0
Nezaradené

Ako sa zbaviť zaparenín u bábätka?

1. mája 2022
Nechtíkovo - zinková masť pomáha proti zapareninám

Zo zapareninami sa stretne takmer každá mama a to hlavne v období do jedného roka. Bábätká majú na sebe väčšinu času tesnú plienku a koža je veľmi jemná a zároveň citlivejšia.

Ako sa zbaviť zaparenín u bábätiek

Nám sa darilo vyhnúť zapareninám na zadočku pár mesiacov. No nakoniec som sa ich pokúšala zmierniť a odstrániť nejaký ten týždeň a cca dvakrát sa vrátili.

Purity Vision nechtíkovo-zinková masť proti zapareninám

Vyskúšala som viaceré spôsoby – vetrať postihnutú časť, poriadne vysušiť zadoček aj mnohé značky krémov či plienok. Prešli sme si baleniami Bepanthenu, Sudocremu cez menej známe značky ako Bebelo, Fred and Flo… Krémy aj plienky boli samo o sebe fajn avšak zapareniny sa síce zlepšili no nezmizli, keďže u nás bola zaparenina jednoznačne spôsobená prebytočnou vlhkosťou a trením. A tak som musela skúšať ďalej.

Tak teda ako na bežné zapareniny u bábätiek?

Po niekoľkých neúspešných pokusoch a zmenách som nakoniec siahla po detskom púdri, ktorý dostala Valentínka od svojej tety Livky. No ani to nebolo celkom ono. Tak som pridala ešte krém a zrazu sa zapareniny začali strácať. Púder krásne nasaje prebytočnú vlhkosť a krém zhydratuje kožu a dodá jej ochrannú vrstvu.

Obľúbená zinková masť - starostlivosť o bábätko

Detský púder a Purity Vision zinková masť

Začala som kombináciou púdru Bevola a Sudocremom, ktorá zafungovala dostatočne. No predsa len som sa ešte raz rozhodla siahnuť po novom kréme a zvolila som nechtíkovo-zinkovú masť od Purity Vision. Tá sa mi osvedčila najviac.

Ja osobne cítim obrovský rozdiel keď použijem pri prebaľovaní zinkovú masť Purity Vision a iný krém (striedam nespotrebované zvyšky z predošlých čias)

Purity Vision - nechtíkovo-zinková masť starostlivosť o bábätko

V porovnaní s inými krémami je nechtíkovo-zinová masť Purity Vision jasný výherca. Hneď po prvom použití som pri prebaľovaní pocítila akú jemnulinkú kožu mala Valentínka. Občas ho preto používam aj ja napríklad na ruky. Taktiež nádherne vonia.

Keďže naša pediatrička odporúčala Sudocrem, no ten som už pravidelne používala a zapareniny nezmizli (kúpila som extra veľké balenie, aj na iné drobné kožné začervenani, na ktoré ho taktiež doporučila). Ešte stále ho bežne používame, no striedam ho práve so zinkovou masťou.

V našom prípade teda najlepšie zabrala kombinácia detského púdru a zinkovej masti. Na Notino teraz nájdete novú podkategóriu Matka a dieťa (v kategórii Zdravie), kde sú rôzne produkty od plienok, krémov až po hračky, baby monitory a dokonca aj detské výživy či mlieka, takto môžete ľahko nakúpiť na jednom mieste všetko potrebné pre svojho drobca a aj pre seba. Vždy keď potrebujem doplniť svoje kozmetické zásoby zároveň skontrolujem tie Valentínkine a dopĺnim ich naraz v jednej objednávke.

Valentínka so svojím obľúbeným krémom Purity Vision - zinková masť

Pozor! Dôležité…

Zapareniny u bábätiek si vždy prekonzultujte so svojím pediatrom a zistite či nie je nutná liečba napríklad kvasiniek. Taktiež zvážte či vaše bábätko nemá určité špecifické zdravotné problémy ako ekzém, alergie a podobne.

Krém pre bábätká proti zapareninám Purity Vision zinková masť

To je opäť niečo o čom budete vedieť najviac vy ako maminka a váš pediater. V prípade, že doterajšie všeobecné odporúčania alebo nejaké základné odporúčanie od vášho pediatra nezabralo, vtedy skúste môj tip.

Pozrite si viac zdrojov a porovnajte si, ktoré odporúčania sa opakujú najviac, vyskúšajte ich a ak nezaberú až potom skúšajte zvyšné tipy.

Takto som to urobila ja, až po porade s lekárkou a preštudovaní si viacerých zdrojov som skúsila túto kombináciu, ktorá u nás našťastie zabrala. Držím palce.

Bio Nechtíkovo-zinková masť na detskú pokožku

Aké sú vaše skúsenosti zo zapareninami u bábätiek? Bola nutná liečba alebo stačili bežné tipy na ich vyriešenie?

Nechtíkovo-zinková masť od Purity Vision ako ochrana proti zapareninám u bábätiek

Ďakujem Notino za spoluprácu na tomto článku.

    Zanechať odpoveď

    2 × two =