0
Lifestyle Nezaradené Rôzne Tipy & Triky

Čo robiť počas karantény? 10 tipov ako produktívne využiť čas

21. apríla 2020
Čo robiť počas karantény? 10 produktívnych tipov aby ste sa nenudili

Už nejaký ten čas sme doma a verím, že niektorým dochádzajú nápady na to, čo robiť. Myslím si, že mnohé tipy pre vás nebudú novinkou. Človek ale niekedy pozabudne na veci, ktoré chcel robiť, no nikdy nebol čas.

A tak sa odsunú hlboko do úzadia a časom už ich nevnímate až tak pálčivo. Až kým sa na ne nepoukáže. Hovorím, napríklad o tej zbierke neprečítaných kníh, či nevytriedených fotiek. 🙂

Čo robiť doma počas karantény

Poďme rovno na tipy, keďže chcem aby bol tento článok k veci a rýchli aby ste mali čas ísť robiť veci, ktoré ste mesiace (alebo skôr roky?) odkladali, tak ako ja. 🙂

1. Urobte si fotoknihu

Fotokniha je skvelý nápad ako si pripomenúť milé spomienky. Ja som prednedávnom dokončila 3 fotoknihy a verím, že čoskoro sa pustím do ďalšej.

Začala som našou svadobnou knihou, pokračovala som knihou z nášho druhého svadobného fotenia na Sicílii a teraz chcem urobiť ďalšiu z celých dvoch týždňou našej svadobnej cesty.

Fotokniha - tip na valentínsky darček

Mám pre vás aj tip ako ušetriť, všetky fotoknihy som zatiaľ robila cez Zľavu dňa. Využila som konkétne Colorland, pretože u nich si nemusíte sťahovať software, v ktorom robíte fotoknihu, do počítača ale urobíte si ju len v prehliadači, kde sa aj uloží, do kým ju neobjednáte.

Verte mi, teraz je skutočne ideálny čas. Urobiť fotoknihu vám zaberie pár hodín, ak sa ju rozhodnete urobiť rozsiahlejšiu, a v lete keď bude pekne a karanténa skončí ju určite robiť nebudete. Je to aj užasný darček pre rodinu či kamarátov. 🙂

2. Vytrieďte si e-maily a newslettre

Asi nie som jediná, ktorej sa v mailovej schránke, čo to za roky nakopilo. Či už kadejaké staré reklamné e-maily, či newslettre, ktoré už nesledujem. Teraz je ten správny čas to všetko vytriediť.

Vyhodiť staré maily, ktoré vám už neslúžia a prípadne ich nahradiť odberom newslettrov, ktoré vás teraz zaujímajú.

Karanténa - čo robiť doma aby ste sa nenudili

3. Vytrieďte si špajzu, lieky a vytrieďte akékoľvek kôpky, ktoré sa nazbierali

Staré potraviny v špajzi, konzervy tesne pred expiráciou či nosné kvapky, ktoré ste už dávno mali vrátiť do lekárne. Povinná karanténa vám dáva priestor a čas, kedy môžete všetky miesta (na ktoré inokedy nie je čas) vytriediť. 🙂

Ja už mám za sebou vytriedenie liekov a čiastočne aj špajze, aj keď tam je ešte nejaká tá práca.

4. Čítajte knihy, ktoré sa vám doma nakopili

Pustite sa do čítania všetkých tých zaujímavý kníh, na ktoré je bežne čas asi tak raz ročne a to na dovolenke. 😀

Začnite pekne postupne, nerozčítavajte si príliš veľa kníh naraz. Každý deň čítajte napríklad 30 minút až 1 hodinu. Ani sa nenazdáte a všetky nakopené knihy budú rázom prečítané.

Ak sa tak stane, nájdite si čas aj na svoje obľúbené blogy, prípadne si nájdite nové, ktoré budete radi sledovať a čítať pravidelne. 🙂

Karanténa - nájdite si čas pre seba

Inak okrem čítania nových kníh sa môžete vrátiť aj k tým svojím starým obľúbencom, ktorých ste čítali 10 rokov dozadu.

Viete, že sa vám kniha páčila, no už ani neviete presne o čom bola. To je parádny adept na zaspomínanie si a možno v knihe objavíte nejaké ďalšie posolstvá, ktoré ste kedysi prehliadli.

*Čas, ktorý sme donútení stráviť doma je skvelá príležitosť sa naučiť niečo nové. Okrem románu, zdvihnite aj knihu, ktorá vám dá konkurenčnú výhodu do budúcna.

5. Zacvičte si jógu a využite online hodiny zadarmo

Mnohé kurzy sú dnes poskytované online a k tomu zadarmo. Vyskúšajte čo najviac rôznych kurzov a to hlavne v prípade, že zatiaľ neviete aký typ cvičenia vás baví.

Ja zbožňujem jógu, takže sa chcem sústrediť práve na rôzne online hodiny jógy a strečingu.

Čo robiť doma počas karantény? 10 tipov ako byť produktíny aj počas karantény

6. Zorganizujte sa

Vyhadzovanie vecí po záruke už máme za sebou. No možno po mnohých rokoch je potrebné veci trošku preorganizovať. Niekde sa vám práve možno uvoľnilo miesto. Niekde ste si možno práve všimli, že je potrebné doplniť poličku.

Prejdite si aj úložné priestory, skrine či šuflíky. Také tie skryté miesta, do ktorých nahliadnete raz za čas a pozrite sa čo to tam vlastne je.

Ja som sa okrem špajze vrhla aj na botník a horné poličky, kde sú menej používané veci. Tie sú reorganizované, už len dokončiť spomínanú špajzu.

10 tipov ako produktívne a efektívne prežiť karanténu

7. Urobte si domáce spa

Keďže dom už máme vytriedený, zorganizovaný a vyhodili sme veci po záruke a nepoužívané kúsky, je čas na trošku seba lásky.

Dajte si vaňu, masku na tvár alebo zapnite bublinkový kúpeľ nôh. Ak máte záhradku, nachytajte vitamín D.

Ak nie skúste sa opáliť na balkóne. K tomu knižku do ruky a robíte vlastne 2 veci naraz. Produktivita a efektivita je fajn aj počas karantény. 😛

8. Obľúbený film či radšej nový seriál?

Je čas pozrieť si váš obľúbený film, ktorý ste už určite videli niekoľkokrát. No máme karanténu a kopec času, prečo by ste sa ním nepotešili znovu. Ja sa chystám pozrieť si moje obľúbené filmy a rozprávky z detstva. Začala som Labuťou princeznou na Netflixe.

Samozrejme je aj čas objavovania, či už nových obľúbených seriálov alebo dokumentov. Moje tipy vám čoskoro pridám na blog. 🙂

Čo robiť počas karantény aby ste sa nenudili a boli stále produktívny

9. Veľa spite

Niet lepšej výhovorky na dostatok spánku ako čas karantény. Dobehnite zameškané a ak ste doma, dajte si aj poobedný šlofík, na ktorý máte raz za čas priestor cez víkend.

Pred nedávnom som si prečítala zaujímavý článok na tému spánku a toho, že ho nevieme ničím nahradiť. Odkaz naň nájdete tu. Karanténa je ideálna na to aby ste si nastavili spánkové zvyky, také aké ich chcete mať.

10. Vyskúšajte alebo sa naučte niečo nové

Vyskúšajte nový recept či háčkovanie. Skúste sa naučiť niečo nové. Použite novinku (či už kozmetickú alebo akúkoľvek inú), ktorú máte odloženú v skrini. Zasaďte rastlinku z Kauflandu. Aj keď sme doma máme príležitosť skúšať nové veci.

Bonus:

Trávte čas so svojimi miláčikmi, či už je to rodina alebo domáce zvieratká. Venujte si vzájomnú pozornosť, zahrajte si spoločenské hry alebo si spolu zatancujte. 🙂

Pyžamá, domáce a športové oblečenie na spríjemnenie karantény

    Zanechať odpoveď

    eight + five =