0
Kozmetika Tipy & Triky

Prečo by ste mali používať arganový olej? Benefity arganového oleja pre pleť a vlasy

26. februára 2020
Kozmetický arganový olej

Ahojte,

už dávnejšie som si kúpila arganový olej a to hlavne preto, že som o ňom, čo to počula. Okrem toho som ho často vídala u beauty youtuberiek pri líčení namiesto primeru/krému na tvár.

Po jeho kúpe som na neho trošku pozabudla a stratil sa mi medzi inými kozmetickými produktmi. No teraz je späť v hre a ja ho začínam naplno používať. Tu je niekoľko benefitov, ktoré vám arganový olej ponúka a stoja za to.

Hydratuje pleť, podporuje jej elasticitu a tak bojuje aj s vráskami

Arganový olej hydratuje pleť vďaka mastným kyselinám a vitamínu E, ktoré obsahuje. Stačí ho použiť malé množstvo približne 1 kvapku na celú tvár. (*Pred použitím si pokožku jemne navlhčite.)

Taktiež nie je mastný a veľmi rýchlo sa vstrebe do pokožky. Pomáha aj pri akné, ak ho zmiešate s kvapkou tea tree oleja posilníte tak účinok na vyrážky. V prípade, že máte citlivú pokožku a použiteje ho po holení ukľudní ju a pomôže v boji proti zarastaniu chĺpkov.

Lieči strie a predchádza ich tvorbe

Ja som v ho v tehotenstve nestihla veľmi využiť ale o to viac sa vynasnažím nabudúce. Arganový olej je skvelý pomocník v boji proti vzniku strií a ak sa vám už nejaké vytvorili ešte stále ich môžete aspoň čiastočne zmierniť.

Arganový olej a jeho benefity

Pomáha v boji proti pigmentovým škvrtnám na pokožke

Arganový pomocník je skvelý pomocník ako prevencia proti spáleniu slnkom. Taktiež pomôže ukľudniť pokožku ak už k spáleniu od slnka došlo. Z dlhodobého hľadiska vie dokonca pomôcť proti pigmentovým škvrtnám . Vedci veria, že za to môže vysoká koncentrácia antioxidantov a vitamín E.

Chráni a regeneruje vlasy

Okrem pokožky je kozmetický arganový olej skvelý aj pre vlasy. Môžete ho použiť ako bezoplachovací kondicionér na končeky či už do vlhkých alebo suchých vlasov. Opäť stačí veľmi malé množstvo 1 až 3 kvapky by mali stačiť (prípadne viac ak máte dlhé a husté vlasy). Dá sa použiť aj pri korienkoch vlasov, ideálne v spojení s masážou hlavy.

Už viete, prečo by ste arganový olej mali mať doma aj vy? Nižšie vo videu nájdete aj niekoľko skvelých tipov, ako ho využiť spolu s inými surovinami či už na vlasy, tvár, pery alebo celé telo. Ja idem pár z nich vyskúšať ešte tento týždeň.

Na záver ešte malý tip, dajte si pozor na dobu spotreby a správne uchovávanie oleja. Môžete ho skúsiť zapojiť aj do vášho jedálníčka, no v takom prípade samozrejme zakúpte arganový olej vhodný do kuchyne. 🙂

Poznáte arganový olej? Používate ho?

LuciasBlog - podpis

Zdroj: Bulletproof.com

Za spoluprácu na tomto článku ďakujem Notino

    Zanechať odpoveď

    10 + twenty =