0
Svadba Tipy & Triky

Kde hľadať popolnočné šaty a šaty pre družičky?

25. januára 2019
Výber popolnočných šiat a šiat pre družičky

Ahojte budúce nevestičky,

svadobné prípravy sú u nás v plnom prúde. Od dnes sú to už len 4 mesiace a tak som sa pustila do hľadania svojich popolnočných šiat a uvažujem aj nad tým, čo by mali mať družičky a svadobné maminy.

Preto som veľa brázdila po nete a mám pre vás pár tipov, kde hľadať a ako si vybrať či už popolnočné šaty alebo to, ako budú oblečené vaše družičky.

Priznám sa, ešte stále nemám celkom jasno, čo sa týka družičiek a tým pádom som trošku aj na vážkach, ako ich zladím. Bola som veľmi nerozhodná či nejaké družičky vôbec mať ale nakoniec som sa rozhodla, že áno. Teraz ich ešte musím osloviť a všetko s nimi dohodnúť, no to ma nezastavilo vo fantazírovaní ohľadom ich outfitov.

Šaty pre družičku

Ako môžete zladiť družičky?

Rovnaké šaty

Je hneď niekoľko spôsobov, ako môžete zladiť svoje družičky aby ste ich odlíšili od ostatných hostí. Samozrejme, tým najvýraznejším spôsobom je, obliecť ich do rovnakých šiat. Variáciou tohto riešenia je, že budú mať sukne a rovnaký top.

Zároveň je to ale najprácnejšie, pretože sa musia všetky dievčatá dohodnúť a zhodnúť na šatách. Nie každej (hlavne ak majú iné postavy) budú rovnošaty sedieť a zároveň to môže byť pre družičky zbytočne veľká investícia, do ktorej by samé vôbec nešli.

Ak však máte skvelú partiu báb, prípadne, ak sa poznajú alebo majú podobný štýl či postavu, vyzerá to nádherne na fotkách. Ak majú družičky celkom iný typ postavy, môžete vybrať rovnakú látku a nechať im užiť rôzne strihy, vhodné na ich postavu.

Keď som si túto variantu predstavila u mojich budúcich družičiek, myslím, že by to nebolo najvhodnejšie riešenie. Už teraz viem, že by som musela počúvať zbytočné dohady. Zároveň je náročnejšie sa zhodnúť pri väčšom počte družičiek a to je aj môj prípad. Rozhodla som sa, že nechcem nikoho nútiť aby investoval peniaze do šiat, ktoré si možno oblečie len na moju svadbu.

Šaty pre družičku Asos

Šaty rovnakej farby či materiálu

Ďalšou možnosťou je, to družičkám uľahčiť, a vybrať len farbu šiat, ktorej by sa mali držať. Tu je dôležité upozorniť aj na konkrétny odtieň. Napríklad, namiesto toho aby ste povedali, že potrebujú modré šaty, dohodnete sa s nimi, že to budú svetlomodré a ukážete im vašu predstavu na fotke. Je super ak si družičky vedia aj navzájom vypomôcť a napr. cez Facebook si porovnajú farby ich zvolených šiat.

Toto je varianta nad ktorou uvažujem najviac a keďže mi už 2 z mojich budúcich družičiek ukázali šaty vo farbe, ktorú mám aj ja sama na mysli, zdá sa, že je rozhodnuté. Už mi len chýba, uzrozumiť s tým zvyšné dievčatá.

Ďalšou možnou verziou, je že sa dohodnete na farbe a napríklad dvoch odtieňoch, ktoré sú prípustné. Tu by bolo ideálne, v prípade, že máte párny počet družičiek, povedzme 6, aby mali 3 jeden odtieň šiat a ďalšie 3 druhý odtieň šiat. Tiež sa s nimi môžete dohodnúť, že to musia byť šaty a nie sukňa aby to nenarúšalo celkový dojem. Mne osobne sa páči aj takáto verzia.

V mojom prípade mi pripadá táto možnosť ako najschodnejšia. Dievčatá si vyberú šaty, ktoré im padnú a využijú ich aj v budúcnosti a nevesta bude (snáď) mať pekné fotky. 🙂 Pamätám si, že takéto farebné ladenie šiat som videla na svadbe mojej spolužiačky a bolo to veľmi pekné. Dievčatá sa dokonca dohodli na odtieni a výsledok bol super. Tento postup potom opakovali na každej ďalšej svadbe, kde sa striedali ako družičky.

Šaty pre družičku Otto

Kytica pre družičky alebo kvetinový náramok pre družičky

Ak nechcete svoje družičky zaťažovať kúpou šiat špeciálne na vašu svadbu, môžete im nechať vyrobiť menšie kytičky alebo kvetinový náramok na ruku, podľa ktorej ich svadobčania rozpoznajú. Moja kamarátka Zuzka zvolila práve túto možnosť a to hlavne preto, lebo už bolo neskoro vyberať šaty rovnakej farby. 😀 No mne osobne sa aj táto možnosť veľmi pozdávala. Kytičky na ruke sme mali krásne zladené presne s jej kvietkami vo vlasoch, v kytici, so ženíchovým pierkom a výzdobou. Všetko k sebe dokonale ladilo.

Ako si vybrať popolnočné šaty?

Ako prvé si premyslite akú chcete farbu. Chcete ladiť s výzdobou? Chcete mať na šatách nejaké špeciálne prvky? Chcete vôbec nejaké popolnočné šaty? Výber začína tým, že si utriedite vašu predstavu.

Popolnočné šaty Otto.sk

Dôležité je zamyslieť sa aj nad dĺžkou šiat a porozmýšľať v akom štýle je celá svadba. Ak by bola napríklad v boho štýle, popolnočné šaty môžu byť voľnejšie a z jemnejších látok. Ak uvažujete nad tradičnejšiou výzdobou s folklórnymi elementmi môžete si nechať kroj (alebo šaty v štýle kroju), ako popolnočnú róbu.

Popolnočné šaty Asos

Keď si utriedite základnú prestavu, je čas na rozpočet. Koľko z vášho svadobného rozpočtu chcete investovať do popolnočných šiat? A teraz sa môžete pustiť do googlenia. Nižšie sa dočítate viac o tom, kde som zavítala ja pri hľadaní mojich popolnočných šiat.

Popolnočné šaty

Ako a kde som si vyberala popolnočné šaty? Kde som našla zaujímavé šaty pre družičky a svadobné maminy?

V podstate som sa rozhliadala len na niekoľkých e-shopoch a keď už som sa rozhliadala, vyberala som aj pre seba a pozerala som aj, čo by bolo vhodné pre moje družičky. V čase keď som googlila, som si ešte nebola istá, ktorú možnosť z tých troch spomínaných vyššie vyberiem a tak som vždy hľadala nielen pre seba ale aj pre baby.

Šaty pre svadobnú mamu

E-shop, ktorý určite odporúčam pozrieť je Asos, avšak sú to veci zo zahraničia, takže si skontrolujte dobu dodania. Našla som tam najmä niekoľko skvelých šiat, ktoré by mohli byť popolnočky. Majú aj sekciu pre družičky, kamarátka odtiaľ objednávala práve družičkovské šaty. Nájdete tam dokonca svadobné šaty. Ak máte nižší rozpočet alebo chcete skôr niečo v boho alebo plážovom štýle, Asos mal zaujímavý výber.

Okrem Asosu som pozerala šaty aj na Otto.sk. Tu som pokukávala po popolnočných šatách, inšpirácii na šaty pre svadobné maminy, družičkovské šaty a nakoniec som už snívala o našej svadobnej ceste a skončila som pri plážových šatách. 😀

Šaty pre svadobnú mamu

MiaDresses.sk bol ďalší e-shop kde som zavítala. Práve odtiaľto mám moju sukňu, ktorú ste mohli vidieť aj na našich zásnubných fotkách. Na e-shope som našla približne 3 rôzne možnosti, popolnočných šiat/sukne. Ak chcete sukne pre družičky, myslím, že tento e-shop je ideálnym miestom. Avšak ja som nechcela aby mali družičky rovnakú sukňu, akú som mala na zásnubnom fotení.

Moje možnosti výberu sa značne zúžili, keď som sa rozhodla, že chcem biele popolnočné šaty. Pôvodne som uvažovala aj nad farebnými. Dokonca som mala aj favorita, ktorým boli moje šaty zo stužkovej. Niekoľko rokov dozadu som sa zastrájala, že si ich ešte aj na moju svadbu oblečiem, pretože boli dosť drahé, (hlavne na tú dobu), no aj veľmi kvalitné. Kupovala som ich v Írsku a dodnes som s nimi spokojná. No čím bližšie je naša svadba, tým som pevnejšie rozhodnutá, že chcem biele popolnočné šaty.

Popolnočné šaty Asos

Dokonca by som chcela aj biele šaty na dni pred svadbou a rozlúčku so slobodou. Tak uvidíme, či ma týždeň pred svadbou uvidíte len v bielom. 😀 V týchto e-shopoch som si našla dostatočné množstvo potencionálnych šiat a ďalej som už radšej nehľadala a nepozerala zbytočne veľa. Potom mám tendenciu váhať.

Po prehľadaní všetkých týchto e-shopov som sa nakoniec vrátila k srdcovkám, ktoré som si našla ešte niekoľko mesiacov dozadu, no dnes vám o nich už viac nemôžem prezradiť. Po svadbe sa k nim ale určite vrátim aj tu na blogu. Najskôr si ich overím, a potom vám prezradím e-shop odkiaľ som ich objednávala, myslím, že aj ten bude zaujímavým tipom pre nevesty/družičky. Tak držte palce aby boli podľa popisu a aby mi sadli, lebo ak nie tak to bude problém. 😀

Kde ste hľadali vy popolnočné alebo družičkovské šaty? Napíšte mi vaše tipy na dobré e-shopy dolu do komentárov.

LuciasBlog - podpis

Zdroje obrázkov: Pixabay, Asos, Otto.sk,

    Zanechať odpoveď

    18 − fifteen =