0
Kozmetika Tipy & Triky

Masáž tváre s Gua Sha a valčekom na tvár

12. júla 2022
Valček na tvár a Gua Sha na masáž tváre

Po roku na materskej nastal správny čas povenovať sa opäť mojej starostlivosti o pleť a tento rok pridávam masáž krku a tváre. Konečne nastáva čas priučiť sa tej správnej technike pri masáži tváre. A konečne na to mám týchto skvelých pomocníkov – valček/roller na tvár a Gua Sha kameň, po ktorých som pokukovala dlhú dobu.

Makeup Revolution valček na masáž tváre

Valček na tvár mám z Notino, konkrétne je to značka Revolution Skincare Roller Rose Quartz. Kameň Gua Sha, je myslím značka Balea. Pôvodne som chcela krásny set ako ponúka napríklad Korika, no v čase keď som objednávala valček neboli dostupné ruženínové sety, ktoré sa mi najviac páčili.

Masážny valček na tvár a Gua Sha - masáž tváre

Benefity Gua Sha a valčeka na tvár:

  • Sťahuje zápal
  • Podporuje prekrvenie
  • Príjemná masáž tváre
  • Uvoľňuje svalové napätie
  • Stimuluje a podporuje prúdenie lymfy
Masáž tváre s pomôckami - gua sha a valček na tvár

Dajú sa použiť nie len na tvár ale aj ramená či chrbát. Môžu dokonca pomôcť napríklad pri migréne. Dúfam, že si spomeniem na toto využitie najbližšie keď ma chytí tá typická nepríjemná bolesť hlavy. Ak by Gua Sha zabrala bude to pre mňa obrovský úspech, keďže niekedy nezaberú ani lieky od bolesti.

Valček na masáž tváre a gua sha - pomocníci na masáž tváre

Ako používať Gua Sha kameň

Nižšie vám pridávam niekoľko dobrých návodov ako správe používať Gua Sha kameň a valček na tvár. Ale tu je aj pár bodov v skratke, ktoré pomôžu k správnej technike.

  • Gua Sha kameň držte pod čo najmenším uhlom, čiže takmer na plocho voči tvári (masírovanému miestu)
  • je dobré pridržať si miesto, od ktorého začínate masáž, prstami
  • na konci, keď dokončíte pohyb s Gua Sha kameňom, trošku zostante na mieste a potraste/pohýbte kameňom na mieste
  • valeček aj Gua Sha používajte len jedným smerom, nie hore dolu
  • opakovania robte v rovnakom počte na obidve strany

Všetky tieto body máte spomenuté aj vo videách, ale podľa mňa sú základom dobrej techniky, preto som sa rozhodla ich ešte aj takto osobitne spísať.

Gua Sha a valček na masáž tváre

Návody ako správne masírovať tvár s kameňom Gua Sha a valčekom

Na záver teda pridávam pár návodov ako správne používať kameň Gua Sha a valček/roller na masáž tváre. Zaujalo ma ich hneď niekoľko, prvé dve sú po slovensky a ďalšie sú v angličtine.

Aj čo sa týka masáže, môžete si to nakombinovať podľa toho, čo vás v danom momente najviac láka. Dá sa sústrediť najmä na tvár ale za mňa osobne sú extrémne príjemné aj masáže krku či chrbta, najmä v častiach okolo lopatiek.

Samozrejme, ak sa vám nechce investovať do podobných pomôcok, viete si urobiť aj veľmi príjemnú a efektívnu masáž tváre bez nich, na YouTube nájdete mnoho návodov.

Získate tak podobné benefity, no mne osobne tieto nástroje pripomínajú aby som sa k masáži aspoň na pár minút dostala a celkovo, trošku uľahčujú techniku (hlavne valček, keďže s ním doslova rolujete tvár).

LuciasBlog - podpis

Môj najobľúbenejší tutoriál – Gua Sha s rollerom v jednom videu

Tak čo vyskúšate masáž tváre s Gua Sha a valčekom na tvár aj vy? Máte už doma týchto pomocníkov? Čo na nich hovoríte? Napíšte mi dolu do komentárov. 🙂

Ďakujem Notino za spoluprácu na tomto článku.

    Zanechať odpoveď

    2 + nineteen =