0
Kozmetika Nail Art Nail diary

Výrazné nechty s modro-červenými trblietkami a starostlivosť o nechtové okolie

21. júna 2020
Gél lak s trblietkami a starostlivosť o nechty a ruky

Ahojte

keďže si moje gélové nechty opäť vyslúžili niekoľko pochvál rozhodla som sa ich opäť, ako inšpiráciu, pridať aj sem na blog.

Nechtová inšpirácia - nechty s farebnými trblietkami

Možno po niečom podobnom zatúžite a buď si ich vyskúšate urobiť samy doma alebo ich ukážete ako inšpiráciu vašej nechtárke.

Tentokrát sú to výrazné modro-červeno-dúhové trblietky, ktoré si vyslúžili niekoľko pochvál. Preto ich mám dokonca na nechtíkoch už druhý mesiac.

Prvé nechtíky, minulý mesiac, boli ešte o čosi jemnejšie, keďže sme zmiešali 2 druhy trblietok.

Pôvodne som chcela najmä minúť trblietky, ktoré skladujem doma a tak som vybrala také, kde ich už bolo málinko (trblietky som doniesla mojej nechtárke ja sama, pretože som ich dostala od sestry).

A druhé som zobrala pre istotu ak by nám nestačili a tie sú zároveň oveľa výraznejšie. Tieto výraznejšie mi ešte ostali a tak som ich použila tento mesiac znovu.

Glittre a trblietky na nechty - modro-červené
Nechtová inšpirácia - nechty s modro-červenými trblietkami

Ja osobne trblietky zbožňujem a je to jeden z dôvodov, prečo som začala používať gél/gél lak. Časom som sa rozhodla chodiť k nechtárke aby som nemusela všetky možné farby a trblietky držať doma v zásobe.

Teraz to kombinujem, niekedy jej niečo donesiem, inokedy zas použijeme to čo má na výber moja nechtárka Janka.

Ako si vytvoriť manikúru s trblietkami doma?

V prípade, že chcete tieto nechtíky urobiť len pomocou obyčajného laku na nechty, je to možné, no počítajte s krátkou výdržou.

Trblietky alebo tzv. glittre buď nasypte na priesvitný lak priamo na nechty alebo si môžete zakúpiť podobný mix už v laku samotnom.

Inšpirácia na gélové nechty s trblietkami

V takom prípade ich ale budete musieť trošku ponaháňať vo fľaštičke a vrstviť na viackrát.

Ďalšou možnosťou ako si urobiť podobnú manikúru doma a rýchlo je využiť gél lak set, ktorý vydrží 2 až 6 týždňov. Ľahko sa nanáša, podobne ako lak na nechty s tým, že za 2 minúty vytvrdne v UV lampe. Odstrániť sa dá behom 10 minút pomocou špeciálneho odstraňovača.

Glitrové nechty - inšpirácia na gél lak nechty s farebnými trblietkami

Starostlivosť o nechty a ruky

Po manikúre je dôležitá aj starostlivosť o ruky a kožičku na nechtoch. Ja mám veľmi citlivé okolie nechtov a sklon k tvorbe záderov. Taktiež po nových nechtoch, kedy sa odstraňuje kožička mám niekedy citlivejšie okolie a začervenanie.

Nechtová inšpirácia na manikúru s trblietkami

Na poslednej manikúre som mala obzvlášť citlivé okolie nechtov, napriek tomu, že moja nechtárka už vie o tom, že kožičku odstraňujeme minimálne, niekedy sa ešte objaví začervenanie.

Manikúra s glittrami a trblietkami na nechty
Na fotkách vidieť mierne začervenanie na prsteníčku a malíčku. Keďže mám citlivé okolie nechtov musím mu po manikúre zvyčajne venovať väčšiu starostlivosť.

Rozhodla som sa opäť dopriať kožičke okolo nechtou väčšiu pozornosť s pomocou olejčeku. Momentálne mám doma nechtový olejček od NailPerfect Upvoted (Sweet).

NailPerfect Upvoted olejček na nechty Sweet

Krásne vonia a vyživuje. Po pár použitiach začervenanie a citlivosť zmizli a vyhla som sa zápalu nechtového okolia lebo kožička sa rýchlo zotavila.

Nechtový olejček som doplnila krémom na ruky NailPerfect Aleo Vera (dá sa použiť aj na telo). Taktiež krásne vonia a na druhý deň máte ruky ako zo zamatu (ja používam krémy na ruky hlavne cez noc).

NailPerfect krém na telo a ruky Aloe Vera
Ako sa staráte o vaše nechtíky a nechtové okolie vy? Máte nejaké obľúbené produkty? Napíšte mi dolu do komentárov. 🙂

Ďakujem NailPerfect za spoluprácu na tomto článku.

    Zanechať odpoveď

    2 × two =