0
Lifestyle

Kto ma zachráni? Kde je môj hrdina?

28. marca 2018
Spolupráca s blogerkou a influencerkou

Je sobota ráno, a ja si len tak počúvam hudbu. Momentálne je to najmä The Weeknd, ktorý má dve nové pesníčky. Obidve sú featuringy. Už dávnejšie ma zaujala myšlienka jednej z nich. Rezonuje vo mne najmä s osobných dôvodov a toho čo sa okolo mňa deje. Nemyslím si, že vystihujem o čom celá je a ani o to nejde. No jednotlivé časti zapadajú presne do toho čo práve riešim, cítim. Pesníčka sa volá Pray for me  (feat. Kendrick Lamar) a tu je časť textu, ktorá ma inšpirovala k napísaniu tohoto článku.

Tell me who's gon' save me from myself

Tell me who's gon' save me from this hell

Who gon' pray for me?

Take my pain from me?

Save my soul for me?

‘Cause I'm alone you see

Kendrick:

Who need a hero? 

You need a hero, look in the mirror, there go your hero.

I live by my own law

I live by my own

Mám pocit, že veľa z nás čaká na to, kto nás zachráni. Hľadajú toho hrdinu, ktorý príde a vykúpi nás. No jediný hrdina, ktorá ťa može zachrániť je v zrkadle. Si to ty sám. Si jedniný, kto ťa môže vykúpiť, zachrániť, zmeniť to čo zmeniť chceš zmeniť. Ak to skutočne chceš. Ak to urobíš len preto aby si vyhovel niekomu druhému, nebude to mať dlhú trvácnosť. A výsledkom bude opätovná nespokojnosť.

Iba my sami sa môžeme zachrániť a odstrániť tú bolesť, ktorú prežívame. Sú to naše rozhodnutia. Niekedy vkladáme naše pocity a rozhodnutia do rúk ostatných. Potom sa čudujeme, že nie sme spokojní. Ľudia okolo, nás môžu podporiť, môžu nám byť nápomocní no nikdy nebudú skutočnými záchrancami.

Niečo pre to musíš spraviť sám. V skutočnosti musíš urobiť väčšinu sám. A až keď pochopíš, že je to skutočne len na tebe tak získaš späť tú veľkú moc, ktorú ste kedysi daroval ostatným. Je jasné, že s touto mocou prichádza aj zodpovednosť či nejaká tá obeta. Je to súčasťou slobody a možnosti rozhodovať sa.

Možno sa budeš musieť zmieriť s nepríjemnou situáciou, keď zrazu ostatným odobierieš tú moc rozhodovať o tom čo skutočne chceš. A to je absolútne v poriadku, každá minca má predsa dve strany. No zároveň budeš môcť žiť autentickejšie, v súlade so samým sebou a podľa seba. Podľa vlastných pravidiel.

POZOR! Netvrdím, že je potrebné rozpútať revolúciou. Tolerancia a rešpekt sú nevyhnutné, potrebné. Nenechaj však prevalcovať vlastnú intuíciu, svoje sny a túžby predstavami niekoho iného.

Podpis Lucia

    Zanechať odpoveď

    2 × 3 =