0
Lifestyle Svadba Tipy & Triky

10 tipov na svadobný dar pre novomanželov

18. apríla 2019
Svadobné dary pre novomanželov na svadbu - Mr and Mrs z dreva

Ahojte,

keďže naša svadba sa blíži, zhusťujú sa aj články so svadobnou tematikou na blogu. 🙂 Tento bude venovaný svadobným darom, čiže výnimočne nie je pre nevesty ale aj tie sa môžu inšpirovať tiež, pri tvorbe svojho zoznamu. Mám pre vás 10 tipov na dary pre novomanželov:

*No predsa ešte začnem tipom pre nevesty. Bohužiaľ zatiaľ to u nás nefunguje tak ako v Amerike, čo sa týka dávania darov. Mne osobne sa veľmi páči systém akým to tam funguje. Dary si dáte do svojej Wedding Registry a napriek tomu, že ste si dary vybrali sami neviete, kto vám čo podaruje, takže máte stále malé prekvapenie.

U nás som zachytila trend excelovskej tabuľky v Google docs, ktorá obehne hostí a každý tam vyplní meno k daru, ktorý chce kúpiť. My sme zvolili svadobný web, kde som spísala zoznam darov aj s e-shopmi, kde sa dajú kúpiť.

Okrem toho na svadobný web môžeme dať aj informácie o programe či menu. No problém s tým aby sa darčeky nekupovali dvojmo zostáva. Ak ale máte nejaké tipy ako toto vyriešiť kľudne mi ich napíšte dolu do komentu. 🙂

A teraz už oficiálne k darčekom na svadbu:

Svadobný dar - Mr & Mrs šálky

Foto kredit: Fitz Monroe

1. Malá drobnosť

Peniaze sú síce najuniverzálnejší darček ale ho ale predsa chcete urobiť trošku špeciálnejším, aby novomanželom po vás niečo zostalo na pamiatku, okrem obálky, môžete kúpiť nejakú menšiu drobnosť. Určite ale porozmýšľajte aj nad tým či má daný pár rád takéto vecičky.

Mne osobne sa napríklad vždy páčili zladené hrnčeky Mr. and Mrs (napríklad tieto, tieto alebo tieto) alebo takáto vlajka Mr and Mrs, ktorú môžu zavesiť na svadobný stôl. Ďalšou možnosťou sú zladené tričká alebo mikiny tiež v štýle Mr. and Mrs. Sú aj rôzne ďalšie varianty ako tu či tu. Myslím, že je to dokonalý outfit na druhý deň po svadbe alebo na medové týždne.

No nie každému to môže sadnúť. Ak si myslíte, že by skôr ocenili fotorámik, fotoalbum na svadobné fotky alebo knihu na zapisovanie výročí, neriskujte a kúpte niečo takéto tradičnejšie.

Ručne robený svadobný fotoalbum Baky

Ručne robený svadobný fotoalbum Baky – staroružový

2.  Čo tak niečo ručne vyrobené

Opäť sa na chvíľku vrátim k peniazom. Ak vás nezaujalo nič z maličkostí vyššie, no viete, že chcete novomanželov obdarovať nápaditejšie než len obálkou, zapojte svoju kreativitu a ruky. Nemusí to byť nič prehnané. Dnes je už kopec jednoduchých spôsobov ako “ozdobíte” svoj peňažný dar.

Čo tak pokladnica plná zlata? Stačí kúpiť jednoduchú drevenú krabičku a do nej vložiť sumu, ktorú ste chceli dať novomanželom, v drobných minciach namiesto bankoviek. Skúste im tam nahádzať 0,50€, 0,20 a 0,10€. Viem čo vám teraz napadá 😀 vhodiť tam samé medené 😀 ale nebuďte krutý. Veď to by mali problém minúť až do dôchodku. 😀

Ďalšou možnosťou je 1 milión. Na to vám stačí fotorámik a bankovky. Vyskladáte si z nich pekne 1 000 000 €. Bankovky môžete použiť podľa toho, akú sumu chcete dať novomanželom. Dolaďte to milou grafikou a máte to. Ak to chcete posunúť ešte vyššie skúste strom na ktorom rastú peniaze. 🙂

Tu je príklad penazí vo fotorámiku, ktoré sme dali my nášmu synovcovi na krstinách.

1 milión z bankoviek - svadobný alebo krstný darček

3. Svadobné noviny a svadobné poháre

A keď sme už pri tom vyrábaní darčekov, čo tak skúsiť vyrobiť mladomanželom svadobné noviny alebo svadobné video či prezentáciu? Ak si nie ste istý, či by ich to potešilo, dohodnite sa na takomto dare predom. Prípadne im môžete darovať ich svadobné poháre alebo nové priezvisko s dátum svadby vyrezané z dreva.

Avšak o takomto type darčeku sa určite poraďte s budúcimi novomanželmi dopredu aby vedeli, že sa na vás môžu spoľahnúť a prípadne vám povedali, čo sa im páči. Ja osobne si myslím, že je to dobrý spôsob ako darovať niečo malé a zároveň, niečo, čo využijú na svadbe a potom si to nechajú na pamiatku. Zistila som to počas plánovania vlastnej svadby, nikdy pred tým by mi takýto darček nenapadol.

4. Spoločný kurz

Netradičnejšou možnosťou je kúpiť budúcim manželom tanečný kurz. Tu je ideálne ak im ho darujete ešte pred svadbou aby svoje novonadobudnuté tanečné zručnosti mohli využiť už na svadbe. Ak je na to už neskoro, môžete im darovať kurz varenia alebo kurz, kde sa naučia niečo po čom už dlhšie túžili (fotografovanie, tenis, maľovanie). Ideálne kurz, ktorý sa bude páčiť obom. 🙂

5. Pobyt – mini honeymoon

Keď už sme pri zážitkoch, čo tak kúpiť im nejaký víkendový wellness pobyt? Po svadbe malá regenerácia neuškodí a ak zatiaľ nemajú naplánované medové týždne, môžu si užiť aspoň malý “medový” víkendový pobyt.

Som si istá, že takýto darček by patril k tým nezabudnuteľným. Tento typ darčeku je tiež vhodný ako skladačka pre priateľov, stačí keď dá každý okolo 10-20€ a potom už len kliknúť na zlavadna.sk a dokonalé prekvapenie je na svete.

Koľko stojí dovolenka na Sardínii?

6. A čo kvety?

Kvety sú neoddeliteľnou súčasťou svadby. Avšak v dnešnej dobe si čoraz viac párov uvedomuje, koľko krásnych kvetov vyjde na zmar, pretože ich dostanú mladomanželia všetky v jeden deň.

Lásky Kvet vymyslel kreatívne riešenie ako darovať kyticu a to tak, že príde síce neskôr ale mladomanželia si ju aspoň môžu naplno užiť. Ešte modernejšia verzia je, obdarovať pár, stieracími žrebmi namiesto kvetov.

Ideálne je ak sa spoja všetky tri možnosti (ak rôzni hostia využijú rôzne možnosti). Tak budú mať mladomanželia aj kvety na svadbe, aj po svadbe a možno ešte vyhrajú nejaké to euro. 🙂

7. Spomienky všade

Ak viete, že budúci mladomanželia si radi “ukladajú” svoje spomienky, skúste sa obzrieť po tlačiarni na fotky z mobilu alebo priamo po foťáku, ktorý im fotky hneď vyvolá. Polaroid môže byť aj súčasťou svadobného programu.

Foťák doneste priamo na svadbu a odfoťte ním hostí aby mali všetci pamiatku na svadbu. Ďalšou spomienkovou možnosťou je vytlačiť spoločnú fotku páru na plátno a darovať im ho do ich nového spoločného bývania.

8. Elektro (ne)vyšlo z módy

Napriek tomu, že v dnešnej dobe vyzerajú svadobné dary trošku odlišne od tých, ktoré dostávali naši rodičia, ja osobne si nemyslím, že elektro a veci do domácnosti vyšli úplne z módy. Ide tu len o to aby ste dobre zhodnotili situáciu.

Býva daný pár spolu? Idú sa sťahovať do nového spoločného bývania? atď. Potrebovali by práčku, umývačku či robotický vysávač? Samozrejme toto všetko sú už veľké dary, ktoré sa zvykne dávať bližšia rodina.

Napriek tomu, elektro je dnes cenovo dostupné a ak napríklad viete, že majú radi kávu, hrianky či čaj, za pár desiatok eur viete kúpiť kapsulový kávovar, hriankovač či špeciálnu kanvicu na varenie čaju.

9. Stará klasika

Tento tip trošku naväzuje na ten predošlý. Ak už spolu pár býva je možné, že im netreba výbavu, ktorú kedysi dávali mladomanželom. Avšak sada kvalitných mäkkučkých uterákov či porcelánové taniere, môžu byť stále krásnym darom.

A to hlavne ak kúpite niečo luxusnejšie od bežného. Skúste kúpiť kvalitnejšiu sadu pohárov na víno alebo kávu. Aj v tomto prípade sa ale sústreďte na potreby budúcich novomanželov a aj na ich preferencie.

10. Niečo čo by chceli ale sami si to nekúpia

Posledný tip je najvšeobecnejší. Môžete skúsiť porozmýšať, čo by mladomanželia chceli ale sami do toho až tak nechcú investovať, lebo sa im to možno zdá drahé pred svadbou.

Môže to byť aj niečo hodnotnejšie ale zložíte sa na to ako viacerí kamaráti. Musíte si ale byť istí, že to je niečo čo skutočne ocenia a bude sa im to páčiť.

    Zanechať odpoveď

    3 × one =