0
Móda

Najhorúcejšie trendy z obchodov s oblečením na rok 2024! Pozrite sa, čo bude módne

2. januára 2024
Módne trendy na rok 2024

Vítame nový rok 2024 a spolu s ním aj nové trendy v móde. Poďme sa spolu pozrieť na 10 módnych trendov, ktoré nás budú najbližšie obdobie obklopovať v online obchodoch, v kamenných predajniach a na uliciach.

Tichý luxus
Tichý luxus - outfit inšpirácia

1. Tichý luxus

Quiet luxury je za poslednú dobu čoraz populárnejší. Odráža sa to v móde, ale aj v celkovom životnom štýle. Základnou myšlienkou je dôraz na nenápadnú eleganciu, kvalitu a remeselné spracovanie pred okázalými logami či dizajnom.

Kúsky oblečenia, ktoré si vyberáte by mali byť skôr nadčasové a z kvalitnejších materiálov. Kvôli variabilite sú uprednostňované neutrálnejšie farby.

Tichý luxus - čistá elegancia outfit

2. Velúr

Velúrové kúsky sú v trende už nejaký ten rok a ich popularita ešte výrazne neklesá. Je často používaný na výrobu oblečenia, vďaka jeho elegantnému vzhľadu. Taktiež je veľmi všetstranný a preto je využívaný, či už na elegantné šaty, nohavice, saká alebo teplákové súpravy.

Velúrové šaty

3. Uhladený štýl

Zatiaľ čo roky covidu a čas v karanténe nám umožnili nosiť na dennej báze teplákovky a pohodlné oblečenie módny priemysel postupne zažíva tlak na ultra ležérne štýly.

Zažívame návrat polokošele a túžbu po klasickej elegantnej no stále sviežej estetike. Kombinujte rafinované tvary, košele, svetre či elegantné sukne.

Čistá elegancia - čierno-biely outfit
Uhladený štýl outfitu

4. Biela s čiernou

Ako naznačil Vogue, mnohí módny návrhári sa na mólach držali tradičnej bielej a čiernej ako zrkladnenie momentálnej situácie vo svete. Biela reprezentuje snahu dizajnérov o pocit ľahkosti. Zatiaľ čo čierna ukazuje ako môže predstavivosť stúpať, dokonca aj v časoch smútku. Čierna s bielou nie sú nudné ale skôr trvácne a vždy využiteľné.

Bielo-čierny outfit

5. Troška farby

Ak sa vám zdá, že zatiaľ sú trendy v móde na rok 2024 trochu fádne, práve teraz to pomaličky napravíme. Okrem tichého luxusu, či uhladenej elegancie budú módne aj farebné kúsky. A to hlavne v prípade, že už máte svoj kapsulový šatník vystavaný a treba ho oživiť.

Teraz je ten správny čas doplniť ku všetkým neutránlnym a základným kúskom aj výrazné farby ako fuksiovú či neónovú zelenú.

 Troška farby - fuksiová
Troška farby - zelená

6. Čistá elegancia

Rok 2024 sa bude niesť v štýle elegancie. Myslím, že už samotný quiet luxury trend tomu tiež naznačuje. Zásobením vášho šatníka kvalitnými základnými kúskami odstránite väčšinu vášho ranného stresu.

Zároveň v tomto prípade nemusíte siahať po najluxusnejších značkách, ako sme si už povedali logá na každom kúsku oblečenia sú out. Ak už skutočne chcete míňať, väčší rozpočet si nechajte najmä na kabelky, šperky či obuv, ktoré sa ľahšie nosia opakovane a pozdvihnú vaše basic kúsky. A ako si môžete všimnúť z môjho výberu outfitov, niekedy stačí len zameniť farbu a ľahko preskočíte z jedného trendu do druhého.

Čistá elegancia
Tichý luxus - čistá elegancia outfit

7. Športový štýl

Približne za posledné tri roky boli veľmi obľúbené teplákové súpravy a uvoľnený štýl oblečenia. Ako si všetci pamätáme bolo to spôsobené spomalením životného štýlu a veľa času, ktorý sme trávili či už doma, prípadne vonku na prechádzke.

Teplákovky síce idú postupne do úzadia ale neopúšťajú nás tak úplne. Skôr sa formujú do ešte viac športového vzhľadu. Šialenstvo okolo všetkých športových vecí ešte ani zďaleko nedosiahlo svoj vrchol a už vôbec nie svoj koniec.

Tento trend pripomína štýl Victorie Beckham z 90tych rokov, kedy pravidelne podporovala Davida počas zápasov v šiltovke a tričku s potlačou Davidoveho tímom či inou športovou potlačou. Podobne ako Victoria aj vy môžete skombinovať elegantnejšie kúsky so športovými. Napríklad táto športová teplákovka z Bolf, ktorú nájdete na ich eshope v niekoľkých farbách.

Športová tepláková súprava

8. Vysoký pás

Vysoký pás bude aj v roku 2024 na výslní. Je jedno či sa bude jednať o rifle, elegantné nohavice alebo tepláky. Taktiež vysoký pás pristane či už širokým mom jeans alebo ultra obtiahnutým strihom nohavíc. V skratne, tento rok sa mu budete len ťažko vyhýbať.

Vysoký pás - outfit
Vysoký pás - outfit, čierne legíny imitácia kože

9. Objem a tvary

Móda 2024 bude aj o experimentovaní s objemom, dĺžkou a tvarom. Môžete očakávať, že prehnané dĺžky sa objavia na všetkých typoch oblečenia – príkladom môžu byť dlhé šaty s nadrozmernými bundami.

Koniec objemu a atypickým tvarom sa zatiaľ ani zďaleka nepribližuje. Kľudne stavte na oversized kúsky, ktoré sú zvyčajne veľmi pohodlné alebo skôr siahnete po atypickom tvare svojho outfitu, je to len a len na vás.

Objem a tvary outfit

10. Kovový lesk

Letné olympijské hry 2024 v Paríži sa blížia a zdá sa, že to inšpirovalo aj viacerých módnych návrhárov. Na mólach sa objavili kovové odlesky a metalické modely, či už zlatej, striebornej a dokonca bronzovej. Ani kombinácia kovových farieb nie je zakázaná, ba priam naopak.

Metalická zlatá si vás v roku 2024 určite získa. Vďaka zlatu bude každý outfit pôsobiť formálnejšie. Tento trend môžete rôznorodo kombinovať. Ak vás neoslovú čisto zlaté či strieborné šaty, držte sa napríklad metalických kabeliek alebo topánok. Aj gladiátorský vzhľad je in, prípadne môžete zmierniť príliš metalický vzhľad džínovinou alebo kožou.

PS: Všetky tieto nádherné outfity, ktoré sú použité ako príklady v článku nájdete na eshope Bolf.sk. Majú tam skvelý výber či už základných kúskov ale aj mnoho športových a teplákových súprav a taktiež zimného oblečenia.

Toto je môj výber top 10 trendov v móde na rok 2024. Ktorý vás pre tento rok najviac zaujal? Napíšte mi dolu do komentárov, veľmi sa poteším. Za mňa je top bod číslo 5 – Troška farby.

Ďakujem za spoluprácu na tomto príspevku Bolf.sk

Zdroj úvodnej fotky: fotka od freestocks na Unsplash, zvyšné fotky: Bolf.sk

    Zanechať odpoveď

    1 × 1 =