0
Cestovanie Lifestyle Taliansko

Holiday Recap

25. októbra 2015
Leto 2015 - Taliansko

Ahojte drahúšikovia,

tento blogpost som sa pokúšala pridať už asi tak dva týždne ale stále sa to naťahovalo. Je to totižto zhrnutie celých mojich prázdnin a tie boli obzvlášť dlhé pretože nám o celé dva týždne posunuly nástup späť na univerzitu. A tak to toho pre vás mám veľa:).

Leto 2015 - Taliansko

Moje leto začala úžasnou dovolenkou v Taliansku počas, ktorej som spoznala mnoho skvelých ľudí a navštívila Benátky. Išla som spolu z mojou spolužiačkou a dobrou kamarátkou Luckou a potom som ešte spoznala Moniku s ktorou som trávila veľa času. Monika mi pomohla nafotiť tento look v Taliansku. Po skvelom oddychu v Taliansku sme boli opäť v Bystrici, kde som trávila ešte celý jún predým ako som oficiálne začala prázdninovať doma. V BB sme spolu s Monikou a Luckou trávili krásne letné večeri pri mojite a musím uznať, že večeri v Banskej mi pripadali ako keby som ešte stále bola na dovolenke.

Leto 2015 - TalianskoLeto 2015 - Taliansko

Leto 2015

Likava

V júli sme stihli navštíviť priateľovu sestru v Ostrave. Bol to v podstate rodinný výlet pretože sme trávili víkend s Robkovou sesternicou, bratrancom, sestrou a jej priateľom a bolo to super lebo ich všetkých zbožňujem. Júl bol celý taký rodinný a kľudný. Stihli sme aj výlet na zrúcaninu Likava kam som chcela ísť už niekoľko rokov a to najmä pretože, že chcem spoznať aj pamiatky v okolí a po celom Slovensku tak isto ako chcem cestovať po celom svete. Určite je však dôležité vedieť čo máme doma a zíde sa to aj keď zas príde niekto navštíviť zo zahraničia. Hneď potom viete čo stojí za to vidieť z našej krásnej krajiny:).

Leto 2015 - OstravaLeto 2015 - Likava Leto 2015 Likava

Ďalší výlet bol do Bratislavy kde som pomerne často ale tento krát to bolo iné pretože som sa ako by vrátila do detstva a stihla som toho dosť veľa obehať. Asi po desiaty krát som navštívila bratislavský hrad a tak isto aj Devín. Keď som bola malá pravidelne sme s dedkom chodili do zoo a na hrad. Bola to akási klasika. Niekto by si povedal, že načo tam idem zas keď som tam už bola toľko krát.

Leto 2015 - BratislavaBratislavský hrad

Bratislavský hrad som ako dieťa absolútne zbožňovala a musím povedať, že veľmi ľutujem, že vtedy ešte neexistovali mobili a foťáky, pretože v tom čase by som si urobila asi milion fotografii. Pamätám si ten nádherný nábytok, ktorý tam vtedy vystavovali a miestnosť plnú hodín. Bolo to fantastické a myslela som, že ma to tam počká. Bohužiaľ nepočkala ale napriek tomu to bolo pekné vrátiť sa tam a zaspomínať si. Som rada, že aspoň schodisko ostalo rovnaké:) No pozrite na to krásne zrkadlo v zlatom ráme. Vôbec by som nebola proti keby som také jedno mala aj doma.

Leto 2015 - Bratislava

Leto 2015

Devín

Devín má niečím zaujímavú atmosféru. Naposledy som tam bola asi keď som mala 16 a prišlo mi to, že to bolo celkom pred nedávnom ale predsa už to je zopár rokov:D. Vtedy sa dalo ísť až na vrch zrúcaniny no tá je zavretá už od roku 2008 a to je obrovská škoda. Napríklad aj tu je vidieť, že do kultúry treba určite investovať viac. Podobne je na tom totiž aj Likava tam je tiež uzavretá väčšina hradu.

Leto 2015 - BratislavaLeto 2015 DevínVýhľad z vrchu Devínu je však skvelým zážitkom. Ďalšou mojou obľúbenou časťou je vežička, ku ktorej sa viaže aj romantický príbeh, že z nej skočila dievčina do Dunaja pretože sa mala vydať za muža, ktorého nechcela. Toto leto som bola aj niekoľko krát na Slavíne a povedala som si, že tam budem chodievať častejšie ako doteraz. Je tam nádherný výhľad na celé mesto a príjemná prechádzka.Leto 2015 - Devín

Leto 2015Som veľmi vďačná, že cez tieto prázdniny sa mi podarilo stretnúť sa s oboma mojími kamarátkami s ktorými som strávila rok v Írsku. Lucku som stretla po niekoľkých rokoch a síce len na dve hodinky aj to bolo úžasné našťastie s Angie sme sa stretávali pravidelne ale teraz je to už tiež veľká vzácnosť keďže trávi väčšinu roka v Taliansku. I love you girls!! A teším sa kedy sa zas stretneme :-*.

summer-2015 (95)Kremnica

Jeden z augustových víkendov sme zas strávili s priateľmi v Kremnici. Nikdy predtým som tam nebola a páčila sa mi tá starobylá atmosféra. Ak hľadáte pokoj a kľud tu ho určite nájdete. Tu som prvý krát ochutnala makovú zmrzlinu. V parku Dr. Gustáva Kazimíra Zechentera – Laskomerského sa nachádzal tento mohutný strom, ktorý je chránený kvôli svojmu veku. Ten je odhadovaný do 300 rokov a výšku má 21 m. Rada by som videla aj mincovňu ale na prehliadku musí byť minimum 5 ľudí a tak sme sa tam nedostali. V auguste sme stihli aj prekrásnu svadbu našich priateľov. Nevesta bola skutočne krásna a celá svadba sa im náramne podarila:).

Leto 2015

NarodeninyNa začiaku septembra som oslávila svoje 24 narodeniny a ako darček som od priateľa dostala výlet do Rímskych kúpeľov v Košiciach (tu sa dočítate viac). Môj narodeninový outfit vidíte tu vyššie. Išli sme do mojej obľúbenej reštaurácie a dala som si moje obľúbené jedlo špenátové lasagne. Mňam!

Leto 2015V septembri som stihla ešte jednu cestu do Bratislavy kde som sa išla pozrieť na výstavu Titanicu spolu s mojou maminou a sestrou. Výstava bola perfektná. A v oktébri to celé začala, klasický školský kolotoč a život študenta:)

Leto 2015

 Aké bolo vaše leto a prázdniny? Aký je váš najobľúbenejší hrad na Slovensku? Rady cestujete po Slovensku?

Sending love and kisses xx

Yours Lucia 

    Zanechať odpoveď

    ten − 10 =