0
Kozmetika Lifestyle Mama blog Recenzie

Čo používam ako prevenciu proti striám v tehotenstve?

28. decembra 2020
Tehotenské bruško a srdiečko

Budúce mamičky vedia, že starostlivosť o rastúce bruško v tehotenstve je dôležitá. Ja som začala s pravidelnou starostlivosťou o tehotenské bruško a celkovo – stehná, chrbát a samozrejme prsia, cca v 3.-4. mesiaci. Keďže prsia sa zväčšujú ešte skôr ako samotné bruško môžete začať práve nimi a pokračovať ďalej bruškom.

Zatiaľ som v 2. trimestri a doterajšia starostlivosť o tehotenské partie vyzerá byť dostačujúca aj keď predpokladám, že v 3. trimestri ju ešte trošku zvýšim. 🙂

Zvolila som si tieto 3 produkty a napadlo mi, že sa s vami o ne podelím. Bežne som počula najmä o jednom konkrétnom produkte a tým bol Bioil, ktorý sa často spomína aj v reklamách.

Ja Bioil zatiaľ nepoužívam, no možno vyskúšam aj ten v 3. trimestri. Doteraz je u mňa ale favoritom tehotenský olejček od Saloos, ktorý mi doporučila moja kamarátka.

Tehotenský olej Saloos

1. Saloos Pregnancy and Maternal Oil – tehotenský ošetrujúci olej

Ako som už spomenula vyššie tento olej je zatiaľ mojím najväčším obľúbencom. Páči sa mi na ňom všetko – vôňa, konzistencia a pocit aký zanecháva na pokožke.

Je skutočne pravdou, že zanecháva pokožku pružnú a vláčnu a taktiež ju hĺbkovo hydratuje. Používam ho zvyčajne na noc (cez deň/ráno preferujem krém, o ktorom si povieme viac nižšie) a aj ráno cítiť, že pokožka je jemná a vyživená. Olej sa ľahko rozotiera a je to veľmi príjemný večerný rituál, ktorý máme s mojim bábätkom v brušku. 🙂

Vôňa esenciálnych olejov na večer krásne ukľudňuje a zrelaxuje nie len moje telo ale aj myseľ. Saloos tehotenský olej je taktiež bioprodukt. Rada by som neskôr vyskúšala aj ďalšie oleje z tejto rady ako napríklad olej na masáž hrádze či prsníkov.

Za mňa je jediná nevýhoda veľkosť balenia, ktoré som si objednala cca začiatkom 2. trimestra a už som ho takmer celé minula. Čiže jedno balenie vám na celé tehotenstvo určite nevystačí. Na druhú stranu, aspoň som si istá, že ho spotrebujem v záruke keďže u olejov je to dôležité.

Arganový olej na tehotenské bruško - prevencia proti striám

2. Arganový olej Renovality

O arganovom oleji som vám už na blogu písala na začiatku roka, konkrétne na tému – benefity arganového oleja, medzi ktoré patrí aj zmierňovanie a predchádzanie striám.

Minule som mala Dr. Feelgood Argan oil, no momentálne som siahla po arganovom oleji od Renovality.

Priznám sa, že popri ďalších 2 produktoch ho v skutočnosti až tak nepoužívam na samotné tehotenské bruško či prsia ale skôr na zvyšok tela, kde mám momentálne oveľa suchšiu pokožku ako som mala pred tehotenstvom.

Taktiež oproti Saloosu je arganový olej od Renovality v podstate “čistý”, bez akejkoľvek vône a teda na bruško preferujem Saloos vyvoňaný esenciálnymi olejmi.

Arganový olej je taktiež o niečo “suchší”, respektíve je oveľa menej mastný a rýchlo sa vstrebáva do pokožky. Používam ho najmä na nohy lebo tie som mala veľmi suché už od začiatku tehotenstva až tak, že ma svrbela pokožka a najlepšie fungujú oleje.

Momentálne som pridala aj natieranie rúk, najmä lakťov, ktoré som zatiaľ nikdy v živote nemala tak suché (a to pijem aj veľmi veľké množstvo vody). Takže za mňa je to momentálne skôr doplnok k zvyšku tela ale ak sa vám nechce kupovať špecificky tehotenský olej, určite odporúčam vyskúšať ho.

Krémy a oleje na tehotenské bruško proti striám

3. Elancyl krém – prevencia proti striám

Tento krém mi odporučila lekárnička priamo v lekráni namiesto Bioilu s tým, že ho používali všetky 3 jej nevesty a ani jedna nemá strie. Rozhodla som sa ho teda skúsiť.

Mám 500 ml balenie s pumpičkou, ktoré vyšlo cca okolo 20€, čo sa cenovo celkom oplatí. Toto balenie je už schopné vydržať aj celé tehotenstvo prípadne jeho väčšiu časť (samozrejme podľa pravidelnosti používania).

Krém by sa mal používať až od 4. mesiaca tehotenstva a v prípade dojčenia by ste mali vynechať prsia. Ako som spomínala vyššie, zvyčajne ho používam skôr ráno/cez deň, keďže sa veľmi rýchlo vstrebe oproti Saloos olejčeku.

Ako s krémom som s ním spokojná ale musím priznať, že sa mi páči kombinácia krému a nejakého olejčeka, keďže pri oleji mám pocit, že bruško je skutočne veľmi rozmaznávané a hydratované.

Aké produkty ste na tehotenské bruško a prevenciu stií používali v tehotenstve vy? Poznáte niektorý zo spomínaných produktov?

Elancyl - krém - prevencia proti striám v tehotenstve

Za spoluprácu na tomto článku ďakujem Notino.

    Zanechať odpoveď

    two × 1 =