Máte nový rúž a chcete zabezpečiť aby vydržal na perách čo najdlhšie? Mám pre vás 4 tipy ako na to. Stačí vylepšiť pár detailov a aj z rúžu, ktorý nie je dlhotrvácny sa razom stane rúž, ktorý vydrží na perách niekoľko hodín.
Peeling pier
Ako prvé je najlepšie začať peelingom na pery. Pravidelná starostlivosť o vaše pery vám dopomôže k dokonalému vzhľadu rúžu po nalíčení.
Ak budete vaše pery pravidelne peelingovať ale aj hydratovať, rúž bude oveľa lepšie vyzerať a držať na perách.
Moj obľúbený je tento Mary Kay Satin Lips, dá sa kúpiť aj v sade spolu s balzamom na pery. Peeling krásne vonia a úžasne hydratuje vďaka bambuckému maslu.
Na pery stačí naniesť malé množstvo a jemne pošúchať. Drobné cukrové čiastočky spolu s bambuckým maslom zapracujú a odstránia staršiu suchú kožu. Potom ho už len zotriete či už vodou a uterákom alebo papierovou vreckovkou.
Podkladová báza pod rúž na pery
Po peelingu nasleduje podkladová báza/primer pod rúž. Samozrejme vyrábajú ich rôzne značky a je vždy dobré si prečítať, či je nutné primer nechať chvíľu pôsobiť alebo môžete rúž nanášať hneď na pery. Collistar Make-up Base Primer nájdete momentálne vo vynikajúcej cene, keďže je naň zľava 55%.
Ceruzka na pery
Teraz je čas, vytvoriť dokonalý tvar pier. Ceruzkou na pery si môžete trošku opticky zväčšiť pery alebo napríklad vytvoriť ombre efekt. Nebojte sa ceruzkou vyplniť celé pery a až potom nanášať rúž. Pred nedávnom som vám na blog spísala aj tipy ako na optické zväčšenie pier iba s makeupom.
Zapúdrovanie rúžu
Po ceruzke nasleduje samotný rúž a ak chcete vytvoriť krásny matný efekt a umocniť výdrž rúžu na perách, stačí použiť papierovú vreckovku a cez tú prepudrovať pery.
Ešte pred tým, si môžete pery otlačiť do vreckovky aby sa rúž zapracoval do pier ale záleží to aj od toho ako veľmi matný efekt chcete dosiahnuňť a tiež ako veľmi chcete predĺžiť výdrž rúžu. Ja sa rozhodnem niekedy tento krok preskočiť.
Hotovo! Teraz si ľahko vyčarujete na perách dlhotrvácny efekt, ktorý bude na perách držať aj po niekoľkých hodinách.
Ďakujem Notino za spoluprácu na tomto článku.
Žiadne komentáre