0
Lifestyle Móda Outfity

Začnite pred tým ako ste pripravený. Tipy na úspech a jesenný outfit

17. decembra 2019
Olivovozelené šaty I AM Clothing

Ahojte,

v dnešnom článku som sa rozhodla skombinovať módu a tento úžasný jesenný outfit spolu s tipmi na úspech od Marie Forleo, ktorú som opäť začala aktívnejšie sledovať.

Ak Marie nepoznáte, tak šup na jej Youtube kanál Marie Foleo TV ale tieto tipy, ktoré spomeniem, sú tak univerzálne, že jej tvorbu poznať nemusíte.

Len v rýchlosti vám spomeniem jej pár veľkých úspechov. Je to úspešná podnikateľka a autorka, patrila medzi prvých tanečných atlétov pre Nike, Oprah Winfrey ju označila za myšlienkového vodcu budúcej generácie, Tony Robbins s ňou robil rozhovor pre svoje DVD Money Masters a Richard Branson ju pozval aby mentorovala začínajúcich podnikateľov v jeho Centre pre podnikanie.

Fúú to je ale dlhá veta plná úspechu na úvod. 🙂

Jesenný outfit šaty I AM Clothing

Ale ešte pred tým, ako sa pustíme do samotných tipov, si povedzme niečo o tomto rozkošnom outfite. V októbri sme mali nádherné počasie a mne sa podarilo nafotiť tieto, krásne zelené šaty z e-shopu I AM clothing.

Mala som možnosť vyskúšať si viacero kúskov a nakoniec som bola prekvapená, pretože ma oslovili najviac práve tieto olivovo zelené šaty. Priznám sa, že zelenú nosím málo a o to viac som bola v šoku, ako krásne mi tieto šaty padli.

Jesenný outfit inšpirácia

Boli pohodlné a ideálne na teplý jesenný deň. Stačilo pár doplnkov a zrazu ste ma len ťažko mohli prehliadnuť. 😜 Ale teraz vážne, je to dokonalý jesenný outfit.

Alenka z I AM clothing práve naskladnila e-shop aj skvelými vecami na zimu, takže ak ešte nemáte tú správnu výbavu, viete kam ísť. Pár som vám ich ukázala aj na mojom Instagrame @luciasblogsk.

AM Clothing - jesenné šaty

Tak a teraz poďme na tipy. Začneme mojím obľúbeným, ktorý by mal byť skutočne prvým krokom:

1. Začinite pred tým ako ste pripravení

Je to jednoduché, proste začnite robiť to, po čom ste vždy túžili. Neodkladajte to na potom, štýlom “keď budem mať väčší kapitál”, “keď odrastú deti”, “keď budem mať drahý foťák”, keď, keď, keď…

Jesenný outfit a 10 tipov na úspech

Stáva sa to nám všetkým, aj mne a tiež to neznamená, že teraz máte robiť všetko naraz. No skúste si vybrať to, po čom skutočne túžite a začnite dnes.

Jesenný outfit a Prada okuliare

Ja sama som tiež odkladala blogovanie, pretože som sa bála rôznych chýb a či je to dosť dobré. No pravdou je, že najlepšie sa zlepším praxou. 🙂 Inak nebudete nikdy pripravení, vždy sa nájde niečo, prečo nezačať. Činy sú to, čo potrebujete. Pracovať pravidelne na svojom cieli, aj keď len po troške. Jeden zhyb denne je viac ako žiadny zhyb. Za rok zistíte, že ste ich urobili 365.

2. Nasledujte svoj strach

Väčšina hovorí, nasledujte svoju vášeň. Marie hovorí nasledujte svoj strach. Prečo? Pretože to je asi to, čo chcete najviac urobiť alebo je to niečo, čo vás najviac posunie ďalej. Samozrejme nehovoríme o základom strachu, ktorého úlohou je udržať nás pri živote, ako napríklad to, že sa nehodíte z mosta, pretože sa bojíte výšok (aj keď tu by bola možnosť skusiť bungee jumping 😀 ).

10 tipov na úspech podľa Marie Foleo a jesenný outfit

Hovoríme o strachu, ktorý máte, keď chcete napríklad začať podnikať alebo napísať knižku. Pri našich snoch a cieľoch sa zrazu začnú vynárať strachy, či sa nám niekto nebude smiať, či to zvládneme, či je to vôbec uskutočniteľný nápad.

Jesenný make-up

Príkladom môže byť opäť blog – náročná téma, o ktorej som vám napísala viac v predposlednom článku tu. Tiež je to niečo, čoho som sa bála ale zároveň som vedela, že je to dôležité a je to téma, ktorá by nemala byť v našej spoločnosti tabu. Preto som o nej chcela napísať, no zároveň som mala strach, čo sa stane, keď sa takto veľmi odhalím.

3. Nevzdávajte sa svojej moci

Musíte si uvedomiť, že síce ľudia na okolo môžu hovoriť, čo chcú, no vy zas máte právo a tú moc, že sa môžete rozhodnúť nebrať to do úvahy. Nevpustiť si ich myšlienky a ich emócie do vnútra a sústrediť sa na seba. Ak je vaša nálada dobrá, prečo by ste si ju mali kaziť niekoho zlou náladou?

Zelené jesenné šaty, Prada okuliare, Micheal Kors kabelka,

Svet je príliš krásny a život príliš krátky na to, aby ste museli znášať niekoho nepríjemné správanie. Ak si s niekým nerozumiete, keď vás zavolá najbližšie na kávu, pozvanie odmietnite. Je to tak jednoduché, aj keď samozrejme v praxi je to vždy o niečo ťažšie ako v teórii však? 🙂

4. Buďte trpezlivý

Marie hovorí, že v dnešnej dobe si ľudia predstavujú úspech ako rýchlu vec. No v skutočnosti je to práve naopak. Áno výnimky existujú ale treba sa zamerať na postupný rast a byť hrdý na to, že sa učíte a skúšate nové veci. Musíte na svojom cieli pracovať dlhodobo, pravidelne a neustále, až kým ho nesplníte.

Inšpirácia na jesenný outfit - zelené šaty

5. Buďte hladný

A to Marie taktiež nemyslí doslova ale ak to poznáte v angličtine sa to často používa. 🙂 Znamená to, že sa netreba uspokojiť s tým na čom sme teraz a to hlavne ak máte v hlave vyššie alebo nové ciele.

Outfit AM Clothing - jesenné šaty

Ak sa tak stane, život vás začne nudiť. To taktiež neznamená, že sa musíte hnať za úspechom alebo vždy za niečím novým. No ak máte pocit, že stagnujete a máte nové nápady, tak je čas sa do nich pustiť. Každý z nás vníma úspech inak a to je v poriadku.

Make-up inšpirácia na jeseň

Marien pohľad na vec je, že je dôležité byť vďačný a tešiť sa z toho, čo mám teraz, no zároveň je možné sa tešiť aj z budúcich plánov. Byť nadšený z toho, čo ma čaká a byť “hladný” alebo teda motivovaný. 🙂

6. Odrazte negativitu

Každý z nás, kto sníva a tvorí veci sa stretne s negatívnou kritikou. Nielenže sa k nám môže dostať z okolia, častokrát je tá najdrsnejšia kritika v našej hlave. Jedna vec je pozrieť sa na veci pragramaticky. Druhá vec je, keď sa necháme zdeptať tak veľmi, že nás to zastaví v tom aby sme si splnili naše sny.

Zelené šaty AM Clothing

Ako Marie poznamenala vo videu, dnes už je vedecky dokázané, že naše myšlienky sú schopné ovplyvňovať a meniť náš mozog a zážitky. Negativita má vplyv na náš mozog, nerovový systém ale aj na našu schopnosť zostať motivovaný.

Šaty na jeseň

Minule som čítala skvelý citát – neberte si negatívne komentáre k srdcu od osoby, od ktorej by ste si nepýtali radu. Čiže, ak si niekoho nevážite dostatočne na to aby ste ho poprosili o pomoc, jeho kritika je nepodstatná. Taktiež ak si myslíte, že nič podobné nezažil a tým pádom sa k vašej situácii nevie vyjadriť s dostatočnou skúsenosťou, opäť je jeho kritika nepodstatná.

AM Clothing zelené jesenné šaty

Ako hovorí Marie, zvážte kto je zdrojom kritiky. Ak to nie je váš vzor, človek, ktorý robí to, čo chcete robiť vy, stále napreduje a zlepšuje sa, tak je jeho názor v podstate bezpredmetný.

Marie uvázda skvelý príklad – ak by ste chceli zdolať Mount Everest, pýtali by ste si radu od niekoho, kto sa o to nikdy nepokúsil? Asi nie.

Pred tým ako si bude od niekoho pýtať radu (alebo budete zvažovať jeho kritiku) si položte otázky:

  • Dosiahla táto osoba nerealistický alebo nemožný sen?
  • Podstupuje táto osoba pravidelne premyslené kroky a riziká?
  • Obdivujete túto osobu, spôsob akým žije a to čím prispieva do spoločnosti?

Ak sú odpovede nie, nájdite si niekoho iného komu poviete o svojich snoch či cieľoch.

7. Buďte odvážny, no nie pre všetkých

Tento bod znie možno trošku čudne ale sľubujem, že má hlavu aj pätu. 😀 Čo tým Marie myslí?

Čo sa týka biznisu, bavíme sa o tom, že nie každý produkt či služba je správna alebo teda potrebná pre každého.

Jesenné šaty AM Clothing

Toto je niečo, na čo môžete poukázať vo svojom marektingu. Veď predsa aj politické strany majú svoju cieľovú skupinu a využívajú niekedy až príliš okaté frázy pre svoj marketing.

Platí to všeobecne v živote, nemôžete potešiť všetkých. Preto je výhodnejšie si tento fakt priznať a použiť ho ako svoju výhodu. Keď dáte jasne najavo svoje hodnoty, prilákate oveľa viac ľudí s podobným zmýšľaním a zároveň budete pre nich mať dostatok miesta v živote.

8. Zvýšte svoju produktivitu

S novými technológiami, ich dostupnosťou a použitím sme sa sami chytili do pasce ľahkého rozptyľovania. Sme závislí od kontrolovania telefónu a sociálnych sietí (vinná). Takto sme znížili našu schopnosť sústrediť sa a urobiť dôležitú prácu, pre ktorú sme prišli na tento svet.

Toto nie je kritika sociálnych sietí či technológii ale skôr pohľad na to, ako môžeme zmeniť ich používanie, tak aby sme urobili to, čo je potrebné a potom si mohli plnohodnotne užiť pol hodinku na Instagrame.

Inšpirácia na jesenný outfit

Marie na to má veľmi ľahký návod – zapnite si letový režim a to nemyslí len na mobile. Ak vás vyrušuje naprílad manžel počas home officu, upozornite ho na to, že najbližšie 2 hodiny sa chcete sústrediť len na prácu.

Jesenné oblečenie

Možno si teraz hovoríte, že stačí ignorovať telefón, facebook či e-mail. No ako vraví Marie, načo pokúšať svoju pevnú vôľu, keď sa rozptýleniu môžeme vyhnúť? Namiesto toho aby ste odolávali pokušeniu ho proste eliminujte.

9. Dajte si veci do perspektívy

Čokoľvek, čo teraz prežívate a možno to teraz považujete za zlyhanie, je len nutným a dôležitým krokom k úspechu.

OOTD na jeseň

Ak k vám prišla zaujímavá príležitosť a vy ju chcete využiť ale zároveň sa bojíte, skúste si položiť otázku: “Čo najhoršie by sa mohlo stať ak poviete áno?”, no a teraz sa opýtajte “Čo najhoršie by sa mohlo stať ak poviete nie?”.

Jesenný look

Ak si premyslíte, ako sa “najhoršiemu” vyhnúť alebo ako sa s tým popasovať, ak by sa tento najhorší scenár skutočne naplnil, väčšinou sa ukáže, že by ste to ustáli. Taktiež ak sa pozriete na to, čo by vám táto príležitosť mohla priniesť môže sa vám ukázať, že to stojí za risk.

10. Meditujte a hýbte sa

V podstate v akejkoľvek životnej sitácii, máme kontrolu sami nad sebou. Je pravda, že život nám niekedy prinesie nevyspytateľné a náročné okolnosti ale aj vtedy je na nás, ako sa k nim postavíme a zachováme. Či to zoberieme ako ponaučenie a niečo, čo nám má svojim spôsobom ukázať cestu alebo ako niečo negatívne.

Jesenné zelené šaty I AM Clothing

Každý deň sa môžeme nanovo rozhodnúť aké slová zvolíme, aké myšlienky zvolíme a nakoniec, čo teda urobíme. Marie odporúča začleniť do každodennej rutiny meditáciu a pohyb. Sú to dve veci, ktoré vás nič nestoja, dajú sa robiť kdekoľvek a kedykoľvek. O obidvoch je vedecky dokázané, že pomáhajú pri depresiách a úzkosti.

Jesenný make-up - Makeup Revolution by Petra

Meditácia

Meditácia vám pomože nastoliť pokoj vo vnútri, ktorý sa premietne aj na vonok. Ak ste nikdy nemeditovali, začnite napríklad jednou minútou. Dôležité je skúšať a nenechať sa odradiť, ak vám myšlienky víria v hlave. Je to v poriadku, chcete prax. 🙂

Pohyb

Keď je človek v depresii je ťažké sa prinútiť k cvičeniu. Ak sa vám preto nechce ísť do posilky, skúste ísť na malú prechádzku alebo sa riaďte video tréningom doma v obývačke.

Bonus – Naplánujte si deň

Marie verí, že je dôležité naplánovať si deň večer pred tým ako idete spať. Tu je príklad ako si Marie plánuje deň:

Ako prvé si vypíše stretnutia, ktoré ju na druhý deň čakajú.

Ako si naplánovať deň - Marie Forleo

Potom vypíše projekty a úlohy, na ktorých by mala pracovať. Všimnite si, že ku každému bodu pridáva odhadovaný čas, ktorý jej daná úloha zaberie. Berte ale do úvahy, že sú to skutočne len odhady a môže sa stať, že niečo zaberie viac času, zatiaľ čo iná úloha vás prekvapí a urobíte ju rýchlejšie.

Posledná sekcia je venovaná osobným veciam, ako napríklad objednať sa ku zubárovi či ísť na nákup.

Marie upozorňuje, že je dobré byť zorganizovaný. Inak sa môže stať, že ste pracovali celý deň, no v skutočnosti ste nerobili tie najdôležitejšie veci, ale len reagovali na podnety iných. Napríklad písaním odpovedí na e-maily, pričom v počítači vás čaká nedokončená kniha, ktorej čoskoro vyprší deadline.

Outfitová inšpirácia - jesenný outfit

Ak si chcete pozrieť originál videa z ktorého som čerpala priamo v podaní samotnej Marie tu je video v angličtine, ktoré pripravil Evan Carmichael. Ja im ďakujem za inšpiráciu a motiváciu.

Outfit inšpirácia na jeseň

Ktorý tip na úspech vás oslovil najviac? Ktoré tipy ste už využívali vo svojom živote? Napíšte mi dolu do komentárov. 🙂

LuciasBlog - podpis

Ďakujem za spoluprácu I AM clothing.

  • Odpovedať
    Lenka
    12. januára 2020 at 18:15

    Super článok ďakujem za tipy 🙂

    • Odpovedať
      Lucka
      12. januára 2020 at 21:00

      Ďakujem Lenka, som rada, že ťa oslovili 🙂

Zanechať odpoveď

one × 1 =