0
Lifestyle Outfity Tipy & Triky

Prečo je vízia vysnívaného života dôležitá?

6. augusta 2022
Mama a dcéra

Minule sme sa s manželom zamýšľali nad rôznymi životnými sitáciami, plánmi a víziami. Kedysi sa nám podarilo spraviť si spoločnú vision board. Aj napriek tomu, že sme si ju ďalšie dva roky nestihli aktualizovať (už to máme naplánované na tento víkend), ešte stále sa nám z nej plnia sny.

No čo je najdôležitejšie, ujasnili sme si čo chceme, kam smerujeme a čo je pre nás dôležité. Častokrát sa to zdá ako samozrejmosť ale stretla som sa s nejedným párom či jednotlivcom, ktorí akosi tápali.

Mama a dcéra - Bonprix - Materské šaty

Tápali v tom čo sami chcú, v tom čo chce partner, v tom, čo treba urobiť preto aby si splnili nejaký ten životný sen. Síce hľadanie ako také nemusí byť vôbec na škodu, v určitom bode treba zastaviť a rozhodnúť sa.

Rozhodnúť sa, čo je skutočne dôležité a na čo sa vlastne sústrediť. Kde zľavniť zo svojich túžob, požiadaviek, kde urobiť kompromis. Určiť si priority. A naopak, kde určite nepovoliť a držať sa svojich zásad či snov.

Valentínka je môj splnený sen. (Je náš splnený sen ale budem sa momentálne sústrediť na seba.) Rozhodla som sa a určila prioritu tomu, čo v živote chcem.

Mini Me - mama a dcéra

Mojím snom sú tie neobyčajne obyčajné rodinné momenty. Respektíve, momentálne je to tak. Už teraz tuším, že o pár rokov keď Valentínka podrastie, nájdem si iné ciele a nové sny na, ktoré sa budem môcť opäť naplno zamerať.

Teraz viem, že je prioritou ona aj keď robím ešte nejaké bočné práce popri nej. Okrem Valentínky sa najnovšie sústredíme na náš ďalší veľký sen – nové bývanie. Po zvyšok roka pôjde množstvo energie práve týmto smerom.

Dôležité je AKO

Tento príspevok má byť malou motiváciou. Je svojím spôsobom motiváciu pre mňa, no aj pre tých, čo stále nad niečím uvažujú, zvažujú a prepočítavajú.

Tušia kam smerujú, no potom im napadne nejaký ďalší skvelý nápad až sa v tom zamotajú. Stratiť sa v množstve možností a túžob je dnes veľmi jednoduché. Stále chceme viac ako máme. Je to prirodzené. Ale ako na to?

Materská móda - Bonprix - Materská dovolenka

Včera som si popri upratovaní hračiek pustila audioknihu a zarezonoval mi z nej úrývok, kde sa spomínalo práve slovo AKO. Je dôležité sústrediť sa na otázku “Ako docielime xy”, nie kedy alebo či.

Skúste sa pýtať ako si splním môj vysnívaný cieľ? Aj keď odpoveď nepríde hneď, váš mozog na nej začne aktívne pracovať. Vďaka tomu, sa vám budú oveľa ľahšie robiť jednotlivé kroky.

Taktiež je dobré si určiť časový rámec. No zvyčajne sa nám ciele splnia s malým oneskorením a preto to nevdzávajte hneď po “deadline”. Aj keby to malo trvať o kúsok dlhšie ako ste predpokladali, aktívnymi krokmi svoj cieľ dosiehnete.

Mini Me - mama a dcéra na prechádzke

Dnes na mňa ešte z Instagramu vyskočil takýto citát a myslím, že sa pekne hodí ako záver k mojím myšlienkam:

Pamätaj, že to čo máš teraz bolo kedysi iba medzi tvojimi prianiami.

Môj outfit:

Životná vízia - mama a dcéra

Valentínkin outfit:

  • Overal: Next
  • Turban: Next
  • Topánočy: Adidas
  • Svetrík: Pepco
  • Kočík: Elodie Details (Stockholm stroller 3.0 Petite Botanic)

Ďakujem Bonprix za spoluprácu na tomto článku.

    Zanechať odpoveď

    6 + 20 =