0
Móda Outfity Tipy & Triky

Ako dosiahnuť svoje ciele: 3 vedecké stratégie, ktoré fungujú!

12. apríla 2020
Umelá kožušina - prechodný kabát na jar/jeseň - stratégie na dosiahnutie cieľov

Ahojte,

po dlhšej dobre pridávam outfitový post, ktorý bude opäť spojený s tipmi, o ktorých verím, že vás motivujú aj v týchto neľahkých časoch.

Ako prvé si povieme v krátkosti niečo o outfite a hneď potom sa vrhneme na 3 stratégie ako dosiahnuť svoje ciele.

Jarné / Jesenné ootd

Síce už máme jar a slniečko nám krásne svieti, kabát či kožušinka sa ešte hodia a to najmä ráno a večer. Outfit som nafotila minulú jeseň.

Karanténa je ideálny čas venovať sa viac blogu a tak som vytiahla tieto staršie fotky lebo máme pred sebou výpredaje a vám sa ešte môže podariť získať prechodnú bundu v skvelej zľave.

Ja takto nakupujem hlavne kúsky, ktoré nevyhnutne nepotrebujem. Čiže skôr veci, ktoré sa mi zapáčia no niečo podobné už mám v skrini. A tak čakám na zľavu.

Prechodný outfit - jar a jeseň - umelý čierny kožuch

Ak sa mi potom nepodarí kúpiť nevadí, ak áno o to viac sa teším, že som ušetrila. (Používate aj vy podobnú strátégiu pri nákupoch menej potrebných vecí?)

Na aboutyou.sk majú akurát skvelé zľavy (25% zľava s kódom EXTRA25, od 14.04 do 15.04) na podobné kožúšky ako mám ja. Môj je pôvodne z glashgirl.sk ale teraz ho tam už nevidím, preto vám nižšie ponúknem pár zaujímavých alternatív. 🙂 Stačí kliknúť na obrázok a ste na produkte.

Prechodný košuch na jar alebo jeseň

Môj outfit a podobné kúsky:

Ako dosiahnuť svoje ciele, vedecky dokázanými stratégiami?

Inšpirácia na tento článok prichádza od Marie Forleo, ktorú sledujem a zhodou náhod je to už druhýkrát, čo ju takto na blogu spomínam (tu nájdete prvý článok tiež s outfitom a motiváciou). Ak si chcete pozrieť jej originálne video v angličtie nájdete ho tu. Ak nie tento článok vám ako zhrnutie s mojim komentárom určite postačí. 🙂

Outfit a motivácia na dosiahnutie svojich cieľov

Stratégia číslo 1. – Napíšte si svoj cieľ na papier a potom si ho píšte na papier denne

Je dokázané, že ak si človek zapíše svoj cieľ je o 42% pravdepodobnejšie, že tento cieľ dosiahne. Túto skutočnosť zistila Dr. Gail Matthews, profesorka psychológie z kalifornskej univerzity, vo svojej štúdii o stanovovaní si cieľov.

Ako si splniť svoje ciele - 3 vedecky podložené metódy

Čo ja však podstatné, ciele, ktoré si dáme (a zapíšeme) by sme mali mať doslova pred očami každý deň. Ak si ich budete sústredene čítať každý deň je to fajn, no Marie odporúča ešte lepšiu techniku a tou je napísať si daný cieľ (alebo ciele) denne.

Marie si takto zapisuje denne svoje top ciele. Každý napíše minimálne 15krát. Prinášate tým sústredenie na daný cieľ a svojím spôsobom už fyzicky niečo robíte. Samozrejme nemalo by to zostať len pri písaní. Pre daný cieľ treba aj niečo spraviť.

Prechodný kabát, čierny kožuch a motivácia na splnenie cieľov

No ak si denne napíšete, že ste vydali knihu určite si skôr spomeniete a donútite sa napísať tú prvú stranu. 🙂 Alebo ak je vašim cieľom pravidelne cvičiť, po 15 razoch si to ľahšie zapamätáte a zapíšte do svojho kalendára.

Ja som sa taktiež rozhodla používať túto stratégiu. Posledných pár mesiacov si pravidelne zapisujem jednu, nazvyme to skôr afirmáciu. 🙂 Potom vám dám vedieť ako to vyšlo.

Stratégia číslo 2. – Plánovanie času a miesta, na ktorom vykonáte akciu + nezabudnite na záložný plán

“Ak sa vopred rozhodnete, kde a kedy podniknete konkrétne kroky na dosiahnutie vášho cieľa, môžete zdvojnásobiť alebo strojnásobiť vaše šance na úspech.”

Dr. Heidi Grant Halvorson
Prechodný outfit na jar alebo jeseň - inšpirácia

Myslím, že tento citát hovorí za všetko. Šanca zdvojnásobiť alebo až strojnásobiť šancu na úspech je dosť veľká. Postrehla som, že mnohí (vrátane mňa) si častokrát poznačia čas, no pri mnohých veciach neuvádzajú miesto.

Aj mne samotnej sa to niekedy zdá ako zbytočnosť. No pri viacerých činnostiach to predsa len dáva význam. Utvoríte si tak veľmi presnú predstavu. Ak si napíšte 16:00 – cvičenie je to trošku všeobecné. Cvičiť sa predsa dá v posilovni, vonku či doma.

Outifitová inpširácia na prechodné obdobie - jar alebo jeseň

Je mi jasné, že asi máte predstavu, kde budete cvičiť a preto je dobré si to zapísať. Napríklad namiesto “behať o 17:00” si poznačíte “behať v Horskom parku od 17:00 do 17:30”. Čo poviete, hneď máte jasnú predstavu, čo budete robiť, kedy to budete robiť, koľko to bude trvať a kde to budete robiť. Teraz už len treba nahodiť tenisky a ísť si zabehať. O všetky ostatné rozhodnutia ste sa postarali dopredu:)

Prechodný outfit na jar alebo jeseň - umelý čierny kožuch, kabát

Extra šancu na dotiahnutie vášho cieľa budete mať ak si pripravíte aj plán B v prípade, že by sa niečo malo pokaziť. Napríklad, že vonku bude búrka. Plán B by mohol byť, že si zabeháte vo fitku na bežiacom páse. Takto sa nenecháte odradiť zlým počasím, lebo máte náhradný plán. 🙂

Stratégia číslo 3. – Pošlite hlásenia ako sa vám darí priateľovi

Podľa ďalšej štúdie, ktorú spomína Marie, “máte 65% šancu dokončiť svoj cieľ ak sa niekomu zaviažete.” Dokonca to môžete posunúť ešte vyššie ak:

“Ak máte konkrétnu schôdzku, kde máte prejaviť svoju zodpovednosť, s inou osobou, môže to zvýšiť vašu šancu na úspech až o 95%.”

Takže ak máte priateľa, ktorý chce tiež dosiahnuť niektoré zo svojich cieľov, môžete sa dohodnúť na vzájomnej kontrole. Napíšte si buď e-mail alebo správu s informáciou (prípadne dôkazom), že ste urobili, čo ste mali urobiť. 🙂

Inpširácia na prechodný jarný alebo jesenný outfit - ležérny outfit na každý deň

Priznám, sa že túto techniku niekedy zanedbávam. Zvyčajne je mojím kontrolórom manžel. Napríklad, keď mu rozprávam o tom ako idem cvičiť alebo napísať článok.

Ak to neurobím, viem že on o tom vie. 🙂 No nezaberá to na mňa vždy. Myslím, že je to skvelé napríklad k cvičeniu. Ideálne ak sa s niekým dohodnete, že budete pravidelne cvičiť. Potom je ľahké vidieť, či to niekto fláka alebo naopak ťahá partiu.

Prechodný outfit - jar alebo jeseň

Verím, že vás tieto stratégie motivujú pustiť sa do svojich cieľov naplno aj keď je už apríl a máme krízové obdobie. Aj počas karantény môžete mať mnoho cieľov. Teraz si o to viac môžete plniť tie osobné alebo také, ktoré sa týkajú domácnosti. Vypratanie skrine sa tiež počíta. 😛

Alebo môžete mať za cieľ prečítať všetky rozčítané knihy, ktoré sa doma povaľujú či pravidelne cvičiť. Niekto sa možno rozhodne napísať knihu. Je to len a len na vás.

Či už to je väčší alebo menší cieľ, držím vám palce. 🙂 Spolu to zvládneme, zostaňte pekne doma, tak ako ja pri písaní tohto článku.

LuciasBlog - podpis

Čo robíte počas karantény/seba-izolácie? Máte nejaké ciele, ktoré chcete počas tohto obdobia dosiahnuť? Napíšte mi dolu do komentárov, rada sa inšpirujem. 🙂

    Zanechať odpoveď

    ten + 7 =