0
Kozmetika Recenzie

Čo sa mi páči na sonickej kefke Philips Sonicare ProtectiveClean 5100 HX6859/29

22. februára 2021
Sonická kefka - Phillips Sonicare

Na Vianoce som od manžela dostala sonickú elektrickú kefku Philips Sonicare ProtectiveClean 5100 HX6859/29. Nebolo to len tak náhodou, už nejaký čas som mu spomínala sonické kefky a že by som chcela aby sme si ich kúpili.

Sonickú kefku Phillips som si hneď obľúbila. Začala som ju používať hneď ako som ju dostala. V tom čase som si nechala čerstvo vyčistiť zúbky aj u dentálnej hygieničky.

V porovnaní s klasickou zubnou kefkou som preto rýchlo postrehla rozdiel. Keď som si zuby čistila niekoľko dní len klasickou kefkou všimla som si, že z niektorých miest ide povlak horšie dolu respektíve tam skôr zostane.

Za mňa osobne je teda jednoduchšie zúbky udržovať čisté s pomocou sonickej kefky. Zuby boli dlhú dobu ako keby som práve prišla od dentálnej hygieničky. Taktiež sa lepšie dostane do medzizubných priestorov, aj keď tie je samozrejme nutné čistiť aj medzizubnou kefkou, napriek tomu, že používate sonickú kefku.

Philips Sonicare - ProtectiveClean 5100 HX6859/29

Čo sa mi páči pri používaní sonickej kefky Philips Sonicare

Philips Sonicare ProtectiveClean 5100 HX6859/29 má hneď 3 programy na čistenie zubov. Klasický na čistenie zubov, program na bielenie zubov a program starostlivosti o ďasná.

Ja zatiaľ najčastejšie používam klasický program čistenia zubov aj keď kefka je vlastne v základnom balení sústredená skôr na bieliaci program. V balení máte 2 hlavice na bielenie zubov.

Páči sa mi, že každý program má svoj časovač, počas umývania zubov zavibruje a tým vám naznačí, že máte kefku presunúť ďalej (horné zuby, spodné zuby, vnútro, vonkajšok). Takto prejdete všetky zúbky cca rovnako a zuby si budete na 100% umývať toľko koľko máte. Už žiadne rýchle šuch šuch a hotovo. Samozrejme rôzne programy fungujú trošku inak presne podľa toho na čo sú určené.

Philips Sonicare ProtectiveClean 5100 HX6859/29 - funkcie elektrickej kefky

Ďalšia obľúbená funkcia je, že kefka vás upozorníte keď hlavicu príliš tlačíte na zuby. S týmto som mala už dlhú dobu problém a postrehla som to na mojich kefkách, ktoré niekedy mávali zdeformované štetiny aj po krátkom použití.

Dlho som uvažovala čím je to spôsobené a nejaký čas dozadu som prišla na to, že je to práve týmto zvýšeným tlakom. Čiže táto funkcia je pre mňa ideálna.

Čo sa týka výdrže batérie, uvádzajú, že vydrží 2 týždne, no mne zatiaľ vydrží ešte o čosi dlhšie. Predpokladám, že sa to odvíja aj od toho, ktorý program používate.

Na záver vám pridávam presnú tehcnickú špecifikáciu a zoznam príslušenstva v balíčku. Ja som zo zmenou spokojná a plánujem vyskúšať ďalšie hlavice. Rada by som skúsila hlavicu na starostlivosť o ďasná a Plaque defence, ktorá má ešte lepšie bojovať proti plaku.

Náhradné hlavice na bielenie zubov -Philips Sonicare Optimal White Compact

Technická špecifikácia:

  • až 62 000 jemných sterov za minútu
  • 3 rôzne režimy čistenia pre perfektnú starostlivosť o zuby a ďasná
  • nabíjacia batéria – až 2 týždne prevádzky na 1 úplné nabitie
  • časovač SmarTimer – upozorní na celkový čas čistenia
  • časovač QuadPacer – na rovnomerné vyčistenie celých úst
  • tlakový senzor Smart Sensor – upozornenie na príliš veľký tlak pri čistení
  • technológia BrushSync – upozorní, keď je čas vymeniť za novú hlavicu kefky

Príslušenstvo:

  • 2 hlavice kefky W2 Optimal White
  • kompaktná nabíjacia základňa
  • cestovné puzdro
sonická elektrická zubná kefka - Philips Sonicare ProtectiveClean 5100 HX6859/29

Ďakujem Notino za spoluprácu na tomto článku.

    Zanechať odpoveď

    one + eighteen =