0
Lifestyle Tipy & Triky

Skúste týchto 10 maličkostí pre lepší život

3. apríla 2018
Čaj a kniha - relax

Ahojte drahúšikova,

podobný článok som sa chystala napísať už dlhšie. Chcela som vám dať pár rád na maličkosti, ktoré robia môj život o čosi lepším či jednoduchším. Je to taký lifestylový mix a určite by som mohla písať tento typ článoku ako seriál, lebo ma pravidelne niečo nadchne a zrazu si uvedomím ako veľmi mi to pomáha, či zlešpuje náladu. Updatenutú verziu by som vám preto vedela napísať aj každý rok. 🙂

Tipujem, že mnoho vecí robíte aj vy a dokonca možno veľmi prirodzene, no chcela som si to zhrnúť aj sama pre seba. Ak by som náhodou zabudla. 🙂 Tak poďme sa pozrieť na mojích 10 maličkostí pre lepší život, na rok 2018.

1. Postlaná posteľ základ dobrého dňa

Áno, áno teraz si asi hovoríte, čo má s lepším životom postlaná posteľ? Pre mňa je poriadok naokolo a určitá organizácia dôležitá k tomu aby som mohla poriadne premýšľať. Keď sa dostanem do priestoru, kde je všetko všade, niekedy až neviem čo skôr, kde skôr začať. Materiálne je spojené s duchovným a ja verím, že to má na nás vplyv. Ak niekomu vyhovuje chaos, v poriadku, no za skúšku nič nedáte.

Odkedy máme novú posteľ a prehoz, podstivo postielam posteľ každý deň. (Okrem výnimiek, keď viem, že to nemá význam alebo sa skutočne extrémne ponáhľam.) Postlaná posteľmi udáva tón v našej spálňo-pracovňo(-beauty-roome). Postupne sa snažím zavádzať čo najviac maličkostí, ktoré mi istým spôsobom prečistia myseľ. Všetky riady sú každý večer umyté, utreté a odložené. Ak sú v obyvačke nejaké zbytočné veci, ktoré tam nemajú byť, odložím ich, atď. Vyskúšajte a dajte mi vedieť, či sa niečo zmenilo, keď ste boli v organizovanejšom priestore. 🙂

Postlaná posteľ, základ dobrého dňa

2. Difúzer a aromaterapia s prírodnými olejčekmi doTERRA

Difúzer je pre mňa síce novinkou, no už dlhšie som sa po niečom takom obzerala. Mám rada voňavé sviečky, aj keď zas nie som úplny sviečkový fanatik. Taktiež som uvažovala nad takým tým difúzerom s paličkami, no nakoniec som sa dostala k tomuto elektrickému. Plus som sa dozvedela mnoho skvelých informácii o doTERRA olejčekoch, ktoré som doteraz nepoznala.

Essenciálne oleje doTERRA ma nakoniec zaujali natoľko, že sme sa spolu s mojou sestrou, rozhodli vyskúšať celý set základných olejov. Čo ma na nich zaujalo najviac je, že sú to prírodné výťažky, ktoré sú vhodné nie len do difúzera ale aj na vnútorné použitie či potieranie na kožu. Keď ich nakvapkáte do elektrického difúzera, nielenže vám prevoňajú celý byt, ale ho aj vydezinfikújú! Každý olejček má svoje špecifické “schopnosti” a ja sa veľmi teším, že okrem voňavej aromaterapie mám aj malú prírodnú lekárničku.

Esenciálne oleje doterra a elektrický difúzer

3. Jednoduchšie pranie = jednoduchší život

Asi pred rokom sme si kúpili novú práčku a vtedy som sa vás na Instagrame pýtala, či som už príliš stará (pardon dospelá 🙂 ), keď ma takáto vec poteší. Z novej práčky som bola nadšená, má skvelý parný cyklus, je veľmi tichá a keď doperie spieva! Moja kamarátka sa raz čudovalo čo je to za krásnu melódiu a nechcela mi veriť keď som jej povedala, že to naša práčka spieva ( skôr hrá 🙂 ), lebo doprala. Z práčky sa stále teším, no posunula som to ešte o kus ďalej. Už nie som nadšená len z elektro-pomocníkov ale aj dobrých čistiacich prostriedkov, práškov na pranie či aviváží.

Profesionálny prací prášok Ariel

Najnovšie som vyskúšala rakúsky prací prášok Ariel Professional – antibakteriálny prací prášok, ktorý je na profesionálne účely a využíva sa napr. v hoteloch či reštikách. Hneď na prvý pohľad ma zaujalo, že už pri nízkych teplotách má zničiť baktérie (napr. ecoli). Potom čo som ho vyskúšala bolo ďalším obrovským plusom, že skutočne odstránil aj silné make-upové či iné škvrny, ktoré musím bežne predprať. Ak ho dáte o kúsok viacej pocítite aj sviežu vôňu, to som zistila, pretože mi došla aviváž. Výhodou je aj to, že prášok vám donesie kuriér až k dverám. Nikdy pred tým by mi nenapadlo kupovať prášok online, no celý proces bol veľmi príjemný.

4. Diár a To-Do list

Diár je pre mňa nevyhnutnosť. Čo si nepoznačím, zabudnem. Aj keď nie tak úplne, len si spomeniem presne v tom najnevhodnejšom čase ale nie vtedy keď mám! To-do list si taktiež vždy rada pripravím na daný deň. A aj keď z neho všetko nespravím aspoň viem, že ma to čaká ďalší deň. Stále hľadám spôsoby ako byť pri organizovaní času a rôznych úloh čo najefektívnejšia a veru je to beh na dlhú trať. Robo si momentálne najviac obľúbil Google kalendár, zatiaľ čo ja ešte stále fungujem na klasickom papierovom diáriku. Pre tento rok mám dva, čo sa mi tentokrát prihodilo čistou náhodou. Jeden je diár – Život podľa Dary a druhý som dostala ako darček od Mary Kay. Obidva sú niečím zaujímavé a tak je teraz pre mňa tažké si vybrať. Zatiaľ som ich striedala tak uvidíme čo bude po zvyšok roku.

10 tipov ako ušetriť peniaze každý deň

5. Šetrenie

Je dosť možné, že toto bude ten najmenej populárny bod zo všetkých, no pre mňa je šetrenie v podstate obľúbenou činnosťou. Bolo tomu tak od detstva, ako som vám už spomínala v tomto článku, kde som s vami zdieľala aj novú techniku šetrenie, ktorú pre tento rok skúšam. Budujete si tak určitú disciplínu a zároveň trošku viac uvažujete o svojich financiách. Určite odporúčam.

6. Power Jóga

Momentálne som ju dlhšie nepraktikovala ale vždy sa k nej nakoniec vrátim. Je to moje najobľúbenejšie cvičenie. O jóge ako celku sa chcem postupne naučiť oveľa viac. Samozrejme, každý si musí nájsť ten svoj pohyb. To čo ho baví. Niekto potrebuje agresívnejšie cvičenie, iný pohodovejšie. Na power jóge sa mi páči, že sa dobre natiahnem (ale na druhý deň mám aj svalovicu) a na konci dokonalo zrelaxujem pri malej meditácii. Čas v prírode, je pre mňa takžtiež čoraz vzácnejší. Prechádzky, lyžovačka a popri tom, krásne výhľady ma nakoniec vždy obohatia o drobnosti, ktoré som si dovtedy možno nevšimla.

Power Jóga

7. Meditácia a relaxačná hudba

Či už si vyložíte len nohy hore na terase a budete počúvať spev vtákov alebo budete meditovať v tureckom sede pri indickej hudbe je na vás. Myslím si, že si stačí urobiť malú chvíľku pokoja pre seba a aj keď je to len na 5 minút má to zázračné účinky. Ja rada kombinujem, klasickú meditáciu, kde skutočne trénujete myseľ tak aby na nič nemyslela napríklad 10 minút vkuse. A verte mi, dá to zabrať, nie len mysli ale aj chrbátu, ktorý sa snažíte držať vystretý. Toto kombinujem s prechádzkou, počúvaním vtáčikov z balkóna a relaxačnou hudbou v tme.

8. Čas na knihu

Nájsť si čas na knihu je v dnešnej dobe čoraz ťažšie. Máme vždy po ruky telefóny, mobilný internet, telka kričí s obývacej izby,  počítač je tiež otvorený a čaká kým sa naň pozrieme. No pocit fyzicky držať knihu a čítať je stále nenahraditeľný. Začítať sa tak veľmi, až sa neviete od knihy odtrhnúť kým ju nedočítate. Niekedy ju zhltnete naraz, inokedy si ju vychutnávate po dúškoch ako dobré víno. Môj tip, je čítať knihy na pláži alebo v zime počas domácej pohodičky. Naše oči si tak aspoň oddýchnu od neustále pozerania na všetky možné obrazovky.  A keď už skutočne nemáte čas na knihu, vyskúšajte aspoň audio knihy. 🙂

Čaj a kniha

9. Šálka dobrého čaju

V podstate aj tento bod súvisí s tými vyššie. Jednu zimu, som mala obdobie kedy som sa tešila vždy na čaj a k tomu som, si otvorila knihu a čítala. Schúlená pod dekou a v tichu, keď nikto nebol doma. Inokedy si zas pustím obľúbený seriál a k nemu si dám niektorý z mojich obľúbených čajov a malú sladkosť. Je to akási odmena po celom dni. Mám rada rôzne čaje čierny, zelený a aj niektoré bylinkové. Najviac však ešte stále siaham po Fat Burner a sypaný zelený čaj s jahodami – Dotyk lásky, z čiernych čajov je kráľ Earl Grey.

Na Fat Burner čaj som dokonca nahovorila už aj môjho kolegu. Najskôr sa smial, že čaj na chudnutie? Lenže ja som si ho obľúbila čisto kvôli jeho chuti. Limetková príchuť je zaručene najlepšia, bonusom môže byť lepší metabolizmus. Ponaučenie je, nesúďte čaj podľa obalu. 🙂 No na druhú stranu, neočakávajte, že vypijete šálku čaju a schudnete 10 kíl zo dňa na deň.

10. Domáce zvieratko

A to najlepšie na záver, niečo čo vám vylepší každý deň – domáce zvieratko. Nášho Teuška by sme už nevymenili a vždy keď ideme pozrieť Robkovu maminu, veľmi sa naňho tešíme. Domáce zvieratko je super! Určite to nie je pre každého, a to je v poriadku. No ak cítite, že by ste chceli nového člena rodiny, určite do toho choďte. Ja osobne som kedysi chcela psíka no keďže som potom odišla na rok do Írska viem že, som urobila dobre keď som si ho nekúpila. Mačky som mala rada od detstva a keď sme sa dali s Robom dokopy úplne som im prepadla.

Teuško

Poky, ich perzskú mačičku som zbožňovala a keď zomrela, uvažovali sme, že Robkovej mamine kúpime mačiatko britskej modrej. Náhodou ju ale oslovila pani, ktorá zachránila dve mačičky z ulice. Teo bol tak priateľský, že sme mu neodolali. Vždy keď ho hladkám alebo ho len pozorujem som akási kľudnejšia. Láska, ktorú nám dáva je neopakovateľná.

Ako si spríjemňujete život vy? Čo radi robíte aby ste boli spokojnejší?

Podpis Lucia

Zopár vecí z článku:

Ďakujem www.myaustria.sk, za možnosť vyskúšania jedného z ich produktov na prianie.

    Zanechať odpoveď

    nine + three =