0
Lifestyle Svadba Tipy & Triky

Denník nevesty – 2 mesiace do svadby #HappilyEverSuja

26. apríla 2019
Manžety, obrúčky, zásnubnubný prsteň, svadobné pero - denník nevesty

Ahojte, budúce nevesty,

ani neviem ako a už sú to len 2 mesiace do našej svadby! Uteká to veľmi rýchlo. Skutočne čím bližšie to je, tým rýchlejšie mi čas ubieha. Pamätám si, že keď sme mali 10 mesiacov do svadby zdalo sa mi to ako večnosť, kým to prešlo do 9 mesiacov. Dnes je to presne naopak.

Zároveň ale musím uznať, že sa tomu teším. Mám pocit, že sme dobre pripravení aj keď sú tu ešte úlohy, ktoré nie sú splnené a dokončené, no väčšinou sú to už len tie najdrobnejšie detaily. Musím ešte dodať, že sa mi zdá, že sa toho tak veľa mení a mierne upravuje.

Napríklad, čo sa týka plánov na dni tesne pred svadbou. Plány sa posúvajú, prehadzujú a minule som zistila, že už mám problém s tým čo som komu povedala, či sú dôležité osoby dostatočne informované. 😀 Pár vecí, ktoré som prebrala s maminou som ešte akosi nestihla povedať sestre, ktorá je aj môj svedok a družička. Potom sa mi stane, že rátam s tým, že už o tom vie. 😀

Ale poďme ku konkrétnejším veciam, čo sme stihli a čo ešte nie. Taktiež aj môj zoznam úloh sa stáva čoraz menej štruktorovaným a trochu sa to tam premiešava. Našťastie, zatiaľ sa v ňom dostatočne vyznám. No mám pre vás aj pár ponaučení z mojich chýb, ktoré mi vyplávali na povrch práve v tomto období.

Svadobné poháre - denník nevesty #HappilyEverSuja

Svadobné poháre

Napríklad svadobné poháre. Kto ma sledu je na IG (@luciasblogsk, ak nie choďte pozrieť 🙂 poteším sa novému followerovi) vie, že už sme kúpili svadobné poháre v Žiline v Home&You . Avšak to čo bolo pred tým, píšem až sem na blog.

Svadobné poháre som mala vybraté už niekoľko mesiacov dozadu, no nechcela som ich kupovať príliš skoro. Hovorila som si, že to sú už detaily a na to mám kooooopec času. Pomaly som sa zbierala, že ich idem objednať celý marec. 😀 Kým som sa k tomu dostala v apríli, pani, ktorá ich ručne vyrábala, napísala na svoj Facebook, že apríl a máj má totálne vybookovaný a ďalšie objednávky nepríma.

Svadobné poháre - denník nevesty #HappilyEverSuja

Takže som sa musela pustiť do hľadania nových svadobných pohárov. Našťastie, toto je skutočne taká tá drobnosť a nebola som úplne vysadená na dané poháre aj keď sú nádherné. No chytila ma trošku panika, že čo ak nestihnem ani pierka alebo nejakú ďalšiu prkotinu, na ktorú som možno zabudla.

Moje odporúčanie je, svadobné drobnosti vyberajte tiež približne 3 mesiace pred svadbou. Nikdy neviete, môže byť veľmi vyťažená sezóna svadieb a nestihnete to ako ja. Samozrejme týka sa to najviac personalizovaných vecí.

A potom prišiel problém s tortou

Ďalšie ponaučenie je, že si zabookujte dostatočne dopredu svadobnú tortu. Videla som, že jedna cukrárka mala uzatvorené objednávky na torty (apríl, máj tuším aj jún) už niekedy vo začiatkom februára. Vtedy som ja ešte ani len nemala šajn, akú tortu budeme asi chcieť.

Reálne som nad tým začala premýšľať práve v tom februári/marci. Pôvodne sme mali dohodnuté, že pani čo nám pečie koláče a slanečky nám urobí aj tortu. No a tu nastal ten problém, keď nám necelé 2 mesiace pred svadbou povedala, že sa bojí, že to nestihne, lebo je toho pomerne dosť veľa.

Takže sa opäť začal hon za svadobnou tortou. Po pár neúspechoch bola ale kríza zažehnaná a torta bude. 🎂Moje osobné odporúčanie je teda si tortu zabezpečiť tých približne 7-6 mesiacov pred svadbou a prípadne si to ešte aj dvakrát overiť. 🙂

V skutočnosti to celé neberiem až tak dramaticky ale raz za čas ma chytí taká 5 sekundová panika a potom sa zas vrátim do normálu. 😀 Ide o to, že sa snažím mať všetky veci pripravené dostatočne včas, tak aby som to mala vyškrtnuté zo zoznamu a nestrašilo ma to. Potom sa môžem kľudne sústrediť na ďalšie úlohy.

Svadobné pozvánky - denník nevesty #HappilyEverSuja

Pozvánky

Väčšina pozvánok je síce odovzdaná, aj keď sa nám nepodarilo ich dávať ich hosťom naraz, čo by som ja, bežne preferovala. Proste to tak nevyšlo a pár sme ich ešte stále neodovzdali, takže je skutočne najvyšší čas.

Ako viete z môjho IG, tak s pozvánkami sme mali rôzne opletačky. Preto mám pre vás ďalšie odporúčanie a tým je dajte si pozor na dodávateľov aby ste mali všetko, čo potrebujete načas.

My sme si to síce skomplikovali kvôli obálkam a pečiatkam ale aj tak. Asi každá budúca nevesta chce, aby boli oznámenia dokonalé, preto je dôležité všetko skontrolovať viackrát a vyhnúť sa tak chybám na svadobných oznámeniach.

Svadobné pozvánky - denník nevesty #HappilyEverSuja

Ja osobne som (kedysi) chcela dávať pozvánky strikne 3-4 mesiace dopredu. No musím uznať, že skutočne väčšina hostí o svojom pozvaní vedela hneď pri našich Save the dates, čiže v podstate skoro rok dopredu. Teraz teda ešte šup šup rozdať posledné pozvánky, lebo svadba klope na dvere.

PS: Naše pozvánky vám ukážem v osobitnom článku, kde vám aj napíšem čím sme boli inšpirovaní a vysvetlím vám pár symbolov.

Skúška svadobných šiat - Jadei - LuciasBlog

Úprava svadobných šiat

Jednou z najkrajších svadobných aktivít je vždy skúška svadobných šiat. Uznávam toto ma baví zo všetkoho najviac. (Ďalšou obľúbenou aktivitou je tanečná ale tá je už spoločná, takže teraz sa vrátime k svadobným šatám.) Na naše 10 výročie s Robkom (a 5 výročie blogu), som mala v salóne skúšku svadobných šiat.

Skúška svadobných šiat - Jadei - LuciasBlog

Robili sa práve tie detailné úpravy presne na moje miery. Tak dúfam, že mi v máji sadnú ako uliate. 😀 Na skúšku som si doniesla aj všetky doplnky, ktoré plánujem mať v deň svadby a výsledný efekt je ešte oveľa krajší ako v mojich predstavách.

Mamina mi robila spoločnosť a všetko mi krásne odfotila. Som rada, že som skúšala šaty už aj s doplnkami lebo si viem teraz urobiť jasnejšiu predstavu ako to bude ladiť v náš svadobný deň. 👰🏻

Obrúčky

Konečne máme aj obrúčky. Obrúčky sme si dávali robiť ešte v januári (dostali sme ich v apríli). Nie nebojte sa, bežne to netrvá až tak dlho, myslím, že si nás trošku poposúvali aj kvôli skorčím svadbám a taktiež kvôli tomu, že museli ešte doobjednávať materiál. 💎Veľmi som sa na tešila a myslím, že o to viac lebo boli robené na mieru.

Na druhú stranu je asi dobre, že to tak dlho trvalo lebo odkedy ich máme doma neustále sa na ne pozerám a skúšam si ich. Keďže vám ich zatiaľ nejdem ukázať, už vám viac neprezradím a pozrieme sa na ne spolu po svadbe tu na blogu. 💍

Opäť prichádza môj tip, obrúčky si určite nenechávajte na poslednú chvíľu a to hlavne ak si ich chcete dať robiť na mieru. Zastavte sa u zlatníka radšej skôr. Opíštu mu vašu predstavu a on vám povie v akom čase je to pre nich reálne.

Napríklad moja mamina mi povedala, že oni nemali ešte svoje obrúčky hotové a tak si obrúčky na svadbu museli požičať. Ďalšia nevesta zas spomínala, že obrúčky mala dávno pred tým ako svadobné šaty (čo síce ja neodporúčam ale sú teda dosť dôležité 😀 ).

Manžety, zlaté svadobné pero, obrúčky - denník nevesty

Drobnosti

Musím uznať, že sa to ani nezdá a stihli sme toho dosť aj počas tohto mesiaca. Je zvláštne ako sa mi na jednu stranu zdá, že som skoro nič nevybavila a na druhú stranu sa mi to zdá, že niektoré veci sme vybavili dávnejšie, no bolo to práve v tomto období.

Napríklad, posledné doplnenie Robovho svadobného obleku ako manžety, krížik, svadobné prierka, zvyšné darčeky pre hostí a samozrejme pravidelné tanečné tréningy s našou Natálkou.

Máme dokonca aj svadobné pero na podpis s našim novým priezviskom. Pre tých, ktorí by sa čudovali, vzniklo to náhodou. Objednala som toto krásne zlaté pero s veľkým diamantom (mám ho až v dvoch farbách) a Robo si ho všimol, že “aké pekné”. A tak som mu povedala (čiastočne zo srandy a čiastočne vážne), že to je naše svadobné a on potešene súhlasil.

Takže Matt a Eri, pero musíte zdokumentovať aj na svadobných fotkách. 🙂 Skutočne sme toho nakoniec stihli dosť len sú to už skôr samé detaily a drobnosti.

Zlaté svadobné pero s diamantom - denník nevesty

Čo nás ešte čaká mesiac pred svadbou?

Samé dolaďovačky a hlavne plánovanie programu a harmonogramu svadobného dňa. Moja írska rodina príde na týždeň, takže týždeň pred svadbou sa bude niesť nie len v duchu vybavovačiek ale aj zvítavania a rodiny. Aj ďalšia veľká časť rodiny príde už v piatok a budú odchádzať v nedeľu a preto je naša svadba skôr celo víkendová záležitosť. Ďalším veľkým bodom je rozlúčka so slobodou, ktorú budem mať v Prahe.

Nemôžem tomu uveriť, že takto o mesiac už budeme manželia a budeme mať po svadbe. Posledné 2 mesiace mi utiekli  závratnou rýchlosťou. Myslím, že tento posledný pôjde ešte rýchlejšie ale už sa veľmi teším a napriek tomu, že si prípravy užívam, čoraz viac sa teším na samotnú svadbu a čo je ešte dôležitejšie na to čo nás čaká po nej, manželstvo.

PS: Článok vychádza trošku neskôr, kvôli mojej chorobe a zároveň som vám chcela povedať, že jednomesačný denník plánujem vydať ešte asi týždeň pred svadbou. Ak sa mi podarí po svadbe spíšem aj ten posledný týždeň pred svadbou v osobitnom článku ale publikujem ho určite až po svadbe.

Čítali článok nejaké budúce nevesty, ktoré sa vydávajú v tento či budúci rok? Ak áno pochváľte sa dolu do komentáru,  a napíšte svoje pocity. 🙂

 

LuciasBlog - podpis

    Zanechať odpoveď

    three × 2 =