0
Kozmetika Lifestyle Rôzne

Tipy na vianočné darčeky pre ženu

16. decembra 2017
Vianočné darčeky pre ženu - 2017

Ahojte drahúšikovia,

dnes som sa rozhodla pripraviť tematický blog post o vianočných darčekoch, lebo aj ja sama práve vyberám čo komu kúpim. Najskôr som mala nápady na darčeky hlavne pre Robkovu rodinu, no teraz som sa nejak rozbehla a preto sa chcem o svoje nápady podeliť aj s vami. Možno vám uľahčia hľadanie. Začínam s darčekmi pre nás žienky a rada by som urobila aj pánsku verziu tak mi prípadne dajte vedieť či by si ste ju chceli. Ale teraz už poďme na konkrétne tipy a nápady.

1. Hodinky

Jedna z možností, ktorou u väčšiny žien nič nepokazíte. Určite si ale pozrite akému typu hodiniek dáva prednosť, prípadne si zistite, ktoré by sa jej hodili do jej kolekcie. Napríklad moja sestra funguje len na digitálnych hodinkách, čiže tieto od Cluse, ktoré sú zas mojou voľbou by ju veľmi nepotešili. No ja som z nich nadšená. Práve som ich dostala na meniny a určite vám o nich na blogu poviem čoskoro viac.

2. Diár alebo zápisník

Diár je skvelou voľbou a hlavne v dnešnej dobe, keď je na výber veľké množstvo trendových diárov. Niektoré sú dokonca veľmi prepracované a obohatené o niečo viac než len klasický kalendár. Napríklad Rok podľa Dary či diáre Kate Spade alebo Lucy Pug. Na mojom Instagrame @luciasblogsk práve o jeden rozkošný diár môžete súťažiť. A nezabudnite, že k diáru patrí vždy aj pero, v súťaži je preto pero s kryštálikmi, ktoré ladí k diáru. Kryštálové perá sú taktiež skvelým darčekom.

3. Kozmetika

Kozmetiku samozrejme nemôžem vynechať. Myslím, že nejaký ten kozmetický produkt dostane na Vianoce každý z nás. Tu skôr ide o to, vybrať niečo, čo bude skutočne vhodné. Prípadne voliť univerzálnejšiu kozmetiku. Ak chcete niekoho skutočne príjemne prekvapiť, je vhodné vybrať o niečo luxusnejšiu či kvalitnejšiu kozmetiku. Možno niečo čo by si obdarovaná/ý bežne nekúpil. Skvelou voľbou sú napríklad balíčky od Mary Kay.

Kozmetickej poradkyni stačí povedať, pár informácií, pre koho bude balíček a tá vám vždy rada poradí čo by bolo vhodné. Ak si trúfate môžete vyskladať kozmetický balíček aj samostatne. Ja som si tento rok dala pod stromček niekoľko skvelých produktov. Najviac som nadšená z Mary Kay Skinvigorate čistiacej kefky, ale rozbalím ju až pod stromčekom. Dekoratívna kozmetika je tiež dobrý nápad, no hlavne u dám, ktoré ju skutočne využijú. Ak sa vaša partnerka, manželka, mamina či sestra pravidelne líčia určite ich poteší, napríklad maskara alebo rúž.

4. Obal na telefón

V tomto prípade je taktiež dobré odsledovať si čo sa danej osobe páči. No vždy sa dá staviť na jednoduchosť a stačí buď priesvitný obal alebo obal s jemnými ornamentami. Ak má niekto rád výstrelky môžete skúsiť aj niečo odvážnejšie. Mne sa páči oboje. Mám rada klasiku ale aj netradičné veci. U obalov ma momentálne veľmi zaujali značky Guess na Innocent Store a Ideal of Sweden.

5. Slnečné okuliare

Síce ani ja sama nenostím v zime až tak často slnečné okuliare, myslím, že je to dobrý darček. Keď niekedy v zime zasvieti slniečko vie byť celkom ostré. Ak by som kupovala slnečné okuliare ako darček určite by som zvolila niečo kvalitnejšie, možno aj známu značku no určite by som stavila na klasické tvary a nie niečo trendové.

6. Sviečka a difúzer

Sviečka je pomerne univerzálny darček a môžete ju dať či už mamine alebo priateľke. Aj tu by som ale skúsila porozmýšľať nad kúpov nejakej zaujmavej sviečky alebo niečo čo by si možno samy nekúpili. Napríklad čisto prírodnú a možno o niečo drahšiu sviečku. Alebo sviečku, ktorá vydrží horieť veľmi dlho. Difúzer je ďalšia možnosť, a opäť by som rozmýšľala nad niečím luxunejším alebo nad kreatívným obalom.

7. Obal na notebook

Skvelý darček ak majú ženy okolo vás pravidelne problém udržať pri živote svoj notebook. Tu záleží aj od typu notebooku. Niektoré znesú skutočne veľa, ale aj ja som sa rozhodla, že na nový notebook chcem obal. Je celý hliníkový a má celkom ostré hrany, ktoré sa pomerne rýchlo obijú (alebo obijú nábytok). Páči sa mi čisto priesvitné alebo aj mramorové vzory, ale asi začnem s priesvitným a možno potom zapojím vlastnú kreativitu. 🙂

8. Šperky

Šperk je skvelý darček, v prípade, že ich daná žena nosieva. Ak nie tak by som určite stavila buď na niečo jednoduché a elegantné alebo by som tento darček vynechala. No v prípade, že ich ženy okolo vás nosia, šperk bude určite dobrý darček. Začnite tým, že si pozriete aký štýl najviac nosí a až potom choďte do obchodu. Nosí skôr výrazné alebo jemné šperky? Našli ste viac zlatých či strieborných šperkov? Akých šperkov je najviac (prsteňov, náušníc, atď.)? Preferuje modernejšie šperky a rada skúša nové trendy alebo sa skôr drží klasiky? Keď si zodpoviete týchto pár otázok mali by ste mať pomerne jasnú predstavu. 🙂

9. Oblečenie

Tento rok sa mi veľmi páčilo ako Zoot.sk pripravil vlastné tipy na darčeky. Stačí si vykliklať aký máte budget a pre koho má byť darček. Čo sa týka oblečenia mne by sa od priateľa páčili buď tieto zimné topánky z nahodsa.sk alebo zimnú bunda. Osobne si šaty či lodičky radšej vyberám sama, pretože tipnúť si veľkosť lodičky nie je vždy také jednoduché. Aj keď mám kamarátku, ktorej priateľovi sa to podarilo bez problémov.

10.  Prekvapenie v podobe wellnessu či cestovateľských zážitkov

Toto je momentálne jeden z mojich najobľúbenejších tipov. Minulý rok na Vianoce som ho využila až 3 krát. Darček bol novootvorený wellness. Vytovorila som si vlasnté poukazy a rozdala ich. Malo to veľký úspech. Podobne som si aj ja sama želala wellness a tak sme na jedny moje narodeniny boli v Košiciach v Rímskych kúpeľoch. Prípadne si môžete vyskladať vlastné pobyty, presne podľa vašich požiadaviek napríklad v zahraničí. My sme zatiaľ cestovali najviac cez Airbnb, no mnohí si chvália aj Booking.com.

11. Kniha

Toto je síce opäť klasika no keď už jej pripravíte poukaz na nejakú tú cestu, možete pribaliť knižku na cestu. 🙂 Aj pri knižkách je veľmi podstatná osobná preferencia a tak si vodpred skúste nenápadne zistiť čo naposledy čítala. Či sa jej to páčilo a o akých témach rada číta? Medzi mojich obľúbencov patrí Sophie Kinsella, pretože ma vždy rozosmeje. Zvyčajne čítam anglické verzie, ale všetky jej knihy sú už aj preložené. Ak chcete aj vy vyberať z kníh od Sophie Kinsella dajte si pozor aby ste skutočne kúpili knihy, kde je, ako autor uvedená pod týmto menom a nie pod menom Madeleine Wickham.

Autorka totižto vystupovala pod dvomi menami a knihy od Madeleine Wickham nie sú také vtipné a výrazne sa líšia od kníh kde je uvedená autorka Sophie Kinsella. Ja mám vo všeobecnosti radšej keď sú knihy pozitívne aj keď je aj mnoho zaujímavých kriminálnych kníh či sci-fi. Mňa to vždy ťahá k humoru, pohode alebo k tomu, že sa niečo naučím a môžem to využiť vo svojom živote.

Snáď som vám dala malú inšpiráciu na darčeky. Ak máte ešte nejaké tipy kľudne ich napíšte dolu do komentárov.

Podpis Lucia

    Zanechať odpoveď

    3 × three =