0
Lifestyle Rôzne

Poznáte najlepšiu kaviareň v Košiciach? Zhrnutie Marec + Apríl 2017

4. mája 2017
Najlepšia kaviareň v Košiciach

Ahojte drahúšikovia,

marec a apríl bol pre nás plný zmien a to hlavne tých interiérových. Podstivo sme pracovali na našej novej izbe a som šťastná, že ju pomaly dokončujeme. Je to super byť v priestore, ktorý je podľa vašich predstáv a ktorý ste si vysnívali. Už v marci mi napadlo, že by som chcela robiť pravidelný príspevok, ktorý by bol niečo ako favorites alebo aj zhrnutie mesiaca. Možno dokonca oboje. A tak tento mesiac začnem aspoň s tým zhrnutím.

Lyžovačka

V marci sme ešte stihli poslednú lyžovačku. Vybrali sme sa ja, moja sestra, mamina a krstná. Počasie nám vyšlo aj keď extrémne fúkalo bolo teplo. Lyžovať v tak silnom vetre bolo celkom zábavné 🙂 mali ste pocit ako by vás držal a inokedy zas poháňal.

Drink a výhľad na Choč

Prestávka na drink (mojej segry, ale vyzeral dobre na fotku :D) a krásny výhľad na Choč. Síce nie som celkom horský typ, oceňujem akýkoľvek výhlaď či už na majestátne hory alebo na trblietajúce more. A Slovensko je predsa tak krásne. Podľa mňa na to často krát zabúdame.

Výhľad na kopce, krásna Orava

Keď sme dolyžovali zbehli sme ešte na malý dezert a moje obľúbené Latte Macchiato. (No dezert vyzeral lepšie ako chutil.)

Dezert po lyžovačke

V marci som sa konečne vybrala aj na dielničku do Dielničky u Florina ku mojej kamarátke Lenke. Vyrábali sme si takýto náhdelník. Bolo to celkom jednoduché aj keď som utrpela popáleninu tretieho stupňa (samo-diagnóza) na prste. Na zlepenie jednotlivých častí sme používali taviacu pištoľ a každá z nás sa aspoň raz popálila. Snažila som sa vám odfotiť postup a rozmýšľam, že urobím krátky príspevok. Dajte mi vedieť či budete mať záujem. Inak musím uznať, že som bola prekvapená aké krásne náhrdelníky sa nám podarili. Každý vyzeral inak, ale všetky boli veľmi pekné a kreatívne. Najbližšie sa chystám ísť v tento mesiac na vyrábanie zápisníkov.

Dielnička u Florina

A keď som už bola u Lenky samozrejme som neoodolala aj kúpila som si aj nové náušnice. Tu je moja doterajšia zbierka. Určite ešte nejaké mám, ale keďže ešte nemáme skriňu ani žiadne poličky je to u nás doma trošku chaotické.

By Mayer - Dielnička u Florina, náušnice

Ešte som trošku poškuľovala po ovečkách a cupcakes. Ovečky mi propomínajú Írsko ale neviem kde by som ich nosila. Ale sú taaaak rozkošné.

Dielnička u Florina - náušnice

V Košiciach som bola už niekoľko krát, no v kaviarni Slávia som bola prvý krát a určite sa tam vrátim hneď pri prvej príležitosti. Zariadenie bolo presne v takom štýle ako to mám rada. Stále bolo pohľadom čo objavovať. No najlepší bol ten mrkvový koláč. Ten si tam určite musíte dať. Mňam. Hneď mám naň ho chuť. A samozrejme Latte nemohlo chýbať. Čudujem sa, že som o Slávii nikdy pred tým nepočula, ani len na Instagrame som si nevšimla, že by to niekto niekedy spomínal. Nabudúce sa tam musíme ísť aj najesť. Pre mňa je to zatiaľ najlepšia kaviareň v Košiciach. Úprimne sa priznám je to najmä tomu koláču a krásnemu interiéru.

Mrkový koláč v Slávii a Latte Macchiato

Láska v (k) Slávii

Krásny interiér Slávie

Môj

(Jedna fotka mu v ten deň stačila 😀 )

Reštaurácia Bamboo

Posledné razy sme totižto jedli v ázijskej reštaurácii Bamboo. Zatiaľ sme tam boli spokojní ale minule som si objednala kačku a veru nič moc. Inak fajn a keďže sme tam jedli už niekoľko krát nabudúce si dáme zas zmenu.

Dóm sv. Alžbety

Košice

Tento hashtag mi pripomína moju kamarátku Lucku, s ktorou som bola v Írsku pred dávnymi rokmi. Slovo “dzivo” používala stále, myslím, že som to od nej dokonca na chvíľu pochytila. Škoda, že tento krát sme nemali čas sa stretnúť.

Dolce Gusto Mini Me

Od marca si môžem urobiť svoj obľúbený nápoj Latte Macchiato (Unsweetened) aj doma. Už v januárovom wishliste som vám spomínala, že chcem kávovar a bol to super príbeh ako som sa k nemu dostala. Od vtedy moje Dolce Gusto Mini Me celkom pravidelne vídate aj v mojich InstaStories. Myslím, že mi moje nadšenie ešte chvíľu potrvá.

Make up

Tieto beauty produkty som používala posledné dva mesiace najviac. Moju Naked paletku som momentálne vymenila za Essence All about Nudes – super na bežný deň. Môj all time obľúbenec Loreal Infallible make-up som trošku kombinovala s Catrice Caviar Long Stay, ktorý chcem definitívne minúť. A mojími viac menej novými obľúbencami sú Dermacol Kompaktný púder č. 3 a Dermacol Duo blusher č. 4.

Môj bežný look

A takýto je výsledok. 🙂

Výročná koláž

V apríli máme s láskou výročie a ja už niekoľko rokov pravidelne vytvorím malú koláž kde sú naše fotky najmä z posledného roku. Tento rok som ju urobila v rekordnom čase 5 minút. A takmer všetky fotky sú zo zimného obodbia, pretože som sa tak ponáhľala našla som rýchlo našla 9 fotiek a hodila to do Collage Maker. Pripomína nám všetky možné zážitky. Vždy je pekné si takto pozrieť čo všetko sme spolu prežili a za ten rok stihli.

My dvaja

Okrem toho v ten istý deň je aj výročie môjho blogu. A ja som šťastná, že ho mám 🙂 aj Blog aj tento môj Pokladík.

Nechtíky a opálový prsteň

Selfie

Na výročie nám vykuklo aj slniečko, konečne som vytiahla moje najobľúbenejšie slnečné okuliare z Forever 21. Na manikúru som použila lak od Essence x Disney Cinderella 01 Sing Sweet Nightingale, ktorú som doplnila mojím obľúbený opálovým prsteňom a hodinkami Esprit.

Výročie blogu

Tento rok ma môj najväčší podporovateľ, prihlásil do súťaže Bloger Roka 2017 aj keď ja som sa ešte trošku zdráhala, ale som rada, že ma prihlásil. Budúci rok sa možno dostanem medzi 10 finalistov :). A skoro som zabudla, že na Facebooku som už s vašou pomocou presiahla cez 100 fanúšikov. Ak tam ešte nie ste tak šup šup dajte Like tu. Uvažujem, že by sme si na FB teda mohli dať súťaž o nejaké (kozmetické) produkty. Čo by sa vám páčilo? O čo by ste mali záujem?

iPhone 4

Ako som vám spomínala už minule, podarilo sa mi predať niekoľko vecí. Môj iPhone 4S ale aj postele a stoly. Keďže ešte stále prerábame a ponachádzala som kopec vecí, ktoré nepoužívam rozhodla som sa predávať ďalej. Je to celkom zábava. Hlavne keď vidíte, že to kupujúcich poteší a sú spokojní. To ma na tom baví najviac.

Dievča vo vlaku - kniha mesiaca marec

Dievča vo vlaku - čítam vo vlaku

V marci som konečne dočítala knihu Dievča vo vlaku, ktorú som síce začala čítať už dávno, ale potom som sa k nej týždne nedostala. Jeden deň som sa teda zaťala a prečítala som skoro celú polku knihy naraz. Pre tento rok som sa rozhodla prečítať aspoň 6 kníh. S čítaním je to u mňa tak rôzne. Raz knihu prečítam naraz. Inokedy ju čítam po drobných kúsok. Ďalší krát zas čítam niekoľko kníh súčasne. Niekedy sa od nich nemôžem odtrhnúť no k iným sa zas neviem vrátiť.

Mini Lucka

Na záver je tu Mini Lucka. Tuším práve v marci frčala na Facebooku taká vec, že dajte na net svoju fotku z detstva a tak som si povedala, že vám ukážem ako som vyzerala keď som bola ešte toddler. Môžete si porovňať či sa na seba podobám. 🙂

Selfie 2

V apríli sme ešte stihli aj film Cuky a Luky. Šli sme celkom náhodou kamarátka nás zavolala. Mne sa najviac z celého filmu páčila Sviňka a vždy keď ju ukázali tak som kričala Sviňka Sviňka. Ak ste boli aj vy napíšte mi do komentárov, čo sa vám páčilo najviac.

A to je už pre dnešok všetko :). Myslím, že je to tu už dosť dlhé. Snáď sa vám tieto zhrnutie budú páčiť.  Napíšte mi dolu do komentárov váš super zážitok z apríla alebo marca. Rada si to prečítam.

 

Sending love and kisses xx

Yours Lucia

 

  • Odpovedať
    Róbert Suja
    4. mája 2017 at 14:45

    Veľmi pekný článok láska, super 🙂

Zanechať odpoveď

two × 2 =