0
Lifestyle Rôzne

Ako si zariadiť príjemnú a zároveň funkčnu domácu pracovňu? #INŠPIRÁCIA

6. augusta 2017
Domáca pracovňa - ženská a moderná

Ahojte drahúšikovia,

minule som vám ukázala inšpiráciu ako si zariadiť modernú spálňu a teraz vám chcem ukázať skvelé inšpirácie na domácu pracovňu, ktoré mi dopomohli ujasniť si moju vlastnú predstavu. Ako som vám už spomínala izba, ktorú si prerábame musí plniť niekoľko funkcií naraz. Nie je to len spálňa, ale aj pracovňa a beauty room.

Našťastie je izba celkom priestranná, no časom keď budeme mať nejaký domček sa budem snažiť vyhradiť si osobitný priestor pre spálňu a ostatné izby. Ako aj minule obrázky použité ako inšpirácie sú moderné a zároveň aj dievčenské. Naša farebná schéma je biela, sivá a zlatá (a sem tam trošku ružovej vo forme drobných doplnkov). Preto aj inšpirácie sa čiastočne zhodujú s našou schémou. Moja “pracovňa” ma zatiaľ len stôl, ale už máme objednané aj poličky a knižnicu.

Pomaly ale isto finišujeme a už nám treba doladiť len pár detailov. Musím sa priznať, že už sa neviem dočkať lebo niekoľko mesiacov bol priestor okolo mňa totálne chaotický. A ja už to tu chcem mať pekne zorganizované nech vám to môžem všetko ukázať. Zatiaľ sme mali skvelú odozvu od každého komu sme izbu ukázali, čo ma veľmi teší. Aj ja sama si veľmi užívam čas, ktorý tu teraz trávim. 🙂 Takže na zatiaľ si poďte pozrieť čo ma inšpirovalo 🙂

Domáca pracovňa - jemná a ženská

Táto pracovňa je tiež kombináciou beauty room a domácej pracovne. Veľké zlaté zrkadlo zväčšuje priestor a izba je krásne zladená do jemných farieb. Podobné zrkadlo len v bielej tu.

Domáca pracovňa - jemná a ženská

Domáca pracovňa - jemná a ženská

Nádhera, tabuľa na plánovanie a organizovanie je dokonalá (hneď by som ju brala). Pôsobí to tak ako by ste si lepili papieriky priamo na stenu a stena tak nie je preplnená. Farebné svetielka vo forme guličiek (podobné tu) sú tiež super nápad hlavne keď zvyknete pracovať večer. Štýlové hodiny na stenu tu.

Domáca pracovňa - jemná a ženská

Takmer rovnakú vázu nájdete tu a umelé kvetiny tu.

Domáca pracovňa - jemná a ženská

Ideálny malý pracovný priestor, ktorý je zároveň ozdobou. Výhodou šuflíkov je, že do nich môžete skryť všetok neporiadok. Ale nerobte to 🙂 lepšie je keď sú aj tie, krásne zorganizované, lebo až v tedy sa vám bude skutočne dobre pracovať.

Transparentá stolička tu a podobná tej na obrázku len v čiernej tu. Na stenu nemusíte zavesiť len poličky alebo obrázky. Na obrázku je síce zavesená zlatá jelenia hlava, ale mne sa veľmi páči aj nápad zavesiť si na stenu závesné kvetináče a doplniť ich drobnými kvetmi.

Domáca pracovňa - jemná a ženská

Stenu obrázkou a fotiek už v izbe máme a preto ju dávať nad pracovný stôl nebudem. No pre niekoho, kto nechce poličky je to ideálny spôsob výzdoby. 🙂 My sme sa tiež držali farieb zlatej a čiernej. Podobný stolík – mramorový so zlatými nohami tu. 

Domáca pracovňa - minimalistická biela

Táto inšpirácia je o niečo minimalistickejšia, ale vybrala som ju najmä kvôli poličkám a bielej farbe. Veľmi sa mi páči ako ozdobili poličky a keďže je stôl malý sviečky ani kvety na ňom nezavadzajú. Tiež ešte hľadám smetný kôš na papiere, ktorý bude zároveň praktický a štýlový. Podobné umelé sukulenty nájdete tupodobná stolička tu, podobný stôl tu a podobný kôš len v ružovej tu.

Domáca pracovňa - jemná a ženská

Táto knižnica je totálne, že organization goals! Niečo pobobné by som chcela niekedy mať aj ja, no nie som si istá či sa mi to podarí. A potom to takto ešte udržať. 😀 Ale je to skvelá inšpirácia. Myslím, že toto doslova spĺňa obidve požiadavky – funkčná a príjemná pracovňa. Podobná knižnica tu.

Domáca pracovňa - jemná a ženská

Posledná vec čo mi na môj nový pracovný stôl chýba je stolná lampa. Moja ideálna predstava je aby bola lampa bielo zlatá, čo ako sa zdá, je celkom problém.

Síce som našla niekoľko bielo zlatých lámp no žiadna mi až tak nepadla do oka. Je to dokonca skôr naopak zatiaľ sa mi páči lampa, ktorá nie je ani biela a ani zlatá. Podobná lampa tu.

pracovna-inspiracia (6)

Dekorácie na stole vedia priestor, krásne dozdobiť, no dávajte si pozor aby váš pracovný stôl zostal stále praktický. To je niečo čo si musím často pripomínať. Niekedy sa dám u niesť a zrazu už nie je miesto na tie skutočné pracovné veci, ktoré potrebujem.

Kvety, sviečka a kalendár sú moje obľúbené doplnky. Taktiež som uvažovala nad vankúšikom na stoličku, ale rozhodla som sa, že vôbec nie je potrebný.

Moja stolička je dostatočne podhodlná aj bez neho a čo budem určite potrebovať v zime je deka. Tak by som toho na jednej stoličke nemala príliš veľa. 🙂 Ale to všetko ešte uvidíte. Ak však máte tvrdšiu alebo menej vyformovanú stoličku vankúš je ideálny doplnok. Podobný kovový nadpis tu. Sviečka s vôňou magnólie tu.

pracovna-inspiracia (10)

Podobné zápisníky a ďalšie papiernícke potreby nájdete tu alebo tu.

pracovna-inspiracia (11)

Zlatý regál by bol ideálny aj pre moju “pracovňu” avšak nič podobné som na Slovensku (po dosť dlhom pátraní) nenašla. Preto bude knižnica biela. Dokonca som uvažovala, kúpiť čierne regále a prestriekať ich na zlato. No mojím štýlom robenia DIY by sme to asi tak rýchlo nedokončili.

Niekedy mám totižto veľké množstvo nápadov, no potom je horšie si nájsť čas a miesto na ich realizáciu. Toto by bol asi presne ten prípad. Ak však viete kde sa dajú podobné regále kúpiť dajte link alebo názov dolu do komentárov. Niekomu to môže veľmi uľahčiť hľadanie. 🙂

pracovna-inspiracia (12)

Toto pre mňa predstavuje takmer ideálny pracovný priestor. Hľadala som nejaké inšpirácie s poličkami, pretože viem, že tie ja budem potrebovať určite.

A tak som chcela vidieť ako ich iní nastylovali, aby pôsobili v priestore štýlovo no zároveň boli funkčné. Preto je táto pracovňa pre mňa jednou z veľkých inšpirácií. Podobné poličky tu.

Domáca pracovňa - jemná a ženská

Táto pracovňa sa mi páčila najmä tým, ako skvelo využili malý priestor. Vďaka oknám je nádherne presvetlená a nábytky, ktoré majú priesvitnú časť vyzerajú ako by sa takmer vznášali.

Domáca pracovňa - jemná a ženská

Podobné nápady som videla už dávnejšie, ale toto je jedno z najkrajších spracovaní aké som videla. Niečo podobné si plánujem vyrobiť aj ja. Klipsy som si už (dávno) kúpila a chcem ich nastriekať na zlato a potom použijem mramorový kontaktný papier a nalepím ho na staré dosky čo mám.

Zatiaľ to znie ako skvelý plán, ktorý mám už pol roka takže je na čase sa do toho pustiť. A ak sa neprinútim to urobiť v najbližších mesiacoch klipsne si kúpim odtiaľto a dosky si kúpim tu. A bude hotovo. 😀

Dekorácie do pracovne

Milé dekorácie zútulnia váš pracovný priestor, podobný svetelný box mám aj ja. Zatiaľ mi slúži ako stolná lampa a aj keď je len na baterky svieti dostatočne silno. Rôzne svetelné boxy nájdete aj tu. Sú tam dokonca aj boxy, ktoré menia farbu. Ešte som k nim našla aj extra písmenká a emotikony, ktoré si môžete dokúpiť. Tu nájdete farebné písmenká, tu zlaté písmenká a tu emotikony.

Zaujímavé knižky s krásnym obal tiež oživia pracovňu. Podobnú knižku o Coco Chanel s krásnym obal som našla tu. Ja mám celú zbierku kníh od Sophie Kinsella, ktoré sú veľmi zábavné a ešte k tomu sú skvelou dekoráciou v izbe. Už sa neviem dočkať kedy ich vložím do našej novej knižnice a doplním sviečkami a drobnými ozdôbkami.

Máte doma miesto kde zvyknete pracovať? Ako ste si ho zariadili? Napíšte mi dolu do komentárov či vás tieto inšpirácie domácich pracovní zaujali. 🙂

Sending love and kisses xx

LuciasBlog - podpis

  • Odpovedať
    Terezia
    26. marca 2020 at 12:32

    pracovne su to krasne, ale stoličky nie velmi prakticke. Sediet na takejto stoličke, velmi by ma bolel chrbat. Takže určite by som zainvestovala a kupila niečo ortopedicke, niečo kde by sa nielen dobre a pohodlne sedelo, ale aj chrbat by netrpel

    • Odpovedať
      Lucka
      26. marca 2020 at 21:29

      Ahoj Terezia,
      je pravda, že aj mne sa niektoré na obrázkoch zdajú menej pohodlné. Jasné, treba si zvážiť, koľko času na nej budeš tráviť atď a podľa toho si vybrať. Na druhú stranu ešte je podľa mňa trošku diera na trhu tak aby boli stoličky aj elegantné a aj ergonické. 🙂 Ja mám momentálne skôr takú klasickú elegantnú a som spokojná. Bežne pracujem z kancelárie, domácu “pracovňu” využívam keď tak povečeroch alebo teda teraz, keď sme izolovaní kvôli koronavírusu.

Zanechať odpoveď

three − two =