0
Mama blog

5 produktov pre bábätko, ktoré musíte mať – 1. časť

1. septembra 2021
Mama a dcéra - potrebné veci a výbavička pre bábätko

Naša Valentínka čoskoro oslávi 4 mesiace. Uteká to skutočne veľmi rýchlo. Za ten čas už viem, čo na ňu funguje. Samozrejme to sa každým týždňom mení ale teraz už na to oveľa ľahšie prichádzam.

Za posledné 4 mesiace sme sa toho o Valentínke mnoho naučili a máme už overené produkty a tipy, ktoré zaručene fungujú. Preto som sa rozhodla moje obľúbené produkty spisovať aj na blog, možno pomôžu nejakej ďalšej (budúcej) mamičke.

Tak teda, ktorých 5 produktov považujem za nevyhnutnosť už od narodenia?

Ingvart rastúca postieľka najmenšia verzia - round

Monitor dychu – Baby Sense 2

Monitor dychu som vyberala asi rovnako dlho ako kočík a patril medzi prvé produkty, ktoré som kúpila. Nakoniec som sa rozhodla pre Baby Sense 2. Za mňa osobne bolo dôležité ho mať, hlavne pre náš pocit istoty, že bábätko je v poriadku a dýcha.

Valentínka v postieľke od Ingvart

Po príchode z nemocnice si zas monitor dychu nevedel vynachváliť manžel (dovtedy si totižto akosi nevedel predstaviť na čo to vlalstne je). No keď sme ju položili do postieľky, a mali sme sa od malej vzdialiť, manžel každý raz ďakoval za tento vynález.

Detská postieľka - rastúca postieľka 9v1

Určite má na to vplyv aj fakt, že malá nám trošku chrčala a niekedy znela akoby sa pridúšala. Naša doktorka nás ubezpečila, že je to v poriadku a v podstate je to bežné. No aj keď nemala vyložene problém s dýchaním, s monitorom sme sa cítili bezpečnejšie.

Rastúca postieľka

Ak plánujete mať bábätko v postieľke určite odporúčam tento produkt, hlavne na nočný spánok.

Rastúca postieľka pre bábätko

Ako som už spomínala v predošlom článku, s tipmi pre lepší spánok bábätka a našou výbavičkou z Ingvart, u nás bola voľba jasná. Valentínka bude mať vlastnú postieľku.

Rastúca postieľka round

Keď som uvidela rastúcu postieľku z Ingvart, mala som vybraté a to bolo ešte pred tým ako som otehotnela. S postieľkou sme veľmi spokojní. Kým bola Valentínka malá, spávala v menšej verzii. Tá jej vydržala približne 3 mesiace, keďže nám krásne rastie ako z vody. (Niektorým bábätkám vydrží až do 6 mesiacov.)

V auguste sme jej ju konečne zväčšili a teraz z nej má hotové letisko. Keďže má momentálne v postieľke ešte dosť miesta, začala som ju využívať aj ak priestor na hru.

Zväčšená postieľka Round

A to hlavne keď potrebujem v našej spálni niečo upratať. Vtedy zbytočne nepresúvam podložku ale dám pár hračiek do postieľky, kde sa Valentínka v bezpečí zabaví.

Valentínka

Po zväčšení sme postieľku dali opäť na kolieska (pred tým sme mali nejaký čas lyžiny) aby som ju mohla zobrať napríklad do kuchyne keď to potrebujem. Kým sme postieľku zväčšili, 2. časť bola využitá ako úložný priestor a taktiež krásne zdobila, stačilo cez ňu prehodiť koberček a vankúše.

9v1 rastúca postieľka Ingvart - základná verzia

S postieľkou a hlavne jej variabilitou sme veľmi spokojní. Doplnili sme ju o nádhernú výbavičku z Ingvart, ušitú na mieru podľa našich predstáv. Ak váhate či do takejto postieľky investovať, tak za mňa je odpoveď jasná – neváhajte.

Ingvart výbavička pre bábätko

Nosič Tula Baby

Ergonomický nosič Tula Baby som chcela objednať tesne pred pôrodom. No nestihla som to už a dostala som sa k tomu cca po 1. mesiaci. Určite by sa mi ale zišiel hneď. Keby som to vedela, posnažila by som sa trochu viac aby som ho stihla kúpiť pred pôrodom. 😀

Postieľka pre bábätko

U nás je nosič absolútna nevyhnutnosť. Výdate ho u mňa na Instagrame veľmi často, keďže je využívaný každý deň. Malá preferuje denné spánky v nosiči, preto ho brávam aj keď ideme niekde na dlhšiu prechádzku s kočíkom.

Tula Baby mi príde praktická, ľahko sa zapína a materiál je dostatočne pevný aby Valentínku pekne udržal. Na začiatku si na nosič musíte síce zvyknúť, hlavne kým je bábätko malé.

Skladacia postieľka

No čím je väčšie a pevnejšie tým ľahšie sa doň vkladá. Máme verziu, ktorá je už od novorodeniatok po cca 4 roky. Zatiaľ ju nosíme vpredu, no keď bude väčšia, nosič sa dá nosiť s dieťatkom aj vzadu na chrbte.

Zväčšená verzia rastúcej postieľky

Kočík

Nad kočíkom som uvažovala asi najdlhšie. Zvažovala som či chcem nový alebo bazárový. Potom bolo treba vybrať, ktoré značky kočíkov sa mi pozdávajú. Aké majú úložné priestory, skladanie atď. Myslím si, že je ideálne ísť si kočík vyskúšať priamo do obchodu, avšak my sme túto možnosť počas korony nemali. Preto som musela vyberať len podľa obrázkov, videí a recenzií.

Vankúše z Ingvart

Vybrali sme si bazárový kočík Mima Xari a neľutujeme. Plánujem aj detailnejšie spísať pre a proti alebo teda veci, čo sa mne na kočíku páčia/nepáčia a tiež, čo všetko treba zvážiť pri výbere. Tak snáď to bude čoskoro.

Výbavička pre bábätko

Nočná lampa

Keďže som sa rozhodla začať piatimi produktami, ktoré považujem za nevyhnutné v podstate sú to skôr také tie bežne spomínané a kupované produkty. V ďalších častiach spomeniem aj trošku menšie a možno bežne menej často spomínané. Ale chcela som mať tento základ “z krku”. 🙂

Detský hrací kolotoč nad postieľku

Nočná lampa podľa mňa patrí práve do kategórie menej často spomínaných nevyhnutností. Keďže mám doma už niekoľko rokov umelé sviečky s teplým svetlom z Ikey, ktoré fungujú na baterky, nič špeciálne sme nemuseli dokupovať. (Okrem toho Valentínka dostala krásne nočné svetielko v tvare obláčika ako darček od mojej kamarátky Lenky.) No ak niečo také nemáte doma, odporúčam kúpiť si buď umelú sviečku prípadne retiazku svetielok na baterky napríklad z Pepca.

Detské dekorácie

V noci pri nočom kŕmení a vstávaní je to ideálne svetlo aby ste príliš nebudili ani seba a ani bábätko. Využijete ho cca po šestonedelí, keď sa bude bábätko budiť menej a nebudete ho musieť ani tak často prebaľovať.

Dekorácie, vankúše

Teplé svetlo je vhodnejšie a bude sa vám po zhasnutí ľahšie zaspávať. Taktiež toto je tip/produkt, ktorý som zatiaľ od nikoho nepočula. Tak snáď to niekomu pomôže.

Nevyhnutné produkty pre bábätko

Myslím, že na dnes to veru stačí. Všetko sú to produkty, ktoré sa nám osvedčili v praxi. Samozrejme, že nie každý bude potrebovať daný produkt prípadne tú istú značku. No ak napríklad má vaše bábo problém s dennými spánkami, vyskúšať nosič sa oplatí. Preto tento zoznam slúži ako inšpirácia.

Produkty pre bábätko - výbavička

Ďakujem Ingvart.sk za zhmotnenie mojej vysnívanej textilnej výbavičky pre Valentínku a spoluprácu na tomto článku.

    Zanechať odpoveď

    fourteen − eleven =