no mne osobne sa veľmi páčia rôzne tvary prsteňov a taktiež rôzne veľkosti. Aj preto som rada, že môj zásnubný prstienok je taký aký je. Perfektne totiž vystihuje moju osobnosť. A trošku aj Robovu, pretože má rád jedinečnosť.

Zásnubný prsteň

Páči sa mi, že je veľmi elegantný, (ne)tradičný, jemný no zároveň výrazný. Nie je ani príliš veľký ani príliš malý a je neutrálny. Kameň zbytočne nevytŕča a tak sa mi nezachytáva o všetky svetre, šály a čipky, poznáte to? Je to veľmi praktické a pre mňa DOKONALÉ. Jeho výroba trvala 3 mesiace. Vyrobil ho miestny šperkár s čoho sa taktiež veľmi teším. Priznávam bez mučenia už teraz sa neviem dočkať ako si k nemu budem vyberať obrúčku (ak máte nejaké dobré referencie alebo návrhy, šup pridať do komentárov). Som s neho nadšená. 🙂

Zásnuby - Vianoce 2017

Svadba na blogu

Našimi zásnubami som sa rozhodla zahájiť aj novú podkategóriu – Svadba – na blogu. Zatiaľ si to predstavujem tak, že tam budem prídávať mix článkov. Niečo bude o našej svadbe a niečo budú len rôzne inšpirácie či nápady. Určite tam budú aj veci, ktoré na našej svadbe neplánujeme mať ale niekoho z vás môžu inšpirovať. Veľmi sa mi páčilo ako o svadbe blogovala SoSueMe. Pred redizajnom mala osobitný svadobný blog, kde zdieľala príspevky nie len o svojej svadbe ale o svadbách všeobecne. (Po určitých sklamaniach budem o svadbe možno o čosi tajomnejšia, no všetko podstatné sa dozviete).

Snúbenci - valentínky výlet Banská Štiavnica

Mám vysnívanú svadbu?

O zásnubách už všetko podstatné viete. Čo teda svadba? Mám už nejakú predstavu? Musím sa priznať, že síce približne viem čo áno a čo nie, presnú predstavu nemám. Dokonca už začínam pochybovať aj o tom, čo som si doteraz myslela, že chcem. 😀 Ale to k tomu asi patrí.

Zásnuby, plánovanie svadby

Jedna moja kamarátka s manželom dokonca zostali v šoku keď som im povedala, že vysnívanú svadbu nemám. Čudovali sa pretože, vraj som presne ten typ, ktorý má svadbu naplánovanú od detstva. Je zaujímavé, že určité veci som mala takto naplánované, no vysnívaná svadba tam nebola. Ako bude teda vyzerať? Sledujte na blogu. Rada sa s vami podelím o moje zážitky práve v podkategórii Svadba.

Drahúšikovia, plánovanie môže začať.

Podpis Lucia

Ktorá z vás sa zasnúbila v decembri 2017 a januári 2018? A ktorá už plánuje svadbu? Napíšte mi dolu do komentrov. Budem sa veľmi tešiť. 

PS: Ak máte akékoľvek svadobné tipy či triky, kľudne ich napíšte dolu do komentárov alebo na mail luciasblogsk@gmail.com

    Zanechať odpoveď

    12 + 4 =