0
Cestovanie Írsko Lifestyle Rôzne

Vitaj rok 2016

31. januára 2016
Vitaj Rok 2016

Ahojte drahúšikovia,

som tu po skutočne dlhej dobe. Posledné mesiace roku 2015 som bola úplne vyťažená a tak som na blog nemala čas a ani chuť ak mám byť úprimná. Aj keď zas na druhú stranu stále som rozmýšlala nad novými nápadmi a čo všetko ešte treba dokončiť na Lucia´s blog. Väčšinu môjho času som venovala škole a keďže som bola takmer mesiac chorá bolo čo dobiehať pretože semester má približne tri mesiace a ja som z neho vymeškala hneď jednu tretinu. Medzi tým sme teda už oslávili a privítali nový rok.

Vitaj Rok 2016 - cestovanie, Írsko

Už minulý rok som bola inšpirovaná článkom Jacka Canfielda a pomaly som si začala tvoriť svoj vlastný zoznam 101 cieľov a zážitkov, ktoré chcem dosiahnuť/prežiť. Môj zoznam nie je ešte zďaleka dokončený keďže sa mi lepšie pridávajú veci postupne ako mi samé spontánne napadnú no napriek tomu som si tento rok prvý krát v živote spísala niečo ako predsavzatia, ktoré sú tiež iba určitými cieľmi čo chcem dosiahnuť. Rozhodla som sa, že si ich nenechám spísané len na papieri ale, že sa o ne s vami podelím tu na mojom blogu a možno vás to tiež inšpiruje k niečomu podobnému. Či už to bude zozam 101 cieľov na celý život alebo len niekoľko cieľov na tento rok.

Vitaj Rok 2016 - cestovanie, Írsko

Cestovanie

Myslím, že cestovanie bude jedna z tých vecí, ktorú si chce väčšina z nás splniť. V inej forme, v inej krajine ale predsa cestovanie je pre väčšinu mladých obrovským snom. A tie najkrajši zážitky a spomienky sa často krát spájajú práve s cestovaním. Niekedy stačí ísť len na malý výlet do iného mesta alebo susednej krajiny ale už aj takú vec si človek ľahšie zapamätá. Minulý rok som napríklad som bola prvý krát na dovolenke v Taliansku v meste Lignano a neskutočne som si to užila spoznala som mnoho nových ľudí a stihli sme navštíviť aj Benátky. Okrem toho sme s priateľom boli niekoľko krát v Košiciach. Ďalej som si zaspomínala na detstvo návštevou bratislavského hradu a Devína. Toto taktiež dokazuje, že nemusíme ani ísť ďaleko a stále je čo objavovať. Však stačí si urobiť pár výletov po Slovensku a pripomenúť si aká krásna krajina to je a že je tu čo robiť. Len prednedávnom som si uvedomila aké dôležité je pre mňa veci si vypísať a naplánovať. To isté tento rok idem využívať pri väčšine mojich cieľov.

Vitaj Rok 2016 - cestovanie, Írsko, Dublin, Ring oF Kerry, Cliffs of Moher, Killarney

Neviem či som to tu už niekedy spomínala, ale strávila som jeden školský rok počas strednej školy v Írsku ( úžasné video o Írsku tu) a bývala som v hosťovskej rodine. Moju hosťovskú rodinu som si veľmi obľúbila a odvtedy som ich navštívila 1 krát presne rok po tom čo som odišla. Vtedy sa mi zdalo, že ich bez problémov budem navštevovať veľmi často či už raz za rok alebo raz za dva roky. Od vtedy čo som bývala v Írsku už však prešlo 6 rokov a každý raz čo sme si volali som vravela, že už prídem alebo že o rok už určite prídem a teraz po tak dlhej dobe to konečne chcem splniť.

Vitaj Rok 2016 - cestovanie, Írsko

Írsko je krásne a je zároveň aj mojou srdcovkov práve pretože som tam strávila niekoľko skvelých mesiacov. Je tam toľko nádherných miest, ktoré by som ešte chcela navštíviť. Bola som síce v rôznych mestách v Írsku ale mnohé si už veľmi nepamätám a čo je horšie z niektorých nemám skoro žiadne fotky, ktoré by mi pripomenuli ako vyzerali. Bola som v Dubline, Corku, Galway, Limericku, Killarney, Tralee, Dingle a ešte v zopár menších ale niektoré som si nestihla vôbec užiť. Okrem toho som bývala blízko pri Killarney a napriek tomu som v ich nádhernom národnom parku bola asi len tri krát (a ten park je obrovský). Jednu z vecí, ktorú môžem odporúčať je Ring of Kerry. Keď obídete celý kraj Kerry dookola (to je vlastne ten Ring) uvidíte množtvo nádherných prírodných scenérií. Ale to už je všetko na celkom iný článok :). Dúfam, že počas návštevy v Írsku vám stihnem natočiť aj video a nafotiť skvelé fotky.

Vitaj Rok 2016 - cestovanie, Írsko, Dublin, Ring oF Kerry, Cliffs of Moher, Killarney

Okrem návštevy Írska by som chcela ísť znovu do Talianska. V Taliansku je veľa miest, ktoré by som chcela vidieť a tak sa ešte uvidí, ktoré si konkrétne vyberiem. Ďalej by som znovu chcela ísť do Viedne aj keď som tam už bola veľmi si to nepamätám a Budapešť, ktorú som zatiaľ nikdy nenavštívila. Tento rok chcem vidieť aj Spišský hrad a ak by sa ešte náhodou podarilo tak by som sa rada pozrela do Londýna alebo Paríža. Ak ak by som Londýn a Paríž nestihla tento rok tak sa 100% presúvajú na ďalší :).

Vitaj Rok 2016 - cestovanie, Taliansko, Benátky

Zdravie a Fitnes

Posledných pár rokov som veľa sedela za počítačom a knihami a už nastal čas to všetko zmeniť pretože moja chrbtica mi to dáva dosť najavo, že takto to ďalej nepôjde. Preto je mojím cieľom byť aktívnejšia fyzicky. Viac sa prechádzať, venovať sa pravidelne jóge a aj si zacvičiť. Mám to rozpísané jednoznačnejšie napríklad, že v pracovnom týždni chcem cvičiť jógu každý deň 20 minút. Taktiež sme minulý rok s priateľom začali chodiť do sauny a veľmi nás to baví. Je to skvelý relax pri ktorom si ale musí človek pocvičiť aj vôľu keď treba ísť do tej studenej vody:) a samozrejme má to kopec blahodarných účinkov na telo a myseľ.

Vitaj Rok 2016 - wellness, sauna

Osobný rast

Tu som si napísala veci ako napríklad pokračovanie v štúdiu Taliančiny. Tento jazyk som sa učila asi štyri roky dozadu a chcela by som sa k nemu opäť vrátiť a dostať sa na úroveň A2 nazatiaľ. Začať ale plánujem až v septembri pretože dovtedy ma čakajú ešte štátnice a cez leto sa z nich budem spamätávať :D. Ďalej tam mám určitú rannú rutinu, ktorú chcem dodržiavať a ešte veci ktoré tak celkom nesedia pod tento názov ale nemala som ich kde ďať a tak sú tu (napríklad prerobenie mojej izby). Čiže táto kategŕia je skôr mix rôznych vecí.Vitaj Rok 2016 - osobný rast

Štúdium a Práca

Čo sa týka štúdia je to absolútne jednoznačné :)chcem úspešne zoštátnicovať a ukončiť svoje vysokoškolské vzdelanie no s prácou to ešte nie je také jasné a tak toto updatnem keď si všetko premyslím a budem v tom mať o niečo jasnejšie. Zahrnula som tu však aj blog, ktorému sa už skutočne chcem venovať podstivo a nie ako doteraz. Takže uvidíme ako to dopadne :). Plánujem si urobiť krásne logo a trošku aj pozmeniť už staré neaktuálne drobnosti, fotky, sociálne siete a podobne. Všetko to zosúladiť. Mojím najväčším cieľom vo všeobecnosti je asi dôslednosť, ktorú by som chcela vniesť aj do blogu ale aj v iných oblastiach môjho života. Pravidelné príspevky v pravidelných kategóriách bude určite niečo na čom budem pracovať.

Vitaj Rok 2016 - luciasblog.sk

Máte aj vy nejaké ciele na tento rok? Alebo máte dlhodobešie ciele na ktorých ešte len začínate pracovať? Napíšte mi dolu do komentárov veľmi ma to poteší:)

Sending love and kisses xx

Yours Lucia 

Ak sa vám príspevok páčil a chceli by ste ma podporiť alebo vedieť viac môžete mi dať like či už na FB LuciasBlog alebo ma nasledovať na Instagrame @missluciadams a aj @luciasblogsk, Pintereste Lucia´s blog .sk a Snapchate luciasblog.sk

    Zanechať odpoveď

    4 × 3 =