0
Lifestyle Rôzne

Narodeninový & 10 vecí, ktoré som sa v 25-ke naučila

25. septembra 2017
Born in September

A je to tu, zas o rok staršia. Práve sedím na posteli, s maskou na tvári a len tak si uvažujem čo by som vám v mojom ďalšom narodeninovom blog poste napísala. Narodeniny som síce mala na začiatku septembra, ale oslavy a samotné narodeniny som si chcela užiť naplno a preto vám píšem až teraz. Na blogu je narodeninový blog post len druhýkrát no verím, že s toho urobím tradíciu. Minulý rok som vám písala najmä o tom ako sa cítim. Tento rok som sa rozhodla urobiť niečo iné. Preto vám poviem viac o 10 veciach, ktoré som sa tento rok naučila. Možno vás zaujmú, motivujú alebo sa z nich ponaučíte. Tak poďme na to.

Plňte si svoje sny

Začneme jedným z najdôležitejších bodov. Plňte si sny a hlavne tie drobné. Niekedy sa ľudia upnú na tie najväčšie sny, čo samozrejme nie je zlé, ale pozabudnú potom na kopec malých snov, ktoré si môžu plniť každý deň. Niekedy nás potom tie menšie sny motivujú a splníme si aj tie väčšie. Keď sa nad tým zamyslím, mne sa cez tento rok splnilo kopec malých, ale aj väčších snov. Napríklad tento rok som chcela stráviť môj narodeninový víkend v nejakej inej krajine. Zároveň som už dlhšie chcela navštíviť Budapešť, o tom som vám písala aj v mojom vysnívanom roku, a tak sme to spojili /výlet pridám aj sem/. Ďalším snom je, že tento rok kompletne zmeniť interiér mojej detskej izby. Okrem pár drobností aj to už je realitou /room tour čoskoro na blogu:)/. Takže ešte raz, aby ste na tento bod náhodou nezabudli, kým dôjdete na koniec zoznamu. Plňte si svoje sny!

Drážovský kostolík

Počúvajte svoju intuíciu

Mám pocit, že čím som staršia tým lepšie viem nasledovať svoju intuíciu a čo je podstatnejšie viac jej dôverujem. Verím, že niektoré veci proste cítime. Niekedy sa snažíme ten pocit prebiť či ignorovať, no je tam a niečo nám naznačuje. Okrem toho vnútorného pocitu nám častokrát veci naznačuje aj naše telo. Postupne to vnímam viac a viac. Povedala by som, že až tento rok si to reálne uvedomujem. Moja rada preto znie všímajte si vaše telo a vaše pocity. Veľa vám napovedia, pretože to čo vyhovuje niekomu inému vám vyhovovať vôbec nemusí a možno nikdy nebude.

Leto - Liptovská Mara

Digitálny detox

Skúste digitálny detox. O takomto type detoxu som už niečo počula no kompletný návod som si prečítala až u Lenky z fromlenka.sk. Mnohé body robím intuitívne, no ešte nikdy som ho neasbolvovala kompletne tak ako Lenka. Čo zatiaľ pravidelne robievam, je že mám vypnuté takmer všetky notifikácie, mobil mám v noci na letovom režime, pred tým ako idem do práce si nepozerám sociálne siete a keďže rada čítam niekedy ma od knihy neotrhne ani mobil. Taktiež sa snažím s ľuďmi radšej stretávať ako si vypisovať dlhé správy, keď bývame 2 metre od seba. Posledné dni som nebola ani veľmi aktívna na mojich sociálnych sieťach (hlavne Insta a FB) čo si myslím, tiež súvisí s miernym detoxom. Aj počas mojich narodenín som na nete nebola vôbec. Fotky a videá som zdieľala až na druhý deň na InstaStories. Ale teraz sa pomaly vraciam, pretože na druhú stranu rada zdieľam moje zážitky a rada pozorujem zážitky iných.

iPhone 4

Cestujte

Cestovanie ma vždy bavilo. Už keď som bola dieťa a chodievali sme pravidelne vlakom do Bratislavy bola to pre mňa vždy obrovská zábava. Rada vnímam, čo je na rôznych miestach výnimočné a iné. Všímam si čo sa mi páči a čo nie. Za posledné obdobie som si uvedomila aj to, že mnoho krát ani nemusíme ísť ďaleko za dobrými cestovateľskými zážitkami. Na Slovensku a v okolí je predsa tak veľa krásnych miest, ktoré čakajú kým ich objavíte. Ja sama by som chcela prejsť väčšinu našich hradov. Baví ma aj to keď si len tak vyberieme nejaké mesto a ideme si to tam obzrieť.

Narodeninový víkend v Budapešti

Pravidelná starostlivosť o pleť sa oplatí

Toto som počula asi tak pred rokom od mojej obľúbenej blogerky no vtedy som to nijako neriešila. Avšak od januára som sa rozhodla vytvoriť si vlastný režim a rutinu starostlivosti o pleť. Od vtedy používam pravidelne každé ráno a večer kozmetiku Mary Kay a zmenu som si všimla pár týždňou od kedy som začala. Prvýkrát som vydržala používať produkty na čistenie pleti a jej celkovú starostlivosť takto pravidelne. Pred tým som mala pár produktov Herbalife, no vydržalo mi to mesiac a potom to šlo so mnou dolu vodou. Momentálne som veľmi spokojná s mojím ranným a večerným rituálom a absolútne chápem, čo to znamená sa pravidelne starať o svoju pleť. Začínam vždy “čistítkom” , potom použijem nočné alebo denné sérum a následne hydratačný krém. Raz za čas vytiahnem masku na tvár. 🙂 Celý rituál ma naučil, že určitá forma rutiny je dobrá. Platí to aj pre cvičenie. 🙂

Mary Kay - kozmetika, starostlivosť o pleť

Spíšte si zoznam

Zoznam vám prečistí myseľ. Dáte všetko na papier a už to nebudete musieť držať v hlave. Môžete si napísať napríklad svoje sny, ciele, kam chcete cestovať, čo chcete zažiť, čo by ste radi dostali. U mňa to zatiaľ vždy fungovalo tak, že som sa potom lepšie na danú vec sústredila. Inokedy sa zas veci zo zoznamu plnili len tak, prirodzene. Keď som si ho spätne prečítala zistila som, že na kopec vecí som už zabudla a dokonca sa už aj dávno splnili. Zoznam má aj výhodu v tom, že nezabudnete za čo všetko môžete byť vďačný vo svojom živote. (Na blogu bude preto určite aj viac Wishlistov!)

Spánok lieči

Spánok je ten najlepší liek na všetko. Vedela som to už síce dávnejšie no tento rok som sa v tom na 100% utvrdila. Ak sa necítite dobre alebo ste chorý najlepšie čo môžete urobiť je zostať v posteli a spať čo najviac. Ale skutočne spať, pretože ja sa tiež niekedy nechám uniesť keď už sa cítim lepšie. Potom si veľa čítam alebo kukám seriály, no už dávno som si všimla, že najúčinnejší je pravý spánok. Len také vylihovanie v posteli ho nenahradí. Celkovo sa teraz snažím spať dostatočne veľa a posúvam svoju večierku o čosi nižšie. Keďže som celkom produktívna večer je to pre mňa náročné, ale už teraz viem, že keď nespím dostatočne, veľa ono si ma to aj tak dobehne.

Digitálny detox

Plánovaná spontánnosť je super

Tento bod sa niekomu možno bude zdať ako najväčia blbosť no u mňa sa to osvedčilo. Prirodzene som typ plánovača (preto aj všetky tie zoznamy :D) a zvyčajne musím mať aj plán B no teraz sa čoraz viac snažím niektoré veci nechať proste plynúť. Priviesť trošku viac spontánnosti do plánovania. Nechápte ma zle, plánovania sa asi nikdy nevzdám no ak ma niečo prekvapí hľadám, to čo je na tom pozitívne. A tiež to súvisí s vnímaním vlastnej intuície. Napríklad minulý víkend som sa rozhodla konečne dať stretko so spolužiačkami z výšky Luckou a Zuzkou. Napísala som im a výlet sme zbúchali veľmi narýchlo. Inokedy by som sa chcela presne dohodovať tak a hentak. No povedala som si, že to proste budeme riešiť tak ako to príde. Výsledok bol nad moje očakávania. Smiali sme sa celý čas a verím, že si to zas o rok zopakujeme. (Pridala by som aj spoločnú fotku, ale na to sme celkom zabudli. Veľké ponaučenie nabudúce musí byť fotka baby!)

Plán na rok 2017 - pdf na stiahnutie a vytlačenie

Spoznajte sa

Čím presnejšie viete čo sa vám nepáči tým skôr viete aj to čo sa vám páči. Pretože aj to je škola života. Niekedy dostaneme to čo sa nám nepozdáva a nesedí nám to, ale to nám taktiež presne ukazuje čo nám vyhovuje. Namiesto zbytočného frflania skúste naslúchať. (Áno aj ja hocikedy frflem a viem, že by som nemala, lebo mi to nepomôže, práve naopak situáciu to ešte zhorší.) Stačí si len povedať toto nie je pre mňa no aspoň viem, že tamto je presne to čo potrebujem.

Vytvárajte si okolo seba príjemné prostredie

Čím som staršia tým viac rozumiem tomu, prečo sa obklopovať ľudmi, ale aj vecami, ktoré na nás vyvolávajú pozitívne pocity. Naše prostredie nás ovplyvňuje. Viac a viac vnímam to, že chcem dávať svoju pozornosť len veciam a ľuďom, ktorí si ju vážia, ktorí chcú byť som nou a sú v mojej prítomnosti radi. Poznáte to keď ste v partii ľudí medzi ktorých akosi nepatríte. Už viem, že tam veľmi byť nechcem a radšej si budem doma čítať a cítiť sa príjemne ako niekde s niekým komu je to vlastne jedno. Aj prostredie aké si vytvárame doma nás ovplyvňuje. Za posledný rok som sa snažila čo najviac uvažovať o veciach, napríklad či sa oplatí si ich kupovať? Budem sa z nich tešiť aj o týždeň, mesiac, rok? Alebo je to len niečo čo chcem teraz? Na druhú stranu, niekedy si nechávame príliš veľa zbytočností len preto, že sú. Vtedy zas uvažujem či má význam si danú vec nechávať keď mi len zavadzia, nemám k nej silný citový vzťah a neviem čo s ňou. Aj pre toto som skutočne vďačná, že sme sa tento rok pustili do prerábania a ja som donútená sa nad týmto všetkým zamyslieť. Vyčistiť si priestor okolo seba a začať zas ďalšiu skvelú kapitolu života.

Keep life simple

Máte aj vy nejaké zaujímavé postrehy, ktoré ste sa za poslednú dobu naučili? Ktorý bod vás zaujal najviac? Skúsite niektorý z nich vo svojom živote? 

Sign_LuciasBlog_Small

    Zanechať odpoveď

    eleven + eleven =