0
Kozmetika Tipy & Triky

3 dôvody, prečo používam hubku na make-up

20. januára 2020
Hubka na make-up

Štetec na make-up som za hubku vymenila už pred mnohými rokmi. No ešte aj pár mesiacov dozadu sa mi stalo, že sa niekto čudoval, keď som namiesto štetca vytiahla hubku. Tu sú teda 3 dôvodu, prečo zbožňujem hubky na make-up:

1. Ľahké nanášanie make-upu

Hubku je dobré si namočiť ,respektíve zvlhčiť, potom je nanášanie make-upu rýchle a veľmi ľahké. Dostanete sa do všetkých možných častí tváre a ohybov a taktiež po hubke nezostávajú žiadne čiarky či chĺpky, ako to niekedy býva pri štetcoch.

Ja osobne som nikdy nepoužívala ploché štetce, ktoré mali slúžiť na nanášanie make-up. Aj keď je pravda, že pred tým ako prišli na trh hubky, používala som štetec, ktorý bol určený na minerálny make-up.

Líčenie s hubkou na make-up

2. Jednoduché blendovanie bez zanechávania stôp

Hubku som si obľúbila aj pri blendovaní a to najmä pri kontúrovaní tváre. Síce si v bežný deň, nijako špeciálne tvár nekontúrujem ale vždy si urobím základné kontúrovanie bronzérom. Nos a čelo si potom vždy ešte prebehnem hubkou aby sa to celé lepšie spojilo s make-upom a pôsobilo to prirodzenejšie.

3. Čisté ruky

No tak toto je síce trošku diskutabilné, hlavne ak som hubku nejaký čas nevyčistila ale väčšinou je to pravda. Som rada, že počas líčenia nemusím odbiehať do kúpeľne, keďže sa líčim v spálni pri mojom toaletnom stolíku.

Kedysi, keď som ešte len začínala s make-upom som samozrejme používala prsty  a ani som len nechyrovala o inom spôsobe ako nanášať make-up. Viem, že vtedy ma strašne otravovalo odbiehať od okna, kde som mala úžasné prirozdené svetlo, do kúpeľne.

Svadobný účes - dlhé prirodzené vlasy

Tak toto sú dôvody, prečo zbožňujem moje hubky na make-up (áno používam ich niekoľko naraz). V skutočnosti som dosť vyberavá, čo sa týka ich mäkkosti a tvaru (tu nájdete veľký výber a rôzne hubky na make-up).

Hubka na dokonalé blendovanie

Viem, že niekto rieši hlavne to ako ich čistiť, no stačí ich vyprať, či už ručne alebo najnovšie som videla aj jednoduchý trik ako ich oprať v práčke (ten som ale zatiaľ neskúšala). 🙂

Ďakujem notino.sk za spoluprácu na tomto článku.

A čo vy, ako si najradšej nanášate make-up?

    Zanechať odpoveď

    1 × 1 =