0
Cestovanie Taliansko Tipy & Triky

Koľko stojí požičanie auta na Sardínii?

9. júla 2018
Koľko stojí požičanie auta na Sardínii?

Ahojte drahúšikovia,

ako viete v apríli sme si užili mini dovolenku k nášmu 9. výročiu na Sardínii. Išli sme do hlavného mesta Sardínie, Cagliari. Náš plán bol celkom jednoduchý. Keďže sme išli ešte v apríli, tušili sme, že to nebude celkom plážová dovolenka. Aj preto sme sa ubytovali priamo v meste, v centre Cagliari.

Koľko stojí požičanie auta na Sardínii?

Avšak chceli sme vidieť aj pláže a tak sme sa po pár dňoch rozhodli, že je čas si prenajať auto. Uvažovali sme o tom už na Slovensku ale chceli sme sa rozhodnúť spontánne a podľa počasia, na ktorý deň si požičať auto. Auto sme si nakoniec požičali na 2 dni a akurát na krásne slnečné dni, lebo pár dní pred tým bolo buď zatiahnuté alebo slniečko len tak vykuklo a zas sa skrylo. Urobili sme si plán pláží, ktoré sme chceli vidieť (aj s pomocou domácich a Googlu) a vyrazili sme. Viac o plážach (+ veľa fotiek) sa dočítate tu.

Koľko stojí požičanie auta na Sardínii?

Ako prebiehalo požičanie auta?

Keď sme sa prechádzali po meste náhodou nás zaujala aj požičovňa áut a motocyklov. No nechceli sme nič bookovať pred tým ako si urobíme prieskum na nete. Keď sme prišli na ubytko, Googlili sme si požičanie auta na Sardínii a ceny boli horibilné. Až tak, že som sa zľakla, že pláže neuvidíme. O samotnú cenu auta by ešte až tak nešlo ale zálohy, ktoré vám zablokujú na účte boli v sumách 1 000 €  a viac a to sa nám zdalo veľa. Našťastie sme hneď na to utekali do požičovne, ktorú sme videli v meste.

Koľko stojí požičanie auta na Sardínii?

Kde si lacnejšie požičiate auto?

V požičovni priamo v Cagliari boli ceny približne o polovicu lacnejšie. Aj oni sami spomínali, že cez portál je cena vyššia aj kvôli tomu, že časť si berie práve samotný portál, ktorý zabezpečuje službu online, čo je samozrejme logické. No rozdiel v cene je takmer polovičný, aspoň v našom prípade tomu tak bolo. Cena za auto na dva dni bola 58 €, čiže 29€ na jeden deň, a na karte nám zablokovali len 500 € (“len” v porovnaní s tým čo sme videli na nete).

Koľko stojí požičanie auta na Sardínii?

Na čo nezabudnúť?

Jediné čo musíte ustrážiť je tankovanie paliva pred vrátením auta a čas kedy ho máte vrátiť. Množstvo paliva v nádrži si skontrolujte, a ideálne aj odfoťte, pri preberaní auta. Taktiež odporúčam aby ste si auto odfotili celé, kvôli škrabancom atď. Aby sa vám potom nestalo, že vám v požičovni povedia, že nejaká škoda na aute pribudla.

Ak sa dá skúste si požičať auto na ktorom môžete prejsť neobmezdené množstvo kilometrov. Ak nie naplánujte si výlet dopredu aby ste vedeli kam sa už nedostanete, teda dostanete ale za poplatok na každý ďalší kilometer. Taktiež si zistite aký vysoký je tento poplatok. V našej požičovni bol poplatok minimálny ale zároveň nám množstvo kilometrov vystačilo aj napriek tomu, že sme nemali možnosť si auto požičať s neobmedzenými kilometrami.

Koľko stojí požičanie auta na Sardínii?

Tankovanie 24/7

Tankovať sa dá tak ako u nás 24/7, ale nie tak celkom ako u nás, pretože počas siesty musíte využiť tankovací automat. Vložíte napr. 10 € do stroja a tak môžete za tých 10 € natankovať. Obchod na pumpe bude ale zavretý. My sme väčšinou videli práve takéto “opustené” pumpy a na začiatku nás to veľmi zmiatlo. Mysleli sme, že snáď ani nenatankujeme. No potom nám s tým pomohol jeden milý taliansky mladík. Pumpa teda funguje, len musíte nájsť automat. 🙂

Aké auto sme si požičali my a prečo?

Požičali sme si Smarta, pretože ho tam malo mnoho domácich. Smart je v meste Cagliari vynikajúcou voľbou. Je tam totižto veľa áut a malé uličky. Taliani okrem toho jazdia dosť divoko, aspoň na Sardínii, a auto bez škrabanca sme asi ani nevideli. 🙂 Naviac Smart sa nám vždy páčil a chceli sme ho vyskúšať. Bonusom bolo aj to, že to bol automat. Ďalšou výhodou bolo, že mal minimálnu spotrebu, čiže sme dotankovali za 10 €, aj to už bolo asi o kúsok viac ako bolo potrebné. Požičovňa, ktorú sme využili my, bola super a obaja páni, ktorí zabezpečovali službu boli veľmi milí a ochotní. Určite odporúčam. 🙂

Koľko stojí požičanie auta na Sardínii?

A čo ceny v sezóne?

Ako dodatok ale doplním, že ceny budú určite vyššie cez sezónu. Samotný predajca v požičovni nám to spomínal. Predpokladám, že najviac zaplatíte v júly a auguste (hlavne na prelome mesiacov je tam najväčšia sezóna), koľko to však bude vám už nepoviem. A už len dodám, že my sme boli veľmi spokojní. Totižto k téme “požičanie auta v zahraničí” sme toho veľa nenašli a keď už niečo boli to skôr negatívne recenzie, respektíve častokrát skôr dohady. U nás všetko prebehlo v poriadku.

Snáď vám tento článok pomohol, ak sa aj vy rozhodujete či a ako si požičať auto. Určite sa to líši v rôznych krajinách, možno dokonca mestách ale takáto bola naša skúsenosť a ponaučenia. 🙂

UPDATE

Podarilo sa mi nájsť vizitku autopožičovne, ktorú sme využili my. Volá sa CurBustec – car, scooter and bike rental. Ak sa tam náhodou zastavíte, môžete spomenúť, že ste sa o nich dozvedeli z môjho blogu. 🙂

Požičiavali ste si auto v zahraničí? Aké máte skúsenosti s požičaním auta vy?

Podpis Lucia

    Zanechať odpoveď

    three × four =